Va rog mult...tocanita de ardei gras
Buna fetelor, sunt insarcinata in 6 luni si mi-a venit asa o pofta de tocanita de aqrdel gras , va rog din suflet sa-mi dati si mie o reteta ca nu stiu nici una. Plus ca nu am carte de bucate si nu am nici romani aproape sa-i intreb.
Vreau sa o fac acusica de dimineata ca seara nu am chef de facut mancare.
Va multumesc mult, si va doresc o zii dulce !
alina
Raspunsuri
adda spune:
Alina Maria, eu stiu doua retete: ardei cu sos de rosii si ardei cu sos de smantana (in ambele retete se folosesc ardei copti)...nu stiu daca e ceea ce cauti
Ada
"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede." - Confucius
adda spune:
ok, atunci ti-o scriu
Ingrediente:
- 2 cepe maricele;
- 6-7 ardei copti si curatati de coaja;
- 3 rosii sau suc de rosii.
Intr-o tigaie in care ai pus 2-3 linguri de ulei calesti ceapa - taiata in mod obisnuit (mie imi place sa fie tocata marunt). Ai grija sa nu se arda si cand devine sticloasa adaugi rosiile taiate cubulete (poti sa le cureti de coaja daca vrei) sau sucul de rosii (eu folosesc suc de rosii Frutti Fresh, dar cum tu esti in Olanda nu stiu ce sfat sa-ti dau in privinta asta...cu Frutti Fresh iese bun ). Adaugi si ardeii copti, curatati si taiati feliute, sare dupa gust si lasi asa sa fiarba la foc potrivit cam vreo 10-15 minute, amestecand din cand in cand.
Sper sa-ti placa!
Ada
patisor spune:
PAI SI ACUM SPUNE DACA A IESIT SAU NU MANCAREA BUNA ?
MACAR TI-AI FACUT POFTA .
DACA NU AVEM ARDEI COPT ,CU ARDEI CRUD NU MERGE? POATE AVETI VREO RETETA DE TOCANITA TOT ASA CU MULT ARDEI
saphir spune:
adda, te rog daca poti sa scrii si reteta cu sos de smantana.
Multumesc.
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
adda spune:
Ardei cu smantana
Tai fasiute ardeii copti.
Intr-o tigaie pui 2 linguri de faina si fff putin ulei. Lasi sa se rumeneasca usor faina la foc mic (doar sa capete o tenta galbuie...amesteci continuu pentru ca se poate arde destul de usor). Adaugi smantana (o cutie mica de 200g) si sare...lasi sa fiarba la foc potrivit timp de 1 minut, dupa care pui si ardeii. Inca 5-10 minute pe foc si gata!
Merg de minune cu mamaliguta calda!
Pofta buna!
Ada
PS: Pentru ambele retete: cand curatati ardeii de coaja e bine sa evitati sa-i spalati cu apa pentru ca isi pierd o parte din aroma
PPS: saphir, avand in vedere ca ai burtica, s-ar putea sa-ti cada putin greu mancarica asta (din cauza rantasului), altfel e foarte buna...a fost unul din felurile mele preferate in copilarie