Acte apartament
Imi poate spune cineva cum pot intra in posesia unui apartament (al parintilor mei in prezent) cu acte facute doar pe numele meu (nu si al sotului - el este de acord)? Prin donatie imi revine numai mie sau la amandoi? Dar in caz de deces al parintilor mostenirea e comuna sau numai a copilului mostenitor?
Multumesc,
Raspunsuri
pd spune:
Eu stiu ca prin donatie, daca se specifica in act ca e numai pentru tine, poate fi doar al tau, nu si al sotului. In cazul decesului parintilor, la succesiune apartamentul va fi doar al tau, deci nu si al sotului, dar numai dupa decesul ambilor parinti si in situatia in care nu mai ai frati/surori.Pe asta cu mostenirea o stiu sigur.
Daca am gresit la partea cu donatia sa ma corecteze cineva.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
Anca Vlad spune:
Mai am o sora dar ea ar renunta la mostenire. Nu tin mortis sa fie apartamentul pe numele meu (desi in fapt e al meu). Nici eu nici sotul meu nu vrem ca apartamentul sa ajunga pe numele lui pentru ca, Doamne fereste, daca s-ar intampla ceva cu el rudele lui ar fi in stare sa ma scoata din casa (desi e 100% luata de parintii mei). Intre noi e o diferenta semnificativa de varsta si el considera normal sa ma puna la adapost de neplaceri.
aissa spune:
Din cate stiu eu, orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun, indiferent daca pe contract e trecut numele amandoura sau doar al tau. Nu stiu insa daca rudele lui ar putea se se ridice cu pretentii la mostenire in caz ca, doamne fereste, s-ar intampla ceva cu sotul tau, dar cred ca daca se face acea "masa succesorala" sunt incluse toate bunurile comune.
Daca ai copii, mostenitori de drept ai sotului tau sunteti tu si copiii. Daca nu ai copii, mostenitori sunteti tu si rudele sotului.
Am tot editat raspunsul ca tot imi vin idei.
Ma gandesc daca nu se poate sa faci actele apartamentului pe numele copilului (in caz ca ai) pentru ca, atunci, in caz de deces al sotului respectivul apartament nu ar mai intra in masa succesorala.
Alexandra
Cristina, sper o viitoare mamica de ghemotoc mic-mic
vlada spune:
Si eu stiu ca donatia ar fi potrivita..si cred ca si vanzarea-cumpararea intre parintii tai si tine.
Andreea si Vlad
Iubirea mea
pd spune:
Vanzare-cumpararea nu cred ca e potrivita, pentru ca in cazul asta ar deveni, dupa cunostintele mele, bun comun al sotilor, chiar daca pe contract apare un singur nume, asa cum mai spunea cineva pe aici.
Paloma si Cristina-Maria(14 iunie 2004)
http://community.webshots.com/user/paloma297
liliana csaki spune:
Prin donatie sau mostenire(succesiune) bunul devine bun propriu(al tau), asta cu conditia sa ai o relatie buna cu sora ta. Prin vanzare-cumparare bunul devine comun, asadar asta nu e o solutie in cazul tau.
Pozele noastre
michiyan spune:
Se face un act de donatie cu clauza, in care se specifica clar ca bunul este donat doar tie.Se mai specifica in actul de donatie ca:in caz de divort, bunul iti va reveni tie.