un canar, doi canari..

un canar, doi canari.. | Autor: tora97

Link direct la acest mesaj

Iacata ma cu o idee si intrebarea aferenta:
Nu mi mai ajunge stolul de pasaret din creieras, asa ca mi a cam casunat sa mi iai un canar, doi... in ciuda prezentei motanului din casa!!!

Ovidiu, dupa ce m a usuit un timp a zis ca intii intreaba daca am voie si apoi hai, de voie, de nevoie, va fi de acord!

Intrebarile cam sint urmatoarele: Tinind cont da faptul ca sint femela cu pui in burtica, am voie sa posed canari... in colivie?

Si.. mai are sau a avut cineva dintre voi asemenea pasari? Sint pretentioase? Se ingrijesc greu? Pot sa iau 2? As vrea un mascul si o femela, sa nu e plictiseasca...

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Nu cred ca are legatura ce ai in burtica cu canarii. Doar in caz ca fac galagie si te streseaza sau nu poti dormi din cauza lor.
Nu am avut canari, asa ca nu stiu cum se ingrijesc.
Mai asteapta, poate stie cineva, sau cauta pe net.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Problema ta nu este cu canarii, daca esti insarcinata ci cu pisica. Chiar pe acest site era un articol vis a vis de ce poate transmite pisica unui bebe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Eu am un canar de vreo 5 ani. Nu e pretentios ca ingrijire, ce ma deranjeaza pe mine e mizeria pe care o face in jur. Nu stiu cum o pasare atit de mica arunca graunte la o distanta atit de mare. Eu iarna il tin pe pervaz la bucatarie si totul in jurul coliviei e plin de graunte si de fulgi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by diana904

Eu am un canar de vreo 5 ani. Nu e pretentios ca ingrijire, ce ma deranjeaza pe mine e mizeria pe care o face in jur. Nu stiu cum o pasare atit de mica arunca graunte la o distanta atit de mare. Eu iarna il tin pe pervaz la bucatarie si totul in jurul coliviei e plin de graunte si de fulgi.

Parca ai descris papagalul meu... doar ca el era liber si „tropaia” prin toata bucataria si ne rodea slapii de rafie !!!

Cat despre relatia burtica – canari, nu cred ca este contraindicat sa ai un suflet in casa !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Tora, eu stiam ca si canarii sunt interzisi in perioada graviditatii cat si cand ai copil mic , deoarece fac un gen de boala ca niste negi pe cioc si picioare si ar cam fii periculoasa-se transmite. Nu am date exacte si nu pot sa intru in detalii, dar asa pe departe si mie ...mi-au fost interzise de ...neamuri.
Eu am avut 2 canari cand avea Anduta 3 ani. Fetita am maritat-o ca era batausa, iar baiatul a murit de negiii aceia de acre iti povesteam Anduta a suferit asa mult(si noi am plans) ca mi-am promis ca nu-i mai iau niciodata vreun animal care sa traiasca mai putin ca noi...poate vreo cioara
Canarii se cresc f. usor, mananca numai graunte speciale luate de la Pet shop si se schimba zilnic apa. In plus se cumpara tot felul de jucarioare ca sa nu se plictiseasca si...un os de sepie(asa-i spune) ca sa-si ascute ciocul. Si asta-i tot!
Diana, eu le facusem o husa ca o sacosa, la capat un tiv prin care treci un elastic si imbraci colivia cu ea pana la jumatate. Aproape deloc nu mai sar semintele.
Bafta si sa va traiasca!

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...albumul fam.Bugy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

:))
Eu am pisica...care nu mi-a afectata sarcina in nici un fel...
am avut si un fel de canar..cred...si tot asa..nu mia- afectat sarcina cu nimic...
DAR
pisica l-a omorat pe canar..:)
si cum credeti...pasarea a murit stresata...
Kity(pisica)...se uita fix la ea...cam juma de zi...si asta a nenorocit-o..:)...daca va puteti inchipui...mi-a spus dr vetrinar ca sunt cazuri...

asa ca...:)...doar daca ti-e mila de bietele animale (pasari)...sau daca ai o pisica normala ..nu ca a mea...
atunic cumpara-ti pasari...ca nu se intampla nimic

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina-alina spune:

anul trecut Andreea a primit doi(2)canari :galagie si mizerie,frateeeeeee!!!!!!!!unul a zburat, al doilea a decedat...huh ce liniste,fara graunte, fara pene......apoi prietena mea a considerat ca ar fi frumos sa reintregeasca fauna de la noi de-acasa si a adus un alt canar!
deci la ora asta noi avem asa:
-1 pisica
-2 canari
-pesti
-2 ciini(unul mare)si un pui pe care Andreea l-a pescuit(pe bune) din Bega!
se inteleg de minune si nu se cearta niciodata!pisica o am de cind era Andreea in burtica!
nu stiu sa fie vreo chestie naspa legata de canari si sarcina!
te pupacim cu mult drag, tora scumpa si pentru ca inca nu ti-am spus :CASA DE BETON ARMAT, FERICIRE, SANATATE SI INCA UN PUI MIC SI SANATOS SI FRUMOS...!

http://community.webshots.com/user/gianinaalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

buna Tora,
de canari nu stiu dar de papagal mi-a zis doctorul ca poate fi purtator de un virus care da tuberculoza

tania multumesc pentru ideea cu husa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Buna ideea cu husa. eu am doi papagali mici si chiar ma intrebam si eu la fel, cum pot sa arunce ei fiind asa mici semintele asa departe? Mizerie rau fac...pe langa cojile aruncate, fac si sute de gainatzuri intr-o zi, astfel incat colivia trebuie spalata zilnic...
In rest, e o placere sa ii vezzi cum se pupa, se scarpina cu ciocul unul pe altul sau se cearta...
Am avut altii inaintea lor...unul a murit pur si simplu l-am gasit zbatandu-se in colivie..Era baiatul. Ca sa nu steas fata singura am mai luat altul dar mama intr-o zi nu a inchis colivia cum trebuia si au zburat amandoi...Am plans ca un copil dupa ei...dar mi-am luat altii....
am si o catzelusha...tare geloasa! Ar da orice sa puna labutza pe ei si plange si latra pe langa cusca mereu...Dar cred ca pe papagali putin ii intereseaza...

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Eu am avut papagali. Le infasurasem partea de jos a coliviei cu un carton si nu mai aruncau seminte pe jos. Parerea mea este sa iei 2 pt ca unul singur se plictiseste. Daca vor sta intr-o camera luminoasa, cum se face dimineata incep sa cante. Eu le puneam un prosop pe colivie cand vroiam sa dorm mai mult.

Luminita

http://photos.yahoo.com/lumylorv

Mergi la inceput