Fibrom=histerectomie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LaviC spune:

Ciao fetelor!
Verisoara mea are un fibrom si a auzit ca embolizarea este o metoda eficienta pentru a scapa de el.Poate cineva sa-mi dea informatii?
M-am mai documentat si eu si am aflat ca doctorul Bogdan Dorobat impreuna cu o echipa de medici de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti face acest fel de "operatie".Are cineva numarul de telefon al acestui doctor?L-as vrea si eu.Va multumesc!
Rachel Owen, am inteles ca ai si tu informatii despre aceasta metoda si despre acest doctor.Felicitari pentru bebelus!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cree spune:

as dori sa stiu cam care sunt riscurile histeroctomiei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Chiar daca se face histerectomie , se poate face partiala , cu pastrarea unei trompe si a unui ovar pt. a nu da peste cap dpdv hormonal organismul.

In mod normal trebuie sa se poata face si fara histerectomie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma spune:

am citit raspunsurile si problemele pe care le-ati adus in discutie la acest subiect si voi incerca sa formulez un raspuns pentru voi.

Fibromul uterin este o tumora benigna care se dezvolta in peretele uterului. poate sa creasca unul singur sau pot sa fie mai multe tumori(uter polifibromatos).
Cauza aparitiei acestor fibroame o constituie excerul de estrogeni din corpul femeii. ele se formeaza in perioada de activitate sexuala, iar in menopauza in general involueaza.

Fibroamele dau menoragii sau metroragii abundente( sangerare pe cale vaginala prelungind o menstruatie sau sangerare intre 2 menstruatii). pot sa existe dureri determinate de marirea uterului care apasa pe organe vecine.

formele de tratament sunt chirurgicale: la femeile tinere care vor sa mai aiba copii se extirpa tumora respectiva daca este posibil, lasand uterul si ovarele pe loc, iar la femeile mai in varsta care sunt in perioada perimenopauzala sau ajung in postmenopauza si la care tratamentul cu progestative nu ajuta la controlul optim al sangerarilor se va impune histerectomia (scoaterea uterului).

in concluzie, varianta de tratament pe care o alege medicul e in functie de varsta pacientei, de simptomele suparatoare pe care le are femeia si caracterele fibromului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanatudor spune:

In urma cu 6 luni am suferit o histerectomie totala din cauza unui fibrom uterin, dupa cate mi s-a spus mare cat o sarcina de 5 luni. Dupa vreo 3 saptamani a inceput calvarul: insomniile.Am incercat tot felul de medicamente, e adevarat nu pentru mult timp, de frica dependentei, dar tot nu reusesc sa dorm mai mult de 3-4 ore pe noapte,caz fericit, pentru ca de multe ori dorm doar in reprize de cateva minute.In fiecare dimineata sunt sleita, agitata, plang aproape in fiecare zi. Am inteles ca ideea e ca dupa 40 de ani, cand se scoate fibromul, se scoate totul, dar se procedeaza asa numai la noi, in vest nu. Daca a mai trecut cineva prin asa ceva, o rog sa ma ajute cu un sfat.Am ajuns la disperare.

Mergi la inceput