gratuitati pt gravide

gratuitati pt gravide | Autor: Liliann

Link direct la acest mesaj

nu stiu daca acest subiect a fost dezbatut (eu m-am uitat putin pe aci si nu prea am vazut),daca a fost, atunci imi cer scuze.
spuneti-mi, va rog, o gravida are dreptul la analize gratuite si la medicamente gratuite, indiferent de cat castiga???si daca da, medicul de familie tre sa-i recomande medicamentele respective, deci merg la acesta cu reteta de la ginecolog, si mi-o mai scrie inca o data medicul de familie???va multumesc mult
ah, si mai vreau sa -mi spuneti daca stiti actul normativ prin care se mentioneaza aceste gratuitati.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

liliann, exista discutii pe aceasta tema la forumul mamicilor

gravidele benficiaza de analize gratuite (alea din lista lor, sa nu iti inchipui ca toate, toxo si cmv de ex nu) si medicamente gratuite din lista, indiferent de venit

sunt insa medici care nu dau retete si farmacii care nu elibereaza, nu ramane decat sa va luptati cu ei!

Ordinului Ministrului Sanatatii si al Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1220/890/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, Anexa 30, Art. 1, alin (3) a):

„prescriptiile medicale aferente medicamentelor fara contributie personala se elibereaza in urmatoarele situatii:

a). pentru copii cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani, gravide si leuze, tineri de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, ucenici sau studenti”

Actul normativ respectiv a aparut in Monitorul Oficial nr. 17 si 17 bis/9.01.2004

Mergi la inceput