23 ore de travaliu-cezariana. E normal?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
gandacelu spune:
cata, nu te enerva, ca mai avem nevoie de tine pe aici!
poate ca lordra a gresit emoticonu, deh, ca nu e prima, poate a vrut sa-ti adreseze un zambet amical, nu unul sarcastic, dar l-a gasit p-asta sarcasticu intai, deh!
nu cred ca e cineva pe aici care sa nu aprecieze ceea ce faci si informatiile pe care le dai... pe care noi nu avem de unde din alta parte sa le luam... asa ca... respect!
mie mi s-a parut ca se intreba si ea, ca si mine, de ce totusi nu aranjeaza din timp detaliile tehnice cu pacientii: mami, nu pot veni la 12 noaptea, si atunci suna mataluta pe medicul X sau spune-i sefului de garda ca esti al meu... adica sa nu ne lase in aer fara parasuta...
pace?
ps: sper ca nu m-am inselat in privinta mesajului lordrei...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
cataghe spune:
Mei gandacel mic, in primul rand ca nu m-am suparat. In al doilea rand eu si cand ma supar ma supar "tintit", nu pe tot satu', ca daca ma suparam pe tot satu', la cat am luat-o in basca
pana acuma pe forumul asta de la diversi
, nu mai scriam demult!!!
Acuma, sa ma repet: am spus clar de la inceput ca nu discut de ce nu vine medicul la nastere, de ce procedeaza cum procedeaza, am precizat ca nu discut problema din punct de vedere moral, ci din punct de vedere legal. Putem discuta si din punct de vedere moral, dar e alta discutie atunci, si eu una as prefera s-o purtam maine mai pe zi, ca sa vedem mai bine
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
gandacelu spune:
nu ma intereseaza moral, ca morala mai stim si noi, cu legislatia stam mai prost!
domne, da legislatia asta nu are si ea o morala?!
![](images/user_man.png)
petrutz spune:
gandacelu legal se pare ca nu le poti face nimic. Eu cred ca doctorii s-au obijnuit cu durerile pacientilor, si mai au si ei momente de lene. Problema e ca nu trebuie sa incerce sa prelungeasca agonia doar pentru a lua ei shpaga, ci sa lase si pe alti sa o ia. In momentul in care promit ca vin la orice ora asa ar trebui sa fie. ATUNCI SA SE FACA O LEGE PRIN CARE SA AIBA VOIE SA SE OCUPE DE NASTERI NUMAI DOCTORII CARE SUNT DE GARDA. Poate chiar exista o astfel de regula. Cred ca cel mai bine se poate pronunta un ginecolog de buna credinta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lavi02/lavi02.jpg)
lavi02 spune:
Pai Petrutz,
(nu-ti mai lua 2 nick-uri ca nu mai stim cu cine vorbim),
Exact asta a zis Catalina: dpdv legal, doctorii de garda au obligatia sa te asiste la nastere.
Daca tu l-ai convins pe dr care ti-a urmarit sarcina sa vina la orice ora nasti tu, are voie sa vina, dar alea sunt ore suplimentare care nu ii sunt platite din salariu.
De obicei "convinsul" asta se practica cu bani neoficiali prin care tu ii platesti practic orele suplimentare si sculatul la ora h noaptea. Daca ti-a luat banii si n-a venit - e imoral din partea lui. Daca te-a lasat sa crezi sau ti-a promis ca vine si n-a venit, nu se tine de cuvant si iar e imoral din partea lui.
Eu cred ca fiecare gravida ar trebui sa intrebe medicul in ultimele luni daca vine, in ce conditii vine (de ex, nu in week-end), ca sa fie pregatita sufleteste. Si ce se intampla in cazul in care nu vine.
gandacelu spune:
lavi, cred ca n-ai inteles: vorbim aici de doctorii care au spus ca vin si n-au venit... ca daca spuneau dinainte ca nu vin, stiam si noi si ne asiguram din timp (dar de ce vorbesc eu cu "noi" ca la mine sper sa vina!)
![](images/user_man.png)
petrutz spune:
De regula se cauta doctori care duc la capat o sarcina. Si capeti incredere intr-unul de calibrul doctorului L. Eu credeam ca numai la noi s-a nimerit o mica intarziere de 23 ore dar observ ca este o practica si la alti doctori. La al 2-lea copil cred ca ma asigur de o rezerva, adica un alt doctor care sa fie coleg cu primul. Oricum ma duc sa-l aduc de acasa fara sa mai ascult motivatii medicale. Stiu ca se poate naste prin cezariana si cu programare si asta ar fi o solutie.
ana maria spune:
Cataghe eu ma bucur pentru informatiile pe care ni le dai. Asta nu inseamna ca sunt incantata de sistemul medical de la noi, dar e bine sa stim ce ne asteapta. Asa, ca multe multumiri!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
AC spune:
Catalina va explicat cum e cu fazele nasterii... dar cred ca voi tot considerati anormale cele 23 de ore.
Pentru primul copil (i.e. o nulipara) intre 8 si 14 ore e normal, ba chiar e media pe aici. Prima faza a travaliului nu-i dureroasa ci doar putin neplacuta. Daca nu e inainte de 37 saptamani, membranele nu-s rupte, nu e pericol de infectie prin prezenta vreunui streptococ la ultimul examen ginecologic...si nu ai 3 cm dilatatie in State te trimite acasa si poti sa ramai in acest stadiu s-o zi si doua si noua pana la 41 saptamani. Deci 23 de ore cu 2 cm... nu avea in nici o tara vestica ce cauta in spital. Asa ca eu inteleg de ce acel doctor nu o venit. Nu a avea de ce!!! Iar ruperea membranelor la 2 cm.. este o prostie pe care cred ca Cata nu a infierat-o suficient.
Eu aveam tot ce nu trebuia (prematuritate, membrane rupte si infectie cu streptococ beta-hemolitic) si m-au internat si au sperat ca se va declansa ceva si in faza aceasta initiala am adormit... evident nu era placut, dar era ca o durere de menstruatie, deci intr-un final am adormit. Daca ma isterizam sigur n-as fi adormit.
Din cauza infectiei trebuia sa nasc in nu stiu cate ore si atunci cu oxitocina s-a ajuns repede in faza de travaliu activ si atunci doare... si atunci medicul ar trebui sa te vada....
Nu sunt medic, n-am nici in clin nici in maneca cu Cata sau vreun alt medic ginecolog.
Andreea si galusca Anne-Sarah
http://client.webshots.com/user/acusor_dc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lavi02/lavi02.jpg)
lavi02 spune:
De acord cu AC.
In faza latenta poate sta oricat daca nu sunt complicatii si nici membrane rupte. Fatul nu sufera in nici un fel. Si nici pentru mama nu sunt durerile asa de mari. De regula.
gandacel si petrutz, ceea ce cautati voi este un doctor de cuvant. Sau cu caracter. Exista si asa ceva, in mod sigur. Eu una am avut norocul sa-l gasesc.