Sunt intr-o mare dilema. Ma duc la un chef si gazda m-a rugat sa aduc (sa fac) ceva dulce pentru copii! Cu asta m-a incuiat (asa mi-a trebuit daca am intrebat cu ce pot ajuta).
Fetelor ajuta-ti o nepriceputa in ale bucatariei ca io in afara de clatite nu stiu sa fac nik!
As vrea o reteta de o prajitura ceva dar sa fie usor de facut, plizzzzz.
~~Adela, mamica de Julia
Poi daca clatite stii sa faci atunci clatite sa faci. Da' fa-le si mai si, adica fa un tort de clatite! Le ungi cu nutela sau alte chestii (de pilda nuci macinate si miere, dulceata, sirop, ce gasesti) pudrezi tortul cu zahar, pui neste decoratiuni pe el de genul bombonele de ciocolata, frunzulite de menta, fruncte confiate, etc.), mai cumperi si o "bomba" de inghetata simpla de vanilie si i-ai dat gata, garantat! Tai tortul felii, le incalzesti si pui o cupa de inghetata langa.
Spune-ne si noua cum a fost, ca inghitim in sec!
scarmanus
Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
Adela,
Uite,eu fac asa niste fursecuri bune-bune pt fiica-mea dar au avut succes maxim si la alti copii.
400 g faina
1 pachet unt
4 galbenuse
1-2 linguri zahar
20 g drojdie(cit o nuca)se dizolva intr-un pahar de lapte
Din toate astea se face un aluat cu consistenta medie pe care il imparti in 4 parti.Din fiecare bucata se intinde o foaie care se umple cu o spuma din 4 albuse+150-200 g zahar(se bate pe baie de abur)+100g nuca care se adauga in spuma dupa ce s-a luat de pe foc.
Foaia de aluat unsa cu spuma respectiva racita se ruleaza si se taie feliute de 1cm grosime.In tava se desfac si arata ca niste melcisori.
Se poate folosi zahar brun,eu cu din asta le fac.
Alina
Toate ideile sunt bune. Multumiri.
Alina> Un pachet de unt de 200 g? Si alta intrebare: Cat timp dau la cuptor (sau cum?)
~~Adela, mamica de Julia
Adela,
Pachetul de unt tre'sa fie de 250 g.
In tava pe hirtie d-aia speciala pt copt pui feliile taiate pe fata,ele se desfac si cresc,arata tare bine la final.Se tin la cuptor pina se aramesc putin,cam 50 minute la foc 150-170°C.
Alina