Radare fixe in Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 2
m34 spune:
Exista antene de mobile care au fost confundate cu radare, dar exista si camere video. Camerele nu cred ca au rolul sa masoare viteza (desi teoretic s-ar putea face o analiza timp-dist parcursa...), ci sa observe fluiditatea traficului si poate si sa inregistreze incalcari flagrante: neacordare prioritate la pietoni, depasiri aiurea etc.
Pana sa se instaleze radare fixe nu cred ca va mai trece prea mult timp. Lali, chiar m-ai facut curios cu radarele de la Otopeni, sa nu uiti sa ne spui si noua.
Oricum ar trebui sa fim atenti in primul rand sa circulam noi corect, sa ne ferim de probleme.
As sugera Politiei, pentru studiul sigurantei circulatiei, sa mai amplaseze camere video indreptate spre unele gropi, sa vada in cat timp se repara...
Manolache spune:
Tot cu detectorul de radar le-am testat si eu pe alea mai demult. Sezizeaza ceva mult prea slab pentru a fi radar.
Sabina spune:
Detectorul de radar e permis? Eu nu conduc, dar auzisem ca ar fi interzis.
Sabina si
Sofia Galagia
ciprianc spune:
Sabina,
Stiu da aparatele care bruiaza radarul (antiradar) sunt clar interzise si e nasol daca te prinde (ti-l confisca si-ti da si o amenda usuratoare).
Detectorul de radar (cel care doar te avertizeaza ca este un radar) nu stiu daca este interzis, dar cu siguranta ma voi informa.
Bine ar fi sa mergem in limitele legale, sa nu ne prinda cu pedala apasata. Nu are rost sa te grabesti pe strazi, mai ales ca vedem la tv, din pacate, in fiecare zi intamplari pe sosele (si eu am patit acum doi ani ceva nasol pe DN1, si poate ca daca nu depaseam cu 30 km/h limita de viteza, puteam sa evit impactul si nu pateam ce am patit).
Am observat pe drumul de intoarcere de la mare, cum fugeau cate unii ce cel putin 180 m/h. Unde se grabeau?
Deci, hai sa o lasam mai moale, cu sau fara detectoare de radar!
P.S. Totusi, daca treceti pe langa un radar, sa semnalizati cu flashu' pe cei care se apopie de radar ![]()
Manolache spune:
Mie mi-au luat permisul de conducere pe DN 1, circuland cu 80 km/h, si ei imi spuneau ca am avut 125. Deci cu detector sau fara tot la mana lor suntem.
Detectorul de radar NU este permis. Si cum numai in Romania se putea intampla asa ceva, legea NU INTERZICE comercializarea (firmele de profil au reclame pe toti stalpii, ci DOAR folosirea. E ca si cum drogurile s-ar vinde la non-stop , si le mai faci si reclama la TV, dat daca te prind ca consumi te condamna.
Ma rog, ne-am obisnuit deja.
Eu il folosesc numai la drum lung, pentru in ultima vreme mai nimeni nu te mai atentioneaza cand e radar. In oras e prea riscant sa te vada cu el vreun motociclist . Mi s-a intamplat.
Sunt unele , mai scumpe ce-i drept (400-450 USD) care sunt ascunse, senzorul se monteaza la radioator si avertizorul in interior unde vrea clientul. Alea sunt super sigure . Si isi scot banii .
Cine mai merge cu 50 km/h in oras??? Si de exemplu, pana la intrarea in Otopeni sunt 60 km/h limita, deci la 80 iti ia permisul . Hai sa fim seriosi , daca vroiam 60km/h ne luam bicicleta, nu masina.
Nu sunt pentru viteza, dar macar 90-100 e decent.
Manolache spune:
Plus ca s-a mai desteptat Politia Romana, nu stiu cum , dar se mai intampla si miracole pe lumea asta, si acum la detectoarele alea noi , le folosesc si invers. Adica stau cu fata spre un sens , dar ei iau viteza celor care vin din spatele lor.
Atentie la chestia asta, e foarte periculoasa, deci incetiniti si semnalizati de radar oriunde vedeti unul , indiferent pe ce sens ia sau cum e indreptat .
liviujuristul spune:
_Foarte bine.Ar trebui sa existe radare ,politisti din metru in metru,cum exista in strainatate ca in italia ,Germania.Acolo nu este debandada rutiera cum exista la noi.
_ De ce romanii nostrii conduc cu prudenta pe soselele si strazile din alte tari europene ,iar la noi se omoara oameni pe trecerea de pietoni???_
Si eu am permis de conducere,am masina,dar nu sunt deranjat in trafic daca trebuie sa opresc ca sa treaca un pieton" ratacit "pe sosea. In schimb vad alti cetateni de ai nostri,la volan,care injura ,scuipa,si mai ales care agreseaza si sperie pietonii.
Sa va dau exemplu?:
-eram la o intersectie in Bucuresti si un dobitoc ca altfel nu pot sa ii spun,vine cu viteza si franeaza brusc pe banda unu gata,gata sa calce un cetatean pe trecerea de pietoni,care se angajase regulamentar in traversare pe culoarea verde.Omul a "inghetat" de frica pe trecere.In timpul asta soferul de pe jeep urla ca disperatul:"misca boule odata..."" ca vreau sa fac la dreapta".Normal,chiar daca vroia sa vireze la dreapta trebuia sa acorde prioritate pietonilor angajati regulamentar in traversare,dar ...la noi legea este pentru prosti sau saraci...
-simbata ati vazut accidentul de pe DN1? un nenorocit a spulberat o tanara de 22 de ani,a omorat-o, pentru simplu fapt ca nu s-a asigurat la tranversarea autostrazii,declaratia soferului "pai a iesit din masina fata si nu s-a asigurat si am calcat-o " si mai zambea nenorocitul.
Si atunci unde este conducerea preventiva ??? chiar daca un pieton greseste trebuie sa il omori???Responsabilitatea revine conducatorului auto care este obligat sa conduca preventiv pana la evitarea oricarui pericol. Corect?
CA ATARE este o greseala ca s-a dat voie sa se angajeje in a vira dreapta fara sa respecte semaforul,numai pe baza ca trebuie sa cedeze trecerea,pe care nu o respecta majoritatea.Asta este pentru occidentali care sunt disciplinati in trafic si nu pentru romani care sunt "dusi" si nu respecta nimic.
Asa ca NU trebuie sa ne fie frica de radare de camere de filmat si de politisti,daca respectasm legea,daca avem o conduita civilizata la volan.
Radarele, camerele video,politistii,ar trebui cat mai multe si mai multi asa cum este si in strainatate. Apropo,ar trebui sa se monteze in asfalt inainte de trecerea de pietoni acele opritoare care sa ii oblige pe soferi sa incetineasca.
Intrebare: de ce romanii, cand ajung in occident respecta cu strictete legea iar la noi circula parca sunt "avioane".
Ar fi bine ca si politistii romani sa fie ca cei din Ungaria,Germania ,Austria ,Bulgaria.Sa vezi atunci disciplina rutiera.
Cine se teme de radare si de politisti?
AC spune:
Spic de grau Internet hoax ce primisi adica pare real si nu-i ![]()
.
Si apoi nu pricep de ce nu se pot respecta limitele legale? De ce trebuie sa ne ferim si sa raportam radarele, in loc sa circulam cum trebuie????

............ ma gandesc la cati copii oameni in general mor zdrobiti de unul care-i mai presus de lege care merge cat poate masina, care eventual bea ca omul inainte a se sui, care vorbeste si la celular....
Manolache
Cine mai merge cu 50 km/h in oras??? Si de exemplu, pana la intrarea in Otopeni sunt 60 km/h limita, deci la 80 iti ia permisul . Hai sa fim seriosi , daca vroiam 60km/h ne luam bicicleta, nu masina.
Andreea si galusca
Anne-Sarah
Manolache spune:
Hai sa fin seriosi ... limitele la noi sunt parca facute pentru mers pe jos nu cu masina. Mi-au placut intotdeauna oamenii cu morala ... din pacate cei care nu recunosc sunt in general primii care fac .
Hai sa lasam un pic la o parte fatarnicia, ca viteze ca in germania eu nu am vazut in Ro pana acum , iar in america, detectoarele astea de care vorbim noi acum sunt deja expirate de atata folosit. Cine le-a inventat pana la urma ? romanaul nedisciplinat ? nu , sunt inventie SUA
Si ca sa vedem ca sunt altii mai paranoici ca noi , in SUA s-a pus in vanzare pe piata un spray cu care dai pe numar si iese alb in poza , ca sa nu aiba politia cui sa trimita amenda , ca acolo radarele sunt automate , nu manuale (majoritatea), deci americanii sunt mai paranoici si mai pusi la punct decat noi din punctul asta de vedere, dar banuiesc ca tu stiai asta deja AC inainte sa ne servesti lectia de moralitate.
Cu bautura la volan dau dreptate la toata lumea , e dovada de maxima inconstienta , iresponsabilitate, etc, dar sa-mi ceara cineva sa merg cu 50 in oras sau 60 in comuna pe 2 benzi pe sens , pai sa ma ierte Dumnezeu , m-ar depasi si aia cu carutele.
Liviu, nu inteleg de ce tu consideri ca vina e intotdeauna a soferului ? Mi se pare puerila ideea . Pietonii au aceiasi responsabilitate. Daca cineva nu se asigura in intersectie si intra in tine cu masina doar ca nu s-a uitat , il acuzi , daca e pe jos si nu se uita, trebuia de fapt sa te uiti tu si pentru el , nu ????
Nu prea, fiecare isi apara pielea lui , si iti spun din experienta, ca sunt mult mai multi pietoni inconstienti decat soferi inconstienti , mult mai multi pietoni care trec pe rosu decat masini , etc.
Deci daca tu te dai jos din masina si o iei la pas sa treci strada si te loveste un camion , e vina lui ca nu mergea cu 40 sa evite orice pericol , nu ? ca pietonii au dreptul sa faca ce vor ei , de vina sunt "nemernicii" care merg si eu cu 100 ca sa mai ajunga totusi in aceiasi zi la destinatie.