Nostalgie

Nostalgie | Autor: aschiutza

Link direct la acest mesaj

Ce va trezeste nostalgia, nu neaparat a tineretii,a copilariei ci mai mult a unor timpuri pe care noi nu le-am apucat?

Pe mine de exemplu ma fac nostalgica sorturile pe care le trageau bunicile noastre si coafurile din anii 20-30... cuburile de lemn si de piatra, jucariile vechi, lumina pilpiita a unei lumanari cind toate luminile electrice din casa sunt stinse intr-o noapte de iarna (probabil reminescente de pe vremea lui Ceasca).

Si mai am nostalgia obiectelor care vin de departe, din locuri neintelese de mine, cum ar fi India sau Japonia...

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Eu am nostalgia meselor cu farfurii de portelan alb si pahare de cristal, la care ne asezam duminica, intreaga familie, a mancarurilor facute de bunica, a dulcetii de trandafir si a serbetului de salcam, a prajiturilor facute de mama si a tangoului si valsului dansate cu tata.
Si mai am nostalgia serilor de sambata cand "batranii" se adunau pentru un joc de remi sau canasta, iar noi copiii ne cuibaream fiecare in bratele unuia dintre ei. Imi amintesc ca jucau remi pe bani: 25,50,100lei, iar la sfarsitul jocului, daca eram in brate la tata, primeam eu banutii.
Imi amintesc de serile in care il asteptam pe tata sa vina din delegatie de la Bucuresti si-i saream in intampinare: "Ce ne-ai adus?"
Imi amintesc cu nostalgie de serile in care mergeam la teatru sau opereta, de mirosul de parfum si toaletele elegante ale doamnelor.
Imi amintesc cu drag de nesfarsitele plimbari cu bunicul, de pestele care sfaraia in tigaie cand venea cu ranitza plina de la pescuit....si multe,,multe altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Si mai am nostalgia serilor de sambata cand "batranii" se adunau pentru un joc de remi sau canasta, iar noi copiii ne cuibaream fiecare in bratele unuia dintre ei. Imi amintesc ca jucau remi pe bani: 25,50,100 lei, iar la sfarsitul jocului, daca eram in brate la tata, primeam eu banutii.

Scuze, erau baninu lei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Eu am nostalgia vacantelor la bunici. Mi-e dor mai ales de sentimentul pe care il aveam de Sarbatori, de mirosul de lemne care ard in soba, de albul zapezii, de povestile bunicilor.

Luminita

http://photos.yahoo.com/lumylorv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Si eu la fel, pastrez nostalgia vacantelor la bunici la tara si chiar si aici la Bucuresti mai ales ca nu mai am nici un bunic in viata.
Mi-e dor de zilele acelea.Acum cand ma duc la tara ma apuca nostalgia cand vad curtea goala, stiind ca pe atunci curtea era plina de pasari si animale.Si ai am nostalgia melodiilor de atunci , care nu se comparau cu muzica de acum.

Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.

Mergi la inceput