In ce lume traim?
Am citit cu groaza despre Vladut,copilul disparut,apoi mort(sau omorat?),despre tragedia lui Andy,omorat si el,despre ieseanul care si-a violat si omorat sora...deschid mereu ziare,ascult stiri in care se repeta obsesiv aceleasi fapte oribile care te fac sa te cutremuri...oamenii(o parte?!?,cativa?!?multi!?!)sunt rai,egoisti,nepoliticosi,invidiosi,avari...ma intreb de dragul nostru ca parinti,pentru dreptul nostru la viata,ca oameni,de dragul viitorului copiilor nostri,ce se intampla,in ce lume traim si mai ales spre ce ne indreptam?
Poate ca sta in puterea noastra sa facem bine,individual,sau in grup,poate ca unii chiar o fac,dar cum ramane cu restul?
Pot sa afirm cu tarie ca n-am dorit raul nimanui niciodata,iar sa-l faci mi-se pare o impardonabila greseala si nu inteleg cum se intampla la noi ca nimeni sa nu raspunda ,sa nu plateasca,sa nu fie pedepsit.De ce?
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Raspunsuri
ionela-roxana spune:
In ce tara traim?
Intr-o tara in care
-"coruptia" este un cuvant uzual,
-oamenii platiti pt. a ne apara se transforma in criminali,
-mai toata lumea fura sau inseala,
-sunt mai multi oameni plini de rautate decat oameni cu inima
-sunt multi care fura pt. ca nu au ce manca![]()
Cam asta e ce-mi vine mie acum in minte dar puteti continua si voi.
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
spic de grau spune:
Cred ca intotdeauna au fst crime si criminali (poate nu atat de numerosi ca acum), doar atat ca nu erau mediatizati in felul in care sunt acum!
Iar daca acum sunt (poate) atat de multi - asta e pe undeva si vina vanatorilor de senzatii (jurnalistii..reporterii), care se dau peste cap sa puna mana pe o stire, dand apoi idei la oamenii .."mai slabi de inger" sa procedeze in felul vazut sau citit.
Pe toate posturile romanesti vad mai multe crime decat fapte de bine! Ne mai miram ca lumea e atat de stresata, si ca nu scade numarul criminalilor?
Spun multi ca educatia a ajuns sa se faca "cu televizorul". Daca e asa, de ce nu se iau masuri ca ceea ce se da "pe post" sa fie mai putin violent? Nu ar mai avea farmec si priza la public , nu-i asa? ![]()
Luminita
si
DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
cipcipcip spune:
Aceleai intrebari mi le pun si eu citeodata, si ajung sa ma indoiesc serios de rasa umana...De ce unii oameni se nasc asa, sau ajung sa faca asemenea fapte, nu stiu, n-am si nu cred ca voi avea vreun raspuns...
iar la Polul Nord
pulstar spune:
Nivelul spiritual la care se afla omenirea in momentul de fata, face din om o specie inca foarte primitiva...
Mai avem mult de evoluat pana a ne putea mandrii ca suntem o rasa elevata...
Degeaba am cucerit spatiul daca pe Pamant inca se duc razboaie in numele religiei sau pe criterii rasiale
...
...de alte crime nici nu mai vorbesc..![]()
-----------------------------------------
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/
Mona_B spune:
quote:Ionela, grozavii de tot felul se intampla peste tot in lume, nu numai in Romania.In Germania dispar aproape saptamanal copilasi ce cad victime pedofililor, ti se rupe inima cand citesti ziarele ori asculti stirile la TV;cei mai multi sunt descoperiti morti ori unii deloc.
Originally posted by ionela-roxana
In ce tara traim?
Intr-o tara in care
-"coruptia" este un cuvant uzual,
-oamenii platiti pt. a ne apara se transforma in criminali,
-mai toata lumea fura sau inseala,
-sunt mai multi oameni plini de rautate decat oameni cu inima
-sunt multi care fura pt. ca nu au ce manca
Cam asta e ce-mi vine mie acum in minte dar puteti continua si voi.
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
"To see what is in front of one`s nose requires a constant struggle"(G.Orwell)
casandra spune:
Grozavii, din pacate, se intampla mereu, s-au intamplat si in trecut. Te cutremuri cand le auzi, dar, totusi, e bine sa stii de ele, sa fii prevazator. Dar, pe langa grozaviile aste, se intampla mult mai multe lucruri bune, simple, care nu ies in evidenta. Deci nu trebuie sa disperi.
anda141 spune:
quote:
Originally posted by casandra
Grozavii, din pacate, se intampla mereu, s-au intamplat si in trecut. Te cutremuri cand le auzi, dar, totusi, e bine sa stii de ele, sa fii prevazator. Dar, pe langa grozaviile aste, se intampla mult mai multe lucruri bune, simple, care nu ies in evidenta. Deci nu trebuie sa disperi.
Ba eu as zice ca e de disperat, eu ma gandesc cum ne mai rabda Dumnezeu, la cat de rea a ajuns omenirea. Tot timpul stai cu frica in san , sa nu te fure hotii, sa nu-ti fure copilul, sa nu-l bata, sa nu...sa nu... le stim fiecare tare bine. Iar daca ti se intampla ceva din toate astea nimeni nu-ti va sari in ajutor. O lumea, rea, egoista, invidioasa, avara, corupta .....etc. Si merge din ce in ce in mai rau. Ce bine ca unii spera intr-o lumea mai buna, ceeace va exista cu adevarat.
Monica
si
ALBERT EDUARD(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
maryam spune:
quote:
Originally posted by casandra
Nu pot decat sa cred ca ai avut vreo premonitie...
uite,acum chiar pot spune ca am trecut prin momente de disperare.Dar curand vom uita si intr-adevar vom trai in continuare adevarate grozavii..."ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
laurajr spune:
Toate tampeniile care se intampla imi dau o senzatie acuta ca oamenii merg spre distrugerea valorilor umane...dar se mai intampla si lucruri frumoase si-mi creste moralul !

, stii cum e, surdu nu le aude, dar le potriveste, asa si cu mine....