Retete cu conopida...
Bine v-am gasit dragele mele fete!!
in voi imi pun toata speranta...problema e urmatoarea;
as vrea sa gatesc conopida, dar nu ca pana acum, ci vreau ceva nou...
eu nu faceam decat conopida pane, care este delicioasa si conopida la cuptor cu smantana , ou si branza.
sunt convinsa ca mai exista si alte retete bune, dar nu le stiu
ce ziceti, ma ajutati?
am uitat... trebuie sa tin cont ca gatesc si pentru bebe de un an si 5 luni
multumiri si pupici
Geanina si bebe Luca Andrei
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
Raspunsuri
Marianar spune:
aici sunt o multime de retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=29705
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13198
Spor la gatit!
an-k spune:
am vazut reteta asemanatoare dar mama o face putin altfel:
CONOPIDA CU MAIONEZA
1conopida(nu f mare)
2-3cartofi fierti in coaja
cativa catei de usturoi(cum iti place)
maioneza(preferabil facuta in casa)
marar
conopida fiarta si scursa bine se face pasta(cu mixerul de exemplu), se adauga cartoful curatat si dat pe razatoarea mare cand s-a racit, usturoiul pisat, mararul tocat marunt si maioneza(atat cat sa aiba consistenta unei salate de beof
se serveste cu paine calda sau prajita, e delicios
anca DNP21martie
iga spune:
Eu gatesc conopida asa:Orup in manunchiuri mai potrivite,apoi lae pun la fiert in lapte ,sare si piper macinat.Se fierb putin ,apoi se scoate conopida si separat se face un sos alb din putin unt ,faina,scascaval ras,apoi se uga laptele in care a fiert conopida.Se amesteca usor de cocoloase.Cind este gata se toarna peste conopida.Se poate praji parizer,snitel ,cirnati ,ce va place.Se face repede si este bun!pofta buna!
iga spune:
am uitat sa-ti zic ca poti fierbe linga ,cartofi.Eu de obicei fierb cartofi.Imi place mai mult.Va pupsiRobe
ruxij spune:
Pe langa conopida cu maioneza si smantana si toate celelalte amintite mai sus, eu o fac si cu sos rosu si cu carne.
Buchetelele le calesc putin in ulei, apoi le scot, calesc putina ceapa, rosii peste ceapa, carnea o prajesc/fierb separat amestec totul impreuna, adaug apa cat sa acopere asa, las sa fiarba la foc moderat si la sfarsit adaug marar tocat. In farfurie servim cu smantana sau iaurt. Nu stiu dc. place tuturor, mie imi place.
Se face si ciorba de conopida, am mancat la cineva si mi-a placut.
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
mitub spune:
Uite, italienii pregatesc conopida in felul urmator:
Se fierbe conopida facuta bucatele potrivit de mari in apa sarata (eu pun si lapte), cat sa fie inca putin crocanta, se scurge, se adauga ulei de masline si ardei iute si se papa tip salata sau garnitura.
Pofta mare,
Boga
aluna spune:
Supa crema de Conopida!!
Bebelusa mea are 1an si 9 luni si a mincat ieri (singurica)si s-a lins e degetele!!
Se caleste un praz taiat rondele sau o ceapa cu un morcov si un cartof si taiate bucatele intr-o lingura de unt sau ulei,se adauga citeva buchetele de conopida si se acopera cu apa!Se lasa la fiert pina se firb legumele iar la sfirsit se adauga un cub ,concentrat de legume sau un pic de vegeta si ocana de lapte se mai lasa unpic pe foc aoi se mixeaza tot!!semai poate adauga un pic de smintina si patrunjel verde!!
Pofta buna!
Miammmmmmm!
maria m m spune:
Nu stiu daca s-a mai scris dar eu tot va povestesc cum o fac eu:
pun pastele la fiert(penne')prepar un sos de cascaaval(pun un pic de faina,lapte si cascaval pe care il tin pe foc pana cand cascavalul se topeste),fierb conopida.Dupa ce toate au fiert si e ok,le pun pe toate(penneele' cu conopida si sosul),se amesteca si le pun in cuptor pt cca 40 de minute.
Pofta buna!!!!
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
Nadia1976 spune:
Ati incercat conopida pane? Eu fierb conopida (cam 3/4 fiarta), apoi o fac ca si snitelele (cu faina si oua) si o prajesc putin. E foarte buna!
Marianar spune:
Ciulama de conopida
o conopida potrivita
2-3 linguri de faina
ulei
250 ml lapte
apa
sare, vegeta
Conopida se desface in buchetele cat mai mici, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Intr-o oala se incinge uleiul (50-75ml) si se adauga faina, amestecandu-se continuu. Se adauga apa (~ 500ml) amestecata cu laptele, putin cate putin si se amesteca pana se omogemizeaza. Daca vi se pare prea gros, sosul, mai adaugati apa - trebuie sa arate ca o smantana. Se condimenteaza cu sare si vegeta, se adauga conopida si se mai lasa sa fiarba la foc mic 15-20 min.
Se serveste calda cu mamaliga.