Gramatica
Raspunsuri - Pagina 2
psj spune:
sper ca nu e prea offtopic dar mi-am adus aminte de un coleg de liceu care a luat 4 in teza la romana pentru ca el punea cratima si unde nu era cazul , doar ca sa fie sigur ca a nimerit . Gen "sa fie alba s-au neagra ? " . La el toate cuvintele cu trei litere aveau cratima.Si profesorul s-a suparat si i-a pus 4 . Mi-am adus aminte de liceu si acu' zambesc
.
gianna_r spune:
MDA!
Apropo de greseli "de exprimare si de scriere"![]()
Sunt oameni mai mult decat destepti, inteligenti -cum vreti voi sa le spuneti-, care fac greseli intentionate! De ex: ce parere aveti de frazele de mai jos?
"Noi bucuram la tine ca asa ingrijesti contact la X! Se pare ca esti agentu' lui cel mai bun din vecinatate. Noi invidiosi la tine trebuiam eram? Da' tu sigur rasplata o data primeam- numa'o data...candva...
Peste 3-4 ev, tu de la S. mai multi copii primeai si liniste in casa aveai, da' numa' pana copiii venea!
Da' Z ce probleme avea? De ce vizit estem svonu'?Abonament la ajutoru' teu avea? Mai estem un hej la abonamente? Ca noi nagy interes aveam!
Noi aici incheiam...toate bune la voi uram...si speram din corazon ca Y si alte activitati mai incercam: florar, patiser, decorator sau ce el vroiam!"
-si o parte din raspuns-:" nu e bun asta invidie, skepatzi de el [de invidie, un invidie, doi invidie] ;hirek este ca Z again vrut trecut ocean, deci iara drum,
o sa treaca pe la voi, dar deasupra la cca 9,000 meteri plafon, fekut cu mana, io ziceam la el sa nu uitat de fekut cu mana la voi"
Si acum comentarii: stiu oamenii astia gramatica macar pān' la genunchiul broastei? Intelege cineva ceva din ce s-a scris mai sus?
Adevarul este unul: cratima chiar este o problema, multe persoane nu stiu cand si unde s-o puna si de aceea o pun peste tot: la toate cuvintele din 3 litere 

!
As adauga si eu probleme īntālnite destul de des:
as- conditional, in loc de asi: as merge, as face, as adauga:))
copil-copii (pl)- copiii (articulat cu articol hotarāt "i");
odata- atunci cand se poate inlocui cu "cāndva, cu mult timp in urma"
o data- "o"=numeral si "data"= substantiv- se poate numara (o data, de doua ori)sau "O data importanta este...1 Decembrie."
Pupici!
Gianna- poate īntr-o zi 
osolita spune:
Vad ca n-a amintit pana acum nimeni de a se merita. Sincer nu stiu de unde si pana unde acest verb a devenit reflexiv. Pe mine ma zgaraie la urechi cand aud pe cineva care spune: nu stiu daca se merita.
ana-oana spune:
eu repet cu obstinatie urmatoarele "greseli": io (in loc de eu), fro (in loc de vreo) etc etc de care nu imi aduc aminte acum.
am vazut, de-a lunful timpului, multe "abateri" gramaticale insa nu le-am dat importanta. nu sunt eu in masura sa corectez pe nimeni si, in plus, informatia ma intereseaza nu daca "i-mi scriaza korekt" (daca ati vedea cum scriu pe msg cu frate-miu ati zice ca sunt analfabeta). ![]()
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
motanik spune:
Nu vreau sa intru in certuri ci nimeni, sunt si eu profa de engleza-romana si am observat multe greseli pe forum, fie facute din neatentie fie din nestiinta, dar nu m-am bagat sa corectez pe nimeni pt ca
1. e interzis de regulament
2. nu toti avem acelasi nivel de cunostinte gramaticale
3. nu e frumos sa dai peste nas cuiva ca nu stie sa scrie corect.
Asa ca...hai sa lasam pe toata lumea sa scrie cum poate...paparerea mea...

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
Mona_B spune:
quote:Subscriu!Si eu sunt cadru didactic, dar daca am sari toti filologii in capul celor ce gresesc...intentionat ori din nestiinta...ce s-ar alege din comunicare?Statzi oameni buni in banca voastra si lasati-i in pace pe altzii.
Originally posted by motanik
Nu vreau sa intru in certuri ci nimeni, sunt si eu profa de engleza-romana si am observat multe greseli pe forum, fie facute din neatentie fie din nestiinta, dar nu m-am bagat sa corectez pe nimeni pt ca
1. e interzis de regulament
2. nu toti avem acelasi nivel de cunostinte gramaticale
3. nu e frumos sa dai peste nas cuiva ca nu stie sa scrie corect.
Asa ca...hai sa lasam pe toata lumea sa scrie cum poate...paparerea mea...
Andra
Mona
"To see what is in front of one`s nose requires a constant struggle"(G.Orwell)
Chuny spune:
quote:
Originally posted by gianna_r
MDA!
As adauga si eu probleme īntālnite destul de des:
as- conditional, in loc de asi: as merge, as face, as adauga:))
Stati asa, io nu zic ca poate enerveaza pe unii acest topic, dar acum am o nelamurire : la conditional e asi??? De cānd, ca io n-am īnvatat niciodata asa....Sau e o gluma? Eu scriu īntotdeauna cu as....
Poate n-am citit cum trebe mesajul....
motanik spune:
sybille, a vrut sa spuna ca in loc de 'asi' 9care e folosit destul de frecvent aici), corect este 'as'....
Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
oLo spune:
quote:
Originally posted by Mirupati
Mie-mi plac: zmoala, zmintina, zlipi !
io stiam de... JLIPI ... de la DIVERTIS... cu CPFu la jlipi
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaļs
& www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma