Vine iarna!
Raspunsuri - Pagina 8
serenity spune:
Pe aici daca ii intrebi daca le place iarna , spun repede :Nej! cu o figura lunga , ceva de speriat pentru ca eu ador iarna si sant fericita ca si puiutul meu Mihaita cand ninge , cand cumparam brad , globulete , beteala , cadouri pentru cei dragi , cand numaram zilele pina la Sfintele Sarbarori de Craciun
, cand il astaptam pe Mosu Craciun
sa ne aduca daruri si ne bucuram alaturi de cei mici cu aceiasi emotie ! Cand ninge sant fericita chiar si fara un motiv anume , cand totul devine mai pur si mai imaculat ca si ninsoarea care cade in mii de stelute 

Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
Theodora spune:
Atitea amintiri si atatea lucruri care imi lipsesc de atitia ani...si toate i ntr-un singur cuvint:IARNA!
Totul e atit de departe,incit uneori mi se pare ca a fost un vis si nu ceva real,parca a fost un spectacol si eu spectator!
IARNA ACASA!!! CRACIUNUL ACASA!!!
Oare cum mai e? Au trecut atit de multi ani fara sa traiesc aces sentiment "de acasa de Craciun",ca parca simt o durere reala in piept!
Citesc tot ce ati scris si stiu ca nu a fost doar un spectacol,doar un vis...am trait si eu asemenea clipe si era atit de frumos!!!
Dana,cind scrii,parca citesti gindurile mel,ne asemanam tare mult!
Din fericire,Grecia e o tara ortodoxa si traim Craciunul in toata splendoarea lui,doar ca nu are miros de acasa,nu are mancarea de acasa,nu am familia linga mine,desi am propria familie,abia astept sa ne unim de un Cracin!
Am atit de multe de spus si totusi nu stiu ce sa scriu!
Ochii mei sint plini de lacrimi inca de cind va citeam mesajele si eram nerabdatoare sa termin si sa va scriu!Si acum am atit de multe de spus si nu stiu cu ce sa incep!
Zapada si aici e ceva foarte rar,inAtena,ca in alte parti ninge!Ultimii doi ani am fost norocosi si am avut Craciun si Sarbatori cu zapada! Magazinele de la mijlocul lui noiembrie incep sa se impodobeasca,la noi e al treilea an in TREI,de anul trecut gemenii au inteles putin din magia Craciunului,anul acesta,cred mult mai mult!
Despre taiat porcul,caltabosi si alte minuni nu se pune,pt ca aici nu avem acest noroc.Cozonaci face soacra-mea,dar aici nu stiu sa faca cozonaci ca la romani,mi-a trimis odata mama un cozonac si cind l-a vazut sotul umflat si cit e de nostim a zis ca trebuie toti sa invete de la inceput pe aici cum se face cozonacul...Mi-a trimis atunci si sarmale si cica el nu maninca asa ceva...dar cind a gustat am riscat sa raman fara macar una sa gust...
De Craciun aici gatesc curcan ca maincare principala si fac si unele dulciuri specifice,KURABIEDES(bulgari de zapada) si MELOMACARONA(prajitura cu miere),am pus undeva pe site retetele,cozonaci...nu-i mare lucru,de Anul Nou se gateste porc sau unii prefera mielul...Si mos Craciun nu vine ca in Romania ci de Anul nou,vine Agios Vasilis,Sf.Vasile care aduce cadourile,e echivalentul lui Mos Craciun,dar vine in alta zi...
Am facut si eu loc pt brad,am unul artificial de 2.5m si abia astept sa-l impodobesc si daca o fac mai devreme,e doar pentru a prelungi bucuria copiilor,in Romania il faceam de Sf.Niculaie,care aici nu se sarbatoreste cala noi...
Mai va scriu si alta data ca trebuie sa fac si ceva de mancarica pt cind aduc gemenii de la gradi!
Va doresc SARBATORI FERICITE,in orice colt al pamantului cva aflati!
"I will hold Christmas in my heart, and try to keep it all the year." - Charles Dickens.
POZELE NOASTRE:
aici
Poze noi!!! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33733" target="_blank">GEMENII 
KALA CHRISTUGHENA!
Theodora,Alexandros & Yannis
Anina_n spune:
Draga Theodora,
iti doresc ca
sa-ti implineasca cat mai curand dorinta de a petrece un Craciun magic
acasa, in Romania, cu familia ! 
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
Ortansa spune:
...imi lipseste atmosfera unica si inimitabila a Craciunului in familia de acasa.Nu atat iarna cu frigul,noroiul,viscolul,nametii,aglomeratia din magazine,graba cumparaturilor din timp ca poate maine nu mai gasesti,senzatia de oras impietrit imediat dupa Anul Nou,cat...bucuria cu care intri in casa parinteasca,te descalti de sosonii plini de noroi la usa,iti scoti manusile imblanite,iti freci mainile degerate una de alta si sufli in ele,le intinzi deasupra flacarii aragazului,iti dezmortesti picioarele infasurate in jambiere groase de lana la usa cuptorului,dai pe gat o dusca de vin fiert cu scortisoara,gusti o felie de cozonac rumen-aurit facut de mama,simti mirosul bradului asteptand pe balcon ajunul Craciunului pentru a fi impodobit,crestezi cu cutitul coaja unei portocale formand un nufar spre incantarea celor mici,ii simti sucul acid prelingandu-se usor prin gatlej in jos,legi ata de fiecare bomboana invelita in staniol,inlocuiesti beculetele arse de la instalatia de pom,ii verifici cutiuta muzicala stricata de anul trecut,treci pe lista de cumparaturi o noua instalatie de pom,palavragesti intruna iar tamplele si grumajii te dor de atat suras ,astepti in fiecare clipa sa sune telefonul,tresari cand chiar suna,stii ca in orice moment va suna si soneria de la usa,sari in sus de bucurie si te duci sa deschizi usa atunci cand soneria suna,deschizi geamul de la bucatarie atrasa de vocea colindatorilor,ii asculti cu sufletul la gura pe studentii la teologie si fredonezi odata cu ei,astepti ca sunetul sa se apropie de usa ta ,pentru ca apoi sa le deschizi,ii chemi pe copilasi roata in jurul tau si le explici "uite mami,acestia sunt colindatorii",le dai in manute cateva bancnote pentru a le oferi colindatorilor,inchizi usa in urma lor,iti deschizi inima plina de colindele copilariei,ii iei pe nastrusnici pe genunchi si ii colinzi,ii inveti mos Craciun cu plete dalbe si Domn-Domn sa-naltam,copiii te intreaba ce inseamna dalbe, tu ii trimiti la tataia sa le explice,tataia le explica cu de-amanuntul,apoi le spune povesti,dai drumul la tv unde se aud tot colinde,pui o patura in geam ca sa nu intre frigul,maturi zapada de pe balcon,te uiti pe fereastra la viscolul de afara,iar va fi o iarna grea,mama iti zambeste,acum framanta cozonacul,tu iti faci un ness cu cola,mama nu bea ca o doare inima,la 4 si jumate vine si sora,cartofii sunt gata,mamaliguta clocoteste pe foc,in curand vor fi toti la masa,o pereche de parinti ,patru copii,doi gineri,o nora, doi nepoti...
Pe balconul meu,in ghivece creste marar.Si leustean.La gradina am pus varza romaneasca.Si castraveciori bulgaresti.La magazinul rusesc am gasit smantana.Acum ploua.Si bate vantul.Bradul nostru e in pod.Saptamana viitoare il impodobim.La noi nu se pun bomboane in brad.Nici portocale sub brad.Sotul a ras cand i-am spus.Sub brad se face o iesle.Cu un Isus bebelus in miniatura,cu Sf.Maria si Iosif,cu cei trei magi...Copiii ma ajuta.Craciunul lor e feeric.Mos Craciun vine in fiecare an.Eu ii invat "Mos Craciun cu plete dalbe".Ei canta "Petit Papa Noel".E iarna si aici.Dar cu ploaie si vant.E Craciun si aici.La fel de frumos ca in copilaria mea.Cel putin pentru copiii mei.Dar...alt fel.
Craciun fericit va doresc!
Aid Miled Saaid!
~flying without wings~