Cum se pregateste borsul?

Cum se pregateste borsul? | Autor: orchid

Link direct la acest mesaj

Cum se pregateste borsul prima data? Va spun ce am - tarate de grau gasite dupa multe cautari la un health shop, malai si un pachetel de bors praf facut cadou de o prietena. Cum le combin sa fac bors?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Orchid, iata reteta traditionala de bors, sper sa mearga:
1 1/2 cana plina tarate, 1/2 cana malai 10g drojdie (1/2 cubulet mic sau 1/2 pliculet drojdie uscata). Se amesteca drojdia cu 2 linguri de tarate muiata in apa calduta si se lasa 2 ore la caldura. Dupa aceea zeama de tarate se strecoara printr-un tifon. Ce ramane se numeste HUSTI.
Intr-un recipient de sticla sau plastic se pune taratea, malaiul, si se toarna apa pana le acopera. Se amesteca bine cu o lingura de lemn sau plastic si se lasa 2-3 ore. Se fierb 3 litri de apa care se toarna fierbinte peste amestec si se amesteca bine. Cand totul este doar cald se adauga HUSTIUL, frunze de telina sau visin si 1 felie de paine (de preferat stil graham). Se acopera si se lasa 3-4 zile, amestecandu-se o data pe zi, pana se acreste. Se toarna in sticle partea mai clara a borsului iar peste ce ramane se poate turna apa din nou, pentru inca un rand de bors. Se pot face cam 3 randuri de bors dintr-un amestec. Borsul se pastreaza in sticle la frigider. Dupa ce ai terminat de facut bors, iei cu mana din recipient si storci amestec de tarate si-l pui intr-un borcan de 200g la frigider. Acesta este HUSTIUL pentru urmatorul bors. Nu vei mai avea nevoie de drojdie daca iti pui HUSTI deoparte.
Sper sa-ti reusasca, ai grija sa respecti ordinea. daca mai ai intrebari scrie-mi. Succes.
Este mai greu sa incepi borsul fara husti dar incearca-ti norocul. Nu stiu cum ai putea sa folosesti pliculetul pe care il ai. N-am mai auzit de bors la pliculet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Multumesc frumos Marianar si Greieras.
Va voi spune cum a iesit borsul meu peste cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Orchid,

Cum le spune la tarate de grau in engleza?

Merci

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Taritele folosite de vecina mea care facea bors sunt wheat bran.
Mie nu mi-a iesit borsul, mai incerc o data, vecina s-a mutat in Vancouver.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Merci frumos

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

Astazi voi pune borsul in sticle. Mie imi place cum a iesit. Diseara va veni un "expert" sa-l guste.
Multumesc inca o data gandacel pentru reteta.

Mergi la inceput