Stiu ca suna stupid, dar de obicei cand cumperi o matura, o oparesti. Problema e ca nu stiu cum sa fac asta, o pun in apa clocotita si o fierb putin sau torn pur si simplu apa clocotita peste si asta e?! Am cumparat o matura si am pus-o doar sub apa fierbinte la cada si s-a stricat, s-au dus paiele si nici nu matura bine, asa ca m-am gandit ca n-am facut bine. Deci, totusi, cum fac?
Nici nu am stiut de acest obicei?!?! asa se procedeaza de regula sau este vorba de o superstitie????
Nu e superstitie, se face asa ca sa tina mai mult si sa mature mai bine. Numai ca nu stiu cum se face.![]()
"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)
Eu am turnat apa fierbinte peste ea, am scuturat-o bine si am tras un ciorap de matase peste firele ei.
Dar au fost cazuri si cand nu am oparit-o. Nu am remarcat sa tina mai mult una sau alta.
Pe de alta parte a ta de ce s-a desfacut?Inseamna ca nu era legata bine. era lipita cu ceva??!!
Si cam cat vrei sa tina o matura?
Eu stau la casa, matur pe afara cu ea si o schimb o data pe an.
Am maturat de doua ori si s-a stricat, paiele erau moi si nu maturau ca lumea; am inteles ca daca le oparesti, se intaresc si matura mai bine.
din cate stiu eu nu se fiebe , ci doar se toarna peste ea intr-un lighean ,apa clocotita cu putina sare in ea!
Spor la maturat!!!
Pup,
cristina