Produse contrafacute
Raspunsuri - Pagina 3
Alina spune:
Multumesc tuturor pt raspunsuri
.
Da,nici eu nu cumpar o haina,de ex,numai pt eticheta,ma uit intii sa-mi placa,sa-mi vina bine si sa prezinte calitate buna la vedere.
Recunosc,insa,ca de cele mai multe ori imi cumpar haine sport de firma(Adidas,Nike,Esprit,Fila)si sunt multumita de ele dar la fel de incintata sunt si de haine no name,pot avea aceeasi calitate sau mai buna.Sigur,asa cum zicea si cipcipcip si aici majoritatea hainelor de firma sunt facute in China,Sri Lanka,Vietnam,etc dar calitatea este buna dar nu la fel de buna ca acum 10-15 ani cind se faceau aici,asa spune sotul meu.Se fac in tarile alea pt ca forta de munca e mult mai ieftina.
Insa la cosmetice si alimente treaba se schimba pt ca Doamne fereste,te mai alegi cu vreo intoxicatie sora cu moartea.
Cosmeticele de aici mi se par superioare calitativ fata de cele din Ro si sigure,egal ca le cumperi din superamerkt sau butic.Da,multe cosmetice se fac sub licenta si nu stiu de ce nu ies la fel de bine,poate reteta nu e in intregime respectata si doar adaptata,poate ca dpdv al pretului sunt nevoiti sa puna ingrediente mai slabe,nu stiu.
Atit din cele facute cu licenta cit si din cele importate(zice-se originale)sunt contrafacute,egal ca sunt sigilate sau desfacute,se umbla la ele si in loc de parfum adevarat gasesti apa cu vanilie,in loc de sampon gasesti apa cu soda,etc.Mama a cumparat chiar cafea Jacobs si cine stie ce fel era ca avea un gust sub orice critica
.Mai rau e ca nu ai cum sa te feresti pt ca produsele astea le gasesti atit la magazine de lux cit si la tarabele din piata.
Freia aici majoritatea jucariilor(Chicco,Fisher Price,Lego,etc)sunt facute in China dar sunt de calitate.A primit fiica-mea in Ro un set de giucarii cu bebelusi,patuturi,dulap,masute si scaunel si plasticaria am lasat-o la mama,era de-a dreptul periculoasa,muchii ascutite,lipici la vedere si alte alea.
Si hainele de copilasi de la magazine cunoscute(H&M,de ex)sunt facute prin Turcia,China,Bangladesh dar sunt de buna calitate.De ex,stiu ca fabrica"1Iunie"din Timisoara lucreaza f mult pt Germania(C&A,Quelle)si Franta iar produsele lor sunt bune.
Ralucami nici eu nu stiu cum ar putea falsifica tel mobile,poate ne lumineaza cineva.
Danisai dus inapoi parfumul si ce explicatie ai primit?
Stiu ca la parfumuri riscul e mare....o colega de-a mea cumparase un parfum de la InaCenter,din Timisoara si...era doar apa cu ceva esenta ieftina.Mai nasol ca nu i l-a luat inapoi cica imposibil sa fie fals.Acum s-o mai fi schimbat cite ceva?Protectia Consumatorului face ceva?
Alina
carmenutza spune:
quote:
Cand or sa ajunga sa contrafaca si Pampersii, atunci poate o sa-mi pun asemenea probleme
Atunci este timpul sa iti pui asemenea probleme, ca am vazut pampersi contrafacuti LIBERO...vanduti la bucata, si nu oriunde ..ci in farmacie.

Carmen si bb Maya Alexia
http://www.community.webshots.com/user/carmenmaya