casa de lemn sau de caramida?

casa de lemn sau de caramida? | Autor: adrianafedorca

Link direct la acest mesaj

are cinev acasa de lemn? au aparut acum prefabricatele din lemn tip sandvici, eu am mai vazut prin cartierele astea noi case de lemn nici nu-ti dai seama ca sunt din lemn, dar oare sunt rezistente?, eu asa am auzit ca sunt mult mai calduroase, ca sunt mai ieftine....
eu si sotul meu vrem sa ne facem si noi o casutza mititica la anul , dar inca nu ne-am decis din ce caramida sau lemn...si daca o facem din lemn stie cineva de unde se cumpara prefabricatele aseta din lemn? noi am vrea sa o facem in regie proprie, cu firma este mult mai scump ,
deci daca are cineva sau stie cineva va rog sa-mi spuneti si mie cum sta treaba cu lemnul asta...
multumesc
Adriana

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Stiu si eu ca sunt calde, ca sunt mult mai ieftine(pana la 40% mai ieftine decat cele de caramida, spun unele surse). Ce mai stiu e ca izolarea fonica lasa de dorit...
Si noi vrem sa ne facem o casa la anu, dar ne-am hotarat pentru caramida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Fetelor s-a discutat mult de tot pe acesta tema si sunt sigura ca in arhiva se mai gasesc subiectele. Si pe mine ma tentau modelele din lemn , si dupa ce am citit ce s-a scris pe tema, mi-am dat seama ca pt clima si conditiile din Ro cea mai buna ramane tot casa de caramida. O sa incerc sa caut vechiul subiect unde se discuta despre asa ceva si daca il gasesc o sa il postez aici.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

poate isi aduce aminte cineva cume se numea subiectul si pe unde e, eu m-am uitat in arhiva si sunt 187 de pagini, si cred ca imbatranesc pana-l gasesc

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Buna intrebare!
Stiu si eu ca cele din lemn sunt mai ieftine,mai calduroase dar nu stiu cat de eficiente pt. zona noastra!
Totusi avand in vedere ca americanii folosesc aceste case cu toate ca la ei sunt vanturile acelea foarte puternice ,nu stiu de ce nu ar fii bune si la noi!
Cred ca noi romanii suntem mai conservatori si de aceea preferam caramida cu toate ca e mai scumpa!
Sunt tare curioasa sa citesc ce sa mai scris despre acest subiect!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pfekete spune:

Sa va spun eu, care stau in Canada intr-o casa de lemn (si am stat in RO intr-una din caramida veche de vreo 80 ani): mai bine caramida!!!!!
-cele de caramida sint mult mai trainice (asta de lemn arata jalnic dupa 50 ani), de accea se merita investitia mai mare
-cele de lemn sint muuuult mai subrede: scirtite podelele, ti-e frica sa cazi pe vre-un perete () ca se rupe cu tine; nu poti da gauri sa agheti un lucru mai greu(prosoape de ex.) decit in anumite puncte, unde e o birna de lemn in spate, se aude cind paseste cineva la etaj de parca ti-ar calca pe cap
-izolarea fonica intre camere e mai slaba la cele de lemn

Deci daca aveti de unde alege (aici din pacate trebuie sa fii bogat ca sa poti sa-ti faci una de caramida "la comanda"), alegeti CARAMIDA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Eu am deschis subiectul anul trecut si dupa indelungi cautari am inceput sa construiesc o casa din caramida pentru urmatorul motiv: eu locuiesc in Campina si la momentul respectiv ori construiam o casa tip american (asta puteam sa o fac numai cu o firma din Bucuresti) ori faceam casa clasica din caramida (cu o firma din Campina) ma costa tot la fel adica cam 270 Euro/mp. Pentru Bucuresti reprezenta o diferenta (min 320 Euro/mp pentru caramida fata de 270 Euro/mp pentru cele americane)dar pentru Campina nu reprezenta nici un avantaj.
Anul acesta nu stiu cum mai este pentru ca de exemplu din aceasta vara a aparut si in Campina o firma care construieste case tip american si am auzit ca ar costa cam 10000 euro o casuta mica. Asta ar prezenta un avantaj considerabil. Oricum mai trebuie cercetat.
Sunt vreo doua pagini pe care le-am vizitat anul trecut: www.caseieftine.ro si www.casesuperieftine.ro.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusa spune:

Eu sunt pentru casele din lemn.
Daca sunt bine lucrate, lemnul este de calitate, este tratat cu solutii speciale impotriva mucegaiului, insectelor, focului, daca se respecta regulile de izolatie, daca sunt bune geamurile si usile, atunci sunt foarte confortabile. In interior se preteaza foarte bine gips-cartonul. Oricum, sunt multe reguli care trebuiesc respectate, in general nu trebuie sa faci economii in detrimentul calitatii (regula valabila oriunde...). Izolarea fonica este super, cea termica la fel.
Noi avem o casa de vacanta din lemn si iarna, de la -15 gr.C am ajuns la +18 gr.C in 4 ore. Este adevarat ca erau reci inca paturile si podelele, dar asta a fost in prima zi, dupa aceea nu au mai fost probleme. Noi suntem foarte multumiti de cabanuta. Daca mai vreti amanunte pot sa va impartasesc din experienta noastra, din reusitele si greselile noastre.
Nu in ultimul rand, este absolut obligatoriu pentru o locuinta din lemn o asigurare (in special incendiu) fiindca, la o adica... (Doamne fereste!) este foarte vulnerabila.

Pusa

Mergi la inceput