Nasterea neasistata
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
pulstar spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Si ma simt jignita daca spui ca eu nu am putut sa nasc normal si s-a intervenit prin cezariana dupa 12 ore de travaliu si dilatatie completa, ptr ca conditiile mele de igiena lasau de dorit, sau stiu si eu ce alte bazaconii d-astea! S-avem pardon!
spic de grau, oana nu s-a referit la tine personal, sau la femeia gravida in general, si anume ca igiena unora ar lasa de dorit, ci la faptul ca cineva de aici spunea:
quote:
Cat trebuie sa muncesti ca sa asiguri un mediu steril in camera unde vei naste (sa acoperi de exemplu toate covoarele cu folii de plastic, sa sterilizezi mobilele sau sa le scoti din camera..
iar altcineva spunea:
quote:
ei, nici chiar asa.... de ce mediu steril??? Tu chiar crezi ca-n spital e mediu steril? Parerea mea e ca la spital colcaie mai multi microbi decat la mine acasa.
Iar oana nu a facut decat sa intareasca ideea ca pentru a naste nu ai nevoie de mediu steril ci doar de un mediu curat. Este o diferenta.
![](icon_smile_wink.gif)
Si parerea mea este ca are dreptate.
* Ignorance is bliss.. *
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
pulstar spune:
quote:
Originally posted by sorana
Dupa principiul ne-interventiei medicale in lucruri naturale ar trebui sa mori dintr-o apendicita sau dintr-o infectie la masea pentru ca nu e "natural" sa "te taie" dr. Si cum zicea cineva - media de viata ar fi 30 de ani.
Dupa cum spuneam, apendicita sau sau infectia la masea reprezinta cazuri patologice.
Nasterea nu este un caz patologic.
![](icon_smile_wink.gif)
* Ignorance is bliss.. *
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
in cateva mii de ani s-a schimbat femeia insasi. acum la 35 de ani asteapta primul copil, iar in urma cu n mii de ani era cu un picior in groapa cel mai adesea, si sigur ca de batranete. si specia umana evolueaza.
-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)
Elenalove27 spune:
No comment
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3-
Halloween
pulstar spune:
quote:
Originally posted by conchita
in cateva mii de ani s-a schimbat femeia insasi. acum la 35 de ani asteapta primul copil, iar in urma cu n mii de ani era cu un picior in groapa cel mai adesea, si sigur ca de batranete. si specia umana evolueaza.
Cu toate acestea "lucrurile" esentiale au ramas aceleasi ca si acum cateva mii de ani. Din cate stiu eu, codul genetic uman a ramas identic ca si cel al stramosilor nostri.
* Ignorance is bliss.. *
pulstar spune:
www.arpt.ro/RO/TPBuletin/2-2003.htm" target="_blank">link interesant Enjoy!
* Ignorance is bliss.. *
conchita spune:
quote:
Originally posted by pulstar
Cu toate acestea "lucrurile" esentiale au ramas aceleasi ca si acum cateva mii de ani. Din cate stiu eu, codul genetic uman a ramas identic ca si cel al stramosilor nostri.
crede-ma ca nu stiu ce legatura are codul genetic in nasterea neasistata. eu nu as naste fara medic si in afara unui spital, mai ales la 35 de ani, cand corpul nu mai are vigoarea tineretii. btw, stra-stra-bunicile noastre nasteau primul copil inainte de 20 de ani, iata alt lucru care s-a schimbat enorm in decurs de cateva generatii.
-----------------------
ruxij spune:
Bey, nici eu nu sunt de acord cu nasterea acasa. O fi proces fiziologic, dar foarte multe femei au complicatii. Acum nu stiu cate sute de ani nu aveau incotro, care traiau traiau, care mureau mureau si mureau destule femei si destui copii si nu neaparat din cauza conditiilor de igiena. Chiar de pe forum se vede cate femei au avut probleme la nastere, de unde esti asa sigura ca tu nu vei avea?
Io am nascut cel mai usor din lume, in 45 minute, nu la spital, la o casa din asta de nasteri, 100% natural, nici un medicament, cu moasa si nu cu doctor. Dar asta numai pt. ca doctorul nu a avut timp sa mai ajunga la viteza cu care am nascut, de era sa patesc ca olo:)) Totusi nu recomand sa nasti acasa pe motiv ca nasterea e proces fiziologic, ce rost are sa iti pui viata ta si a copilului in pericol. Si desi am nascut asa de "natural" si "fiziologic", copilul meu a venit cu manutza la cap si mi-a facut o ruptura de toata frumusetea, am pierdut mult sange si am lesinat putin dupa. N-a fost cine stie ce, dar acasa? Nu!
Exista un curent din asta, am mai citit pe net, n-au decat, dar eu nu m-as baga nici la a doua nastere, chiar stiind ca am sanse sa nasc usor, ca nu se stie niciodata 100% sigur. Daca as putea citi in cafea ce va fi as zice poate ca da, stiu sigur ca voi naste in 30 minute si fara probleme si nasc acasa cu barbata-miu brrr
Cine vrea sa aiba aventuri, sa nasca acasa din partea mea si ar fi bine sa crezi in Dzeu si in fortza gandirii pozitive dc. te hotarasti astfel:))
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
conchita spune:
quote:
Originally posted by pulstar
www.arpt.ro/RO/TPBuletin/2-2003.htm" target="_blank">link interesant Enjoy!
"Dac#259; femeia poate sa se identifice cu contractiile în loc de a ramâne prizoniera egoului ce le experimenteaza drept o amenintare coplesitoare atunci nasterea devine o experienta vie, erotica, plin#259; de emotionalitate si spiritualitate atât pentru mama cât si pentru copil (...) Atunci când o femeie naste, ea renaste, ea merge înapoi la propria nastere si chiar dincolo de ea. Micul sine se transforma în Sinele real, în totalitate, în unul si toti. Trecând prin aceasta experienta înfricosatoare ea ajunge la disparitia egoului. " ?!
hm, chestia cu dizolvarea Ego-ului e de baza si la MISA. Ion Manzat nu este tipul cu bioenergiile, parapsihologiile si vindecarile miraculoase cu argila? tipul care i-a fost colaborator lui Valeriu Popa?
-----------------------
allya spune:
mai ce sens are sa va tot ciondaniti atat? Pulstar cand o fi sa nasti o sa vezi cum e, socoteala din targ nu e cea de acasa.... eu am mers la cursuri lamaze, unde am invatat cum sa respir, cum sa ma relaxez cum ca sa ascult casete cu muzica sa gandesc pozitiv, etc
Ce crezi ca mi s-a intamplat? de durere nici nu stiam cum sa stau si ce sa mai fac, de dilatat nu ma dilatam ca lumea asa ca m-au pus sa ma plimb vreo 2 ore prin sectie si crede-ma cu toata respiratia, si tehnicile de relaxare, nimic nu-si faceau efectul ba au devenit enervante, ideea mea de a naste in apa imi repugna ingrozitor, nimic nu era magic doar o durere ingrozitoare, mult mai rea decat cea de dinti si de ciclu la un loc, e ca si cum te-ai rupe pe dinauntru, asa am simtit eu,poate ca is si o persoana sensibila. Am inceput sa vomez si am tinut-o tot asa pana i-am implorat sa-mi faca epidurala, si nu vroiau ca nu ma dilatam cum trebuie.
In fine dupa ce am primit epidurala am inceput sa ma simt cat de cat bine, inafara de vomat.
Cadrele medicale au fost f dragute m-au ajutat f mult. Monitoarele nu m-au deranjat pt ca vedeam si eu si sotul meu contractia nu numai ca o simteam si faptul ca auzeam si vedea bataile de inima ale lui Alex a insemnat enorm pt mine in sens pozitiv.
Ce m-a deranjat a fost ca m-au obligat sa imping pana la extenuare (4 ore) si imi tot puneau o masca de oxigen pe fata, asta da, m-a enervat si m-a deranjat. As fi vrut sa imi faca si niste antiemetice perfuzie ca sa nu mai vomez, dar or fi avut motivele lor sa nu o faca decat la operatie. Copilul a fost stressat si inimioara ii batea tot mai slab, nu puteam sta pe o parte, ca dadea semne de stress si in fine au decis sa-mi faca cezariana, caci fizic din cauza disproportiei cefalo-pelvice nu puteam oricum naste normal... Cezariana nu a fost deloc o experienta placuta caci eram f obosita si extenuata, si simteam si auzeam ce fac desi nu ma durea si apoi mi s-a facut un frig ingrozitor ca de moarte, asa de frig nu mi-a fost niciodata, insa pt ca s-a facut rapid si s-a terminat tot, nu a fost asa de rau.
Am 2 regrete: unul ca nu am fost capabila ca dupa tot chinul travaliului si al impinsului sa nu pot totusi naste ca o femeie normala, e tare frustrant. Al doilea regret este ca nu mi-au facut cezariana aceea din timp, adica cam la o jumate de ora de impins...cred ca nu ar fi fost chiar atat de neplacut, plus ca vedeau ca bietul copil e stresat, doar facuse si kk in lichidul amniotic si se vedea pe monitor....
Concluzia? nu nastere e cea miraculoasa, cel putin nu pt toata lumea, ci miracolul este cand iti intalnesti propiul copil, acel moment conteaza, nu unde si cum a avut loc...
Sfatul? nu judeca inainte sa fi trecut prin experienta respectiva, pt ca e f posibil sa fii f dezamagita exact cum am fost eu... plus ca fiecare om e diferit, insa in cazul nasterii nu trebuie sa fim egoiste sa speram la un miracol si un control absolut ci sa ne gandim mai ales la binele copilului care e mai in siguranta intr-un spital totusi. Tu poti naste normal, natural, frumos, fara dureri chiar si copilul sa aiba probleme grave si atunci ce faci tu acasa, daca fiecare clipa e importanta pt salvarea vietii lui? chiar daca sarcina a fost normala si eco normal, tot pot exista probleme ascunse.