Salutare tuturor. Sunt un nou membru al forumului si am nevoie de ajutorul vostru. Iata despre ce vorba: luna trecuta am avut 8 zile de concediu ingrijire copil bolnav. As vrea sa stiu daca suma cuvenita pentru acest concediu se impoziteaza caci la mine la serviciu asa au facut si parca nu e corect. Poate sa ma ajute cineva???
ART. 42
Am uitat sa va spun si de ce nu mi se pare corect. In codul fiscal art. 42 scrie asa:........ urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, din bugetul asigurarilor sociale de stat, din bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, inclusiv indemnizatia de maternitate si pentru cresterea copilului, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, cu exceptia indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca.
Deci care e parerea voastra? Sau poate stiti ceva mai sigur? Va rog sa ma ajutati!!!!!!
Sunt sume impozabile. Pt cazul tau este incapacitate temporara de munca avand ca si cauza sau motivatie necesitatea ingrijirii copilului minor. Dupa cum ai sesizat in exemplul dat de tine este impozabil. S-a procedat corect de catre firma.