Pai aici ar merita un subiect intreg de deschis, cu discriminarile de genul asta la locul de munca…
Intr-adevar, din pacate sunt multe situatii in care sheful vrea sa profite de faptul ca e shef si cere subalternelor sa se culce cu el… A fost si un caz recent la TV.
E o tampenie sa faci asta. Oricum mai devreme sau mai tarziu se va termina prost. Mai ales daca el face un sport din asa ceva si are in plan sa te schimbe. Acuma nu zic, or mai fi si exceptii, stiu cazuri care s-au terminat frumos, insa de obicei oamenii de genul asta ajung sa se urasca. Si cata vreme poti trai intr-o atmosfera incordata la serviciu?
Cazul in care te culci cu sheful doar pentru o promovare este cu atat mai rau. Pentru ca o promovare nu este asa importanta ca locul de munca la o adica. Cineva ar putea sa zica: „bine, nu am avut de ales, muream de foame daca nu gaseam postul asta, asa ca am acceptat acest compromis, sa ma culc cu el”. Probabil ca si asta e un fel de forma de prostitutie, insa redusa la un singur barbat.
Personal, mi s-au facut ceva avansuri de la un coleg care imi era superior, insa nu era sheful care ma angajase, deci nu avea puterea sa decida angajarea sau concedierea mea. Oricum, nu a fost prea grav. Era vara si veneam cu fusta (fara nici cea mai mica intentie, ci doar pentru ca era foarte cald afara). El cica nu poate lucra ca eu is in fusta, bla bla bla...
Am cerut shefului cel mai mare sa ma mute in alt birou, mult mai departe de celalalt, fara sa-i spun adevaratul motiv. Totul a incetat si nu am avut nici o problema. Oricum imi doream sa ma mut din acel birou, deci nu am facut eu nici un compromis, nu am pierdut nimic.