Cum il faceti sa elimine aerul prin ghiri-ghiri

Cum il faceti sa elimine aerul prin ghiri-ghiri | Autor: nela

Link direct la acest mesaj

Bebelusul meu are aproape o luna dar de multe ori dupa ce alaptez mai ales noaptea nu reusesc sa-l fac sa eructeze.
Il plimba si sotul cite 15 minute dar imediat ce suge adoarme instantaneu si nu mai pot sa-l provoc la ghiri-ghiri.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Stiu ca il doare de multe ori burtica deoarece se aduna si plinge si foarte greu pot sa il linistesc.

Nela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

eu nu mai am probleme cu tudor cu eructatul pentru ca una din metodele mele trebuie sa functioneze pina la urma....il tin intr-o pozitie semisezinda la sin si de multe ori eructeaza chiar in timpul suptului...cind termina il ridic vreo 5 minute....daca nu eructeaza il culc din nou putin pe spate si cind il iau in brate poate rigii foarte usor....si in final il culc pe burtica....noaptea ,cind se trezeste numai o data si e foarte somnoros nu-l deranjez prea tare sa-l trezesc,il culc la loc pe burtica si eructeaza el singurel:))))sper ca m-ai inteles...ca sa iti raspund chiar l-am lasat nitel sa plinga:)))
sa avem numai bebelusi fericiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

Il ti in brate si il masezi de jos in sus pe spate.
Rabdare, caci uni sunt mai lenesi. Daca obosesti eu foloseam o perna mare, pe care o puneam la 45 grade si o puneam acolo cind era mai mititica si elimina singura aerul.

Sa fim fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

cu pieptul la tine pe umar si batut usor pe spate. daca doarme nu prea ai ce sa-i faci...
si noi am avut probleme, dar pe la o luna si umpic a reusit sa invete sa eructeze

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

si anda era f. lenesa la ragait, o plimbam si cate jumate de ora in brate, cu capsorul pe umarul lui tati, sau o tineam cu burtica ei pe burtica unuia dintre noi, un pic oblic (nu la orizontala), oricum rareori a ragait repede, dar am avut rabdare pana iesea aerul si nu na-au suparat colicile; dupa ce s-a marit un pic, incepuse sa se ridice singura (mai mult se "cabra") cate putin ca sa ragaie; deci, rabdare si iar rabdare!

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana M. spune:

Cu Raluca am avut probleme destul de mari cand era mica, nu elimina gazele aproape deloc, pe nici o parte , foaaaaaaarte greu, si din cauza asta doctora ma punea s-o tin si douazeci de minute pe umar si s-o bat incetucu pe spate, doar-doar.....
Nu pot sa-ti zic ce nedormita eram, ca statea asa dupa fiecare san, si dupa completarea cu lapte praf, si cum masa era la 3 ore, abia ce terminam ca iar incepea treaba!

Nu dispera, ajuta-te si cu Sab Simplex, inlatura din gaze direct in burtica si.......spate tare, perne moi si rabdare rabdare rabdare!

Dana M. si Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Am citit pe undeva - nu mai stiu unde- ca aerul s-ar elimina mai repede daca tii bebelusul aplecat spre dreapta sau daca-l tii ridicat cateva minute apoi il aduci la orizontala, apoi iar il ridici.
SI Vladut eructa foarte rar in primele 2 luni dar noi am avut maaare bafta ca nu a avut colici decat in primele 10 zile asa ca nu mi-am batut prea mult capul. Acum in schimb (la 3 luni), scoate aerul imediat cum il ridic dupa masa.

Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Hai sa-ti spun cum am invatat noi in spital s-o "rezolvam"pe veve,cu rezultate rapide si bune:tii bebelusul pe genunchi in fundulet,ba chiar putin aplecat in fata,cu o mina ii sprijini capusorul de sub barbie in palma si cu cealalta il bati usor pe spatic.Prima data cind am vazut asta m-am ingrozit si-mi spuneam in sinea mea ca-s idioate asistentele alea;dar toate o foloseau cu rezultate si cum veve daca nu scotea aerul inevitabil voma,am fost nevoita s-o adopt.Si-a mers!

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Cel mai eficace mijloc pentru rîgîit la noi a fost pozitia pe burtica.Pina la o luna ma plimbam cu ea in brate tinînd-o pe burtica,acum o pun pe burtica pe genunchii mei si rîgîie imediat.Pupici

Corina si Anna

Mergi la inceput