Intrebare grea: pro sau contra scutece???

Intrebare grea: pro sau contra scutece??? | Autor: geniest

Link direct la acest mesaj

Dragelor,

dati-va si voi cu parerea, poate ma ajutati in a ajunge la o concluzie: sa folosesc scutece pentru a-l infasa pe bb sau nu se mai poarta? Daca ma gandesc ca pe mine ma sulemeneau de-mi trosneau oasele (ca sa am picioare drepte, vezi Doamne) mi-e tare mila sa leg un biet omulet ca pe un snop de crengi. Voi ce ziceti, pot folosi costumase chiar din momentul nasterii???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriel spune:

CONTRA!

Gabriel - tatic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pentru costumase

Marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari spune:

Buna

Nu stiu daca sunt cea mai in masura sa dau sfaturi (inca nu am nascut)dar pot sa-ti spun 2 cazuri reale care s-au intimplat la mine in familie ... Am 2 verisoare (surori), iar mama lor (la insistentele bunicii) a infasat-o pe prima fetita inca de la nastere foarte strins ... motivul ? pt. a avea picioare drepte si frumoase ... Cind a venit pe lume cea de-a 2 fetita, aceasta a fot mai favorizata caci nu a avut parte de acelasi tratament neplacut ... Concluzia (reala)? Fetita care nu a fost infasata strins are picioare foarte frumoase, spre deosebire de cealalta care nu se poate lauda cu aceleasi picioare frumoase ... si nu pt. ca mama fetelor nu si-ar fi dorit acest lucru ... Concluzia este clara : sunt idei preconcepute ! Nu cred ca e nimic rau daca se infaseaza copilul dar nici avantaje nu cred ca are ...
Nu stiu daca e raspunsul pe care il doreai sa-l vezi, dar ceea ce am scris este foarte real !! Concluzia e a ta precum si ceea ce vei hotari ca e bine de facut!

Numai bine

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papy spune:

si eu sunt tot pentru costumase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fabi spune:

contra infasarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

NU strange picioarele bb-ului! Poti sa-l infesi in scutece daca e mai mic, dar fara sa-i legi picioarele strans, lasa-i loc sa l-e miste. Am vazut la TV. e total gresit, apar mai tarziu probleme la sold, am uitat cum se cheama (boala).Daca are mai putin de 4 Kg, infasa-l macar seara dupa . Bafta!

Dana mama lui Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

L-am infasat pe Alex numai in primele 3 saptamani, deoarece nu statea linistit la alaptare, si se speria de manute. Dupa 3 saptamini, nu a mai fost necesar.

Daca exista vreo legatura cu infasatul si picioarele drepte. Personal, nu cred ca are nici o legatura. Totul este in gene.

Imi amintesc cu durere, surorile mele, pe la vreo 6-7-8 -9 luni, parca erau macaroane, infasurate ca niste mici mumii. Cui iar place sa fie infasurat si strins asa? Copii la varsta aceea stau in fund si merg de-a busilea. Au chinuit copii degeaba.

Deci costumase de la inceput, daca copilasii nu se sperie de manute (cum a fost al meu).

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

CONTRA! daca vrei poti sa-l infesi sa nu-si dea cu mainile peste ochi, sau sa se simta mai bine ca in burtica erau tare inghesuiti. dar chestia cu picioarele drepte... e fals!

Un an nou fericit!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

CONTRAR INFASATULUI!!!

Iti spun in cunostinta de cauza. Din cauza pozitiei copilului in burtica, faptului ca eu sunt mica de inaltime si a pozitiei mele la birou pana aproape de nastere, Andra a tinut putin piciorusul stramb si a fost necesar masaj si kinetoterapie. Tipul, medic cu aproape 40 de ani de experienta, a venit si avazut-o pe Andra la o saptamana de la nastere, timp in care o infasasem, nu strans, dar cu o paturica grosuta ii tinusem manutele si piciorusele, spuneam eu, la cald. Nu folosisem fasa de legat sau alte chestii de genul asta. Ei, m-a certat ca pe mine.
In primul rand, in timpul infasatului, daca ii fortezi putin piciorusele, poate aparea riscul luxatiei de sold, mai ales la fetite - o boala groaznica care necesita tratamente chirurgicale dureroase, ghips si alte prostii pe care nu vreau sa ti le mai spun (eu m-am temut intai sa nu aiba luxatie din nastere, asa imi spusese un individ la spital).
In al doilea rand, copilul se incalzeste singur, miscandu-se. Doar cand doarme sau daca vrei sa fie linistit cand alaptezi, il poti inveli ca si infasat intr-o paturica mai grosuta, dar atat.
Tot acelasi medic, caruia ii multumesc foarte mult (lucreaza la spitalul Sf, Maria din Iasi) pentru ca el mi-a fost ca o _mama_, deoarece mama mea este departe de mine, mi-a mai spus ca Pampersul a fost realizat in urma unor studii care au aratat ca pozitia in care copilul isi dezvolta cel mai bine osatura este cea "cracanaa", pe care o condamna atat parintii si bunicii nostri.
Deci, te rog frumos, nu infasa bebelusul ca nu-i faci nici un bine. Pune-i pampers si costumas mai grosut. Eu in primele luni am facut mai cald in casa si am fost linistita
Va doresc multa multa sanatate.

ANDRUTA mica si mamica ALINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Si eu sunt contra infasatului, cu toate ca eu mi-am mai infasat maimutica, dar nu strans, cand o alaptam. Am observat eu ca asa manca ea mai bine.
Iar "legenda" picioarelor drepte datorita infasatului e o mare prostie. Daca copilul are carenta de calciu sau tu si sotul ai picioare strambe sunt mari sanse ca si copilul sa nu aiba picioare frumoase. Asa ca lasa copilul sa respire. Numai bine, Diana & Ecaterina

Ochii care nu se vad se uita doar daca dai de prea multa fericire...

Mergi la inceput