Drumul de gheata
Am auzit de dimineata la radio despre ascensiunea lui Constantin Lacatusu pe acel munte care nu a mai fost niciodata escaladat pana acum. Din 30 de oameni care faceau parte din echipaj, s-au intors 28 din cauza vremii nefavorabile si a bolilor. Constantin Lacatusu si inca un coleg de-al sau (nu stiu cum il cheama) au ajuns la 5000 de metri, varful avand vreo 7900 (apropo stie cineva cum se numeste varful, ca nu reusesc deloc sa retin numele) si de acum nu vor mai putea comunica cu cei de la baza si vor urca fara masti de oxigen. Auzind stirea mi s-a facut pielea de gaina si ma rog la Dumnezeu sa se intoarca cu bine si sa aiba macar vreme buna cat de cat. Cica de acum, drumul pe care vor urca va fi pe un versant de gheata! Doamne ajuta-i sa ajunga cu bine si sa coboare cu bine si sanatosi! Sa-i intareasca Dumnezeu! Am postat subiectul asta in speranta ca printre voi mai sunt si alti sustinatori ai celor 2 alpinisti demni de tot respectul nostru (dupa parerea mea) si poate, la intoarcerea lor acasa cineva le va da sa citeasca aprecierile noastre!![]()
Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine
Raspunsuri
AdaByron spune:
Constantin Lacatusu incearca cucerirea varfului Janak-7090 m (m-tii Himalaya). Varful situat in extremitatea estica a Nepalului nu a fost inca atins de vreun om pana acum.
Ma gandesc cu teama si speranta la ascensiunea lor, sper din suflet sa reuseasca si sa se intoarca cu bine.
Am citit ca motto-ul pe care alpinistii l-au ales pentru aceasta expeditie este "Romania deasupra lumii".
AdaByron
laurajr spune:
Avand in vedere ca Ticu Lacatusu e moldovean de-al meu si ca am facut amandoi aceeasi facultate si mai ales ca e roman, le doresc lui si coechipierului sau o ascensiune usoara, fara primejdii !Ii asteptam sanatosi acasa !

Fiquelle spune:
Le uram succes celor doi temerari...sa-i ajute Dumnezeu, caci vietile lor sunt in mainile lui...oricum, au dat dovada de mare curaj si pana acum...
Mada si bebe Sofi, 12.08.2004
lu.more spune:
Am o mare admiratie pentru el. Nu ma mira sa aud ce obiectiv si-a propus. Sa avem incredere il el si sa se intoarca cu bine!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
ana-oana spune:
Doamne, ajuta-i sa se intoarca sanatosi.
Ticu lacatusu nu e barbatu Irinei radu?
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
ana-oana spune:
Pacuraru, bardon, nu Radu!
Scuze
O. 
Nicolae IORGA
anangel_lexi spune:
quote:
Originally posted by ana-oana
Pacuraru, bardon, nu Radu!
Scuze
O.
Nicolae IORGA
Nu stiu, este???? Indiferent cine ar fi sotia lui, n-as vrea sa fiu in pielea ei. Ce emotii pentru familie...! Doamne ajuta-i!!!
Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine