sosuri variate

sosuri variate | Autor: liliprejbeanu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

eu caut diverse retete pentru sosuri. Mai de mult mi-a povestit cineva despre un sos cu visine care se potriveste de minune cu piureul de cartofi. Din pacate nu stiu reteta completa. Poate imi dati o mana de ajutor.

Merci,
Liliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

pe mine m-ar interesa (daca stie cineva) la ce mancaruri se foloseste sosul pesto verde..

multumesc

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Si eu as vrea reteta unui sos pentru legume fierte (de tipul amestecului mexican). Fierb legumele si nimeni nu e prea incantat,chiar daca am pus unt,verdeturi , etc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

aici diverse sosuri:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23758

Poate va sunt de folos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Sos de visine

1 kilogram de visine
500 ml vin (apa)
150 grame zahar
1 ou intreg crud
2 galbenusuri crude

Se spala visinile, se aleg de simburi, se fierb cu vinul (apa) si se trec prin sita, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se freaca separat galbenusurile si oul intreg cu zaharul, se adauga zeama de visine (amestecul), si se da din nou la foc slab, amestecind in continuu sa nu se prinda pina se ingroasa .
La fel se poate prepara si sosul de capsuni , zmeura , coacaze sau cirese



Sos de visine

1-2 linguri faina se prajesc in putin ulei si se sting cu compot de visine. Se folosesc atit zeama cit si visinele.
E excelent cu piuré de cartofi si pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Pesto verde si nu numai verde il posti folosi:
-prajesti piinea si mai apoi pui pesto ca si garlic bread;
-amesteca o lingura de vin rosu cu o lingura pesto ,3 linguri ulei masline si o amesteci in salatele verzi sau marinezi carnea,ori ciupercile,ardeii,cartofii care se pun pe gratar sau in cuptor;
-un sos rapid :amesteci 150 ml sour cream(poti folosi smantina) cu 3 linguri maioneza cu 2 linguri pesto si un pumn de masline negre taiate marunt.Noi il mincam cu batonase de morcov ,de telina verde,castravete si ardei;
-la o cutie mare de hummus pui o lingura sau doua de pesto rosu si il servesti cu bastonase de legume si sau paine.
Pofta buna!

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Mercic AndiaRoRO pentru reteta sosului de visine!
Este simpla si gustoasa. Trebuie sa o incerc in WE asta prelungit asta!

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

si eu va multumesc fetele

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sos de curry cu smintina

Cantitatile sunt "ochiometrice": cam o cana de smintina, se pune pe foc, atunci cind da in clocot si se inmoaie se pune o lingurita cu virf de praf de curry (sau chiar doua, dupa gust), putina sare si piper si se lasa putin pe foc, amestecindu-se, sa se omogenizeze.

Se serveste cald, la pilaf, pui, si cred ca merge si la legumele mexicane. Eu fac amestecul mexican la cuptor, ca legumele sa ramina mai crocante.

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput