Cum il faceti sa elimine aerul prin ghiri-ghiri
Bebelusul meu are aproape o luna dar de multe ori dupa ce alaptez mai ales noaptea nu reusesc sa-l fac sa eructeze.
Il plimba si sotul cite 15 minute dar imediat ce suge adoarme instantaneu si nu mai pot sa-l provoc la ghiri-ghiri.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Stiu ca il doare de multe ori burtica deoarece se aduna si plinge si foarte greu pot sa il linistesc.
Nela
Raspunsuri
Adina spune:
eu nu mai am probleme cu tudor cu eructatul pentru ca una din metodele mele trebuie sa functioneze pina la urma....il tin intr-o pozitie semisezinda la sin si de multe ori eructeaza chiar in timpul suptului...cind termina il ridic vreo 5 minute....daca nu eructeaza il culc din nou putin pe spate si cind il iau in brate poate rigii foarte usor....si in final il culc pe burtica....noaptea ,cind se trezeste numai o data si e foarte somnoros nu-l deranjez prea tare sa-l trezesc,il culc la loc pe burtica si eructeaza el singurel:))))sper ca m-ai inteles...ca sa iti raspund chiar l-am lasat nitel sa plinga:)))
sa avem numai bebelusi fericiti!
Bobita spune:
Il ti in brate si il masezi de jos in sus pe spate.
Rabdare, caci uni sunt mai lenesi. Daca obosesti eu foloseam o perna mare, pe care o puneam la 45 grade si o puneam acolo cind era mai mititica si elimina singura aerul.
Sa fim fericite
anda spune:
cu pieptul la tine pe umar si batut usor pe spate. daca doarme nu prea ai ce sa-i faci...
si noi am avut probleme, dar pe la o luna si umpic a reusit sa invete sa eructeze
anda & bb edi
danis spune:
si anda era f. lenesa la ragait, o plimbam si cate jumate de ora in brate, cu capsorul pe umarul lui tati, sau o tineam cu burtica ei pe burtica unuia dintre noi, un pic oblic (nu la orizontala), oricum rareori a ragait repede, dar am avut rabdare pana iesea aerul si nu na-au suparat colicile; dupa ce s-a marit un pic, incepuse sa se ridice singura (mai mult se "cabra") cate putin ca sa ragaie; deci, rabdare si iar rabdare!
Daniela si bb Anda
Dana M. spune:
Cu Raluca am avut probleme destul de mari cand era mica, nu elimina gazele aproape deloc, pe nici o parte , foaaaaaaarte greu, si din cauza asta doctora ma punea s-o tin si douazeci de minute pe umar si s-o bat incetucu pe spate, doar-doar.....
Nu pot sa-ti zic ce nedormita eram, ca statea asa dupa fiecare san, si dupa completarea cu lapte praf, si cum masa era la 3 ore, abia ce terminam ca iar incepea treaba!
Nu dispera, ajuta-te si cu Sab Simplex, inlatura din gaze direct in burtica si.......spate tare, perne moi si rabdare rabdare rabdare!
Dana M. si Raluca
Andreea spune:
Am citit pe undeva - nu mai stiu unde- ca aerul s-ar elimina mai repede daca tii bebelusul aplecat spre dreapta sau daca-l tii ridicat cateva minute apoi il aduci la orizontala, apoi iar il ridici.
SI Vladut eructa foarte rar in primele 2 luni dar noi am avut maaare bafta ca nu a avut colici decat in primele 10 zile asa ca nu mi-am batut prea mult capul. Acum in schimb (la 3 luni), scoate aerul imediat cum il ridic dupa masa.
Andreea.
Veve spune:
Hai sa-ti spun cum am invatat noi in spital s-o "rezolvam"pe veve,cu rezultate rapide si bune:tii bebelusul pe genunchi in fundulet,ba chiar putin aplecat in fata,cu o mina ii sprijini capusorul de sub barbie in palma si cu cealalta il bati usor pe spatic.Prima data cind am vazut asta m-am ingrozit si-mi spuneam in sinea mea ca-s idioate asistentele alea;dar toate o foloseau cu rezultate si cum veve daca nu scotea aerul inevitabil voma,am fost nevoita s-o adopt.Si-a mers!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)
Corina spune:
Cel mai eficace mijloc pentru rîgîit la noi a fost pozitia pe burtica.Pina la o luna ma plimbam cu ea in brate tinînd-o pe burtica,acum o pun pe burtica pe genunchii mei si rîgîie imediat.Pupici
Corina si Anna