poate pierde pensia?

poate pierde pensia? | Autor: calibra

Link direct la acest mesaj

mama mea este pensionata pe caz de boala nerevizuibil. avem niste rude in america i-au trimis chemare si a obtinut viza turistica. de la 1 octombrie e plecata acolo. a reclamat-o cineva ca e-n america munceste la negru si ar fi cazul sa nu mai primeasca pensie. e posibil sa-si piarda pensia pentru ca a plecat cu viza turistica ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

In mod normal un om isi face calcule inainte:)
Pentru studiu am placerea sa va pun la dispozitie cateva prevederi din Legea 19/2000 - Legea pensiilor:
ART. 90
(1) Plata pensiei se face lunar.
(2) Pensia se plateste personal titularului, mandatarului desemnat de acesta prin procura speciala sau reprezentantului legal al acestuia.
(3) Modalitatile de plata a pensiilor se stabilesc prin regulament al CNPAS, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
ART. 92
(1) Plata pensiei se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:
a) pensionarul isi stabileste domiciliul pe teritoriul unui stat cu care Romania a incheiat conventie de asigurari sociale, daca in cadrul acesteia se prevede ca pensia se plateste de catre celalalt stat;
ART. 93
(1) Reluarea in plata a pensiilor suspendate se face la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care a incetat cauza suspendarii, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile de la data incetarii cauzei suspendarii.
(2) In situatia in care cererea de reluare in plata a fost depusa dupa expirarea termenului de 30 de zile, plata se face incepand cu luna urmatoare celei in care a fost depusa cererea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calibra spune:

multumesc mult.
am procura pt incasarea pensiei, iar ea are viza turistica.

Mergi la inceput