Gramatica
Raspunsuri - Pagina 6
Bic spune:
quote:
Este un forum si fiecare e liber sa se exprime cum vrea (in limita regulamentului, bineinteles) si sa citeasca ce vrea
Da, asa e.
Pe mine nu ma deranjeaza deloc daca mai prind greseli pe forum, dar ma irit rau cind le vad scrise prin ziare sau le aud pe la radio si tv.
mispas007@yahoo.com spune:
Hop si eu, ca nu pot sa tac!
De curand am auzit pe cineva cu pretentii povestind cum "dadea masina in MARSALIER". Si nu e prima data cand aud marsalier sau marsariel. M-a mancat limba sa-i spun ca termenul vine din franceza, de la "marche-arierre".
Altele : disc de vilin (noi stim ca este vinil), transmisie life (live - corect).
Drept e ca nu folosim in vorbirea curenta aceste expresii, dar cand auzi asemenea greseli de la "persoane pretioase", te cam ia cu greturi de la stomac...
Madalina

mymirela spune:
quote:
Originally posted by gianna_r
Substantivul în Vocativ se desparte de restul propozitiei prin virgula si niciodata NU se pune virgula între subiect si verb!
Hei gianna_r!
Probabil ca ai vrut sa spui ca nu se pune niciodata virgula intre subiect si PREDICAT!
Nu de alta dar verb poate fi chiar si subiectul si atunci afirmatia ta ar fi un nonsens!
Cu respect,
mirela
gianna_r spune:
Ai dreptate, Myrela! Predicat am vrut sa spun, dar eram plecata cu oile la ora la care am postat!
MULTAM
de atentionare!
NA...s-a intamplat si asta: stiu si nu pot sa explic!
Gianna- poate într-o zi 
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by sinikka
A face pe desteptii in chestiuni de gramatica,e interzis prin regula ment.Si apoi ,a amintit cineva,influenta limbilor tarilor de domiciliu are un cuvant de spus.De ex.,noi vorbim romana amestecata cu germana,nu a face pe desteptele,ce sa-ti spun,ci pentru ca nu ne vin cuvintele pe romaneste.Si ,s-o spun pe`a dreapta ,citatele in limbi straine pe un forum romanesc ,deranjeaza mai mult decat lipsa unei virguli sau cratime!!!Si sunt multi care scriu de la cap la coada cu litere mici.Sunt multi care sunt asi intr-un domeniu nu stiu care,dar nu stiu sa dea ¨buna ziua¨.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel

web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3-
Halloween

Veve spune:
quote:
Originally posted by sinikka
A face pe desteptii in chestiuni de gramatica,e interzis prin regula ment...
Regulamentul interzice criticarea modului de exprimare sau cunostintelor gramatica ale celorlalti.Sunt acceptate subiectele constructive,cum vreau sa cred ca este si va ramane cel de fata!
Irina,veve & croko

pozici
carola spune:
Eu nu inteleg de ce va agitati atat (unii) si nu intelegeti ca nu este atac la persoana.
Veve, ai intuit bine, in scop constructiv am deschis subiectul.
Eu am unele lacune,recunosc, si vreau sa ma corectez.
Daca sunt singura,desi nu am vazut asta,nu mai are rost subiectul.
a continua la persoana I sg. ce forma are? continui?
Veve spune:
quote:
Originally posted by carola
a continua la persoana I sg. ce forma are? continui?
Da!

Irina,veve & croko

pozici
carola spune:
Eu continui sa cred ca este "eu continui".
eu trebuie
tu trebuie
el trebuie
noi trebuie
voi trebuie
ei trebuie
e bine?
gianna_r spune:
Corect este cum a zis sinikka, dar...multe greseli bântuie în limba vorbita si se pare ca se cimenteaza din ce în ce mai multe. Pacat de limba româna!
Ati observat câte greseli de ortografie erau- acum nu stiu cum mai este- la filmele subtitrate?! Pai de unde sa învete omul corect, daca i se afiseaza gresit? Îmi amintesc ca la un film am întâlnit cuvântul "compleCt". Asta se datoreaza faptului ca "banii vorbeste" in România si ajunge cine nu trebuie sa conduca o institutie, de exemplu!
Gianna- poate într-o zi