Bean Sprouts - secrete?

Bean Sprouts - secrete? | Autor: Donia

Link direct la acest mesaj

Cum gatitit voi bean-sprouts, ca mie imi iese cam amar?
Eu il faca la foc mare, cam 2 minute intr-o picatura de ulei si la final pun putin sos de soia. Dar se simte un gust amar, iar la restaurant nu am simtit asa ceva.
Ar merge si alte condimente sa acopere gustul amar? Sau ar trebui lasat mai mult pe foc? Eu il las putin sa nu se inmoaie.

P.S. Am modificat din sprout in bean-sprout pentru ca am vazut ca sunt tot soiul de sprouts.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

Salut!

Ce este sproutul?

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Nici eu nu stiu prea exact, sunt un fel de muguri, cred, si mai corect s-ar numi bean-sprout. Noi am mancat la restaurant chinezesc si apoi am gasit la magazin, am incercat sa fac si acasa de doua ori, dar n-am prea avut succes.
Uite o poza:
http://hk.geocities.com/fun_cooking/info/vegetable/bean_sprout.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vulpea Bucatar spune:

Sunt seminte incoltite cu tulpini tinere, vlastari, mladite, cum vreti sa le spuneti. Si graul incoltit care se pune de sf. Andrei se poate numi sprouts.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Sa-ti spun cum il pregatesc eu:tai 1/2 ceapa si 2 catei de usturoi,ii calesc 1 minut in putin ulei,apoi pun fasolica(spalata ),amestec din cand in cand,dupa vreo 7-8 minute pun putin sos de soia,putin marar proaspat tocat si...gata!!
Mie-mi place la nebunie si nu-mi iese amara deloc!
Pofta mare...

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Simona, iti multumesc mult de tot!
Chiar o sa incerc sa fac ca tine (mai putin mararul). Acum ca ai scris tu, parca imi aduc aminte ca am vazut ceapa prin sproutul de la restaurant, iar usturoiul imi place la nebunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Noi folosim "bean sprout" in stare cruda, la salate. E foarte bun !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Violetzyka, spne-mi mai multe, ce mai pui in salate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Noi suntem mari amatori de salate.Am incercat diverse ingrediente : salata verde, avocado,sfecla rosie, bean sprouts, alfalfa, ardei copt etc...Uneori punem branza sau peste afumat sau ce mai avem prin frigider, condimente si ...masa e gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FLORYNA spune:

incearca doar sa-l pui la steamer in loc sa-l calesti....

Mergi la inceput