Diversificare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Da,
si eu cred ca prea multa tzatza (numai tzatza) nu e chiar asa bine... Sa nu intelegeti gresit; eu l-am alaptat excusiv pana la 6 luni, si cand am inceput diversificarea ...câr-mâr...nu vrea sa bea cu biberonul, inteleg.. da supa cu lingurita chiar nu se poate...si e greu... O sa il tot alaptez pana la 2 ani..asa vreau, dar nici cu alimentele solide nu intarziati fetelor.

Legat de intrebarea ta, si eu sunt de parere ca trebuie ALAPTAT IN CONTINUARE...pana la 5-6 luni.. nu te lua dupa ce spun mama, tata, sau asistentele binevoitoare... Laptele de mamica e aur curat.... Cand se mai intalneste bebe cu asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Ma iutam cu ciuda la grasunul din carut satul si bine crescut numai cu lapte matern (avea sasa luni) si apoi ma uitam la a-l meu intarcat la o luna si jumatate si care nu s-a saturat niciodata la tata! Diferente.... A-l meu slab, subtire, nervos....
Pentru a-l doi-lea m-am luptat cu mine si cu cei din jur dar mai mult de 3 luni .... Bucurati-va fetelor de darul de lapte pe care l-ati primit! Asta e bogatie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Astazi i-am dat banana!... (redusa in piure, bineinteles, si coapta la... vapori)
A mincat vreo doua lingurite, dupa care a rasucit capul cu gurita murdara toata de banana si si-a lipit-o de bluza mea (in dreptul sinului, fireste )
Ei, da... am lasat banana, caci nu mai voia Mlle... si am revenit la laptic.
Eu m-am gindit sa-i dau altceva pentru ca... e cam slabuta...
Nu anormal, se incadreaza in zona normala pentru virsta ei, dar in comparatie cu toti ceilalti bebei de virsta ei...
La 6 luni are doar 6,540kg. De aceea imi ziceam ca poate ca are nevoie si de altceva. Dar n-o oblig... Avem timp. Nu stiu miine daca ii mai dau, poate iar mai astept putin...
Am auzit si eu ca daca intirziem prea mult cu introdusul alimentelor invata mai greu sa pape si fac mai multe mofturi...

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu am inceput sa îi dau Annei suc de mere si de portocala de la trei luni,cam o lingurita pe zi.De la patru luni am inceput cu pireurile de legume si fructe.E adevarat ca nu am alaptat-o decit vreo trei saptamini dar si atunci avea completare cu formula,si nu pentru ca nu am avut lapte,ci pentru ca in maternitate i-au dat cu biberonul si nu a mai vrut sa suga la sin,urla cu tita in gura iar pe mine nu m-au tinut nervii sa continui deci am renuntat.Acum are aproape 5 luni,dimineata papa lapte cu o lingurita de cereale Nestle,la prinz 1/2 borcanel de pireu de legume +laptic,dupa masa pireu de fructe+ lapte, iar seara numai lapte.Pupici

Corina si Anna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Eu te sfatuiesc sa mai lasi deoparte sfaturile sa incepi cit mai curind alimentatia diversa si asta pentru faptul ca toti doctorii de aici spun ca laptele(matern sau formula) trebuie sa fie alimentul de baza pina la 1 AN!!! Bineinteles, ei nu zic sa-i dai numai lapte dar daca curba lui de dezvoltare virsta/inaltime/greutate e armonioasa, de ce sa intervii cu diversificarea inainte de 5-6-7 luni? A, poti sa incerci, sa-i testezi preferintele, eventual intoleranta la anumite alimente dindu-i sa guste cite o lingurita si tu sa-i vezi reactia. Atentie, daca vrei sa testezi, testeaza un aliment nou cel putin 3-4 zile inainte de a incerca altul si niciodata nu introduce 2 alimente noi deodata- combinatia s-ar putea sa nu-i faca bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

nu te lasa! eu am hranit-o doar cu tzatza (uneori supliment de formula)pana aproape de 5 luni, desi a luat f. lent in greutate si a trebuit sa rezist la presiunile binevoitorilor, care mai de care mai priceputi la copiii altora, dar ai lor erau ba bolnavi, ba alergici si tot asa; poti totusi si sa-l testezi pe bb cu cate o lingurita de suc de fructe sau supica de morcovi, ca sa vezi ce parere are... disperarea fata de perspectiva pierderii ttzatzei a manifestat-o si ea cand am incercat s-o las fara san mai mult timp, iar asta va creste pe masura ce se mareste; noi inca nu ne-am "despartit" si cred ca va fi greu, dar mai bun si mai sanatos ca laptele de mama nu cred sa mai fie altceva

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hi_lara spune:

....si noi implinim 4 luni peste o saptamina si ne gindeam pe cind diversificarea.Din pacate, sau din fericire, nu prea sunt in contact cu alti parinti ca sa primesc sfaturi; doar de pe acest site ce ma mai inspir.Saptamina trecuta am vorbit cu doctorita noastra despre acest lucru si mi-a spus ca copilul arata bine si atita vreme cit mai am lapte este pacat sa incep inainte de 5-6 luni sa-i introduc alte alimente.Dinsa era de parere ca pot sa fac o diversificare accelerata pe la 6 luni in sensul ca in 2 luni sa-l invet si cu sucuri (fructe/legume)si cu supa si cu pireuri..bineinteles cu observarea lui atenta sa nu-i dauneze ceva si cu speranta ca nu va fi vreun mofturos.
va pupam hi_lara si bb Horia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by Otilia

Sabina, sunt incintata sa aud asta...
Dar tu dupa mine te iei?...

Nu, glumeam... zau n-are rost inainte de 6 luni...
Eu am incercat cu Adélie, la 5 luni si 1/2 i-am dat putin piure de mere... Dar nu era pregatita, se strimba toata, impingea cu limbuta... Si apoi mi-a facut o criza... S-a napustit pe sinii mei ca si cum ar fi tras o spaima teribila ca o sa-i piarda...
Eu credeam ca daca-i dau altceva o sa bea mai putin la sin... de unde?... Timp de 3 zile parca innebunise, a baut laptic ca niciodata... Zau ca mi s-a facut si mila, mi-am zis: "Saracu' , cu ce a gresit sa-i fac asa ceva?..." O adevarata trauma, nu alta!!!
Eu am fost "diversificata" devreme, la vremea aia... si rezultatul?...
Pai uite ca sunt alergica putin...
Poate ca daca se incepea mai tirziu nu as fi avut problemele de alergie pe care le am acum. Nu e grav, dar destul de dezagreabil...

Pupici multi si bebei sanatosi si fara alergii...
nici acum nici mai tirziu...

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Bineinteles ca ma iau si dupa tine! Adica, dupa faptul ca si tu ai avut taria sa nu te iei dupa mama!
Pupici la Adelita, sa-i canti mult!!!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Ca tine, bineinteles !

Dupa 2 tentative esuate ( prima la 5 luni jumate !) abia la 8luni am "reusit" sa-l determin pe Puishorul nostru ( 9 luni ) sa manance si altceva ! Nu am avut incotro si ...l-am "intarcat" in timpul zilei, suge doar dimineata , seara si ... ( of!) noaptea. Daca ar fi s-o iau de la inceput, i-as oferi ceva mai devreme cate o lingurita cu ... lapte ( matern ) ! Poate ca nu am fi atat de mofturosi si incapatanati daca s-ar fi "imprietenit" cu lingurita. Diversificarea tot dupa 6 luni as incepe-o... Cu toate greutatile ( inerente ).
Si pediatra noastra e la fel de ... obtuza ! Serios, medicii astia chiar nu mai citesc, nu se mai informeaza ?! Rutinati si ratati !

Mergi la inceput