E cineva din Grecia?

E cineva din Grecia? | Autor: verzica

Link direct la acest mesaj

Buna! Va urmaresc de ceva timp, dar nu-s foarte activa. Insa acum as avea mare nevoie de ceva sfaturi si m-am gandit la voi!
Prietenul meu (suntem de 4 ani impreuna si in ultimii doi ani am si locuit impreuna) pleaca in Grecia cu contract de munca. El lucreaza aici la o firma greceasca si acestia i-au propus sa plece la firma mama. Initial contractul va fi pe un an, cu posibilitate de prelungire. (el vorbeste greaca, dar nu f bine)

Acum as vrea parerea voastra, pentru mine cum este mai bine?
1. Sa plec si eu cu viza de turist pe 3 luni? Si in asect timp sa-mi caut de lucru?
2. Sa ne casatorim inainte sa plece el si sa vin ulterior ca sotie a lui? Ar fi mai usor? (in sensul ca as gasi mai usor de lucru?) in primele luni ii pune firma la dispozitie locuinta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns verzica spune:

Nu stie nimeni nimic? Chiar nimeni??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Draga verzica,am citit mesajul tau si acum citeva zile,am primit si mail-ul si scuza-ma ca nu am avut timp sa raspund!
Asa cum ti-am spus si pe privat nu stiu exact ce sa-ti spun!
Citind acum din nou mesajul,vada ca singura dilema e daca sa te casatoresti inainte sau dupa,aici sau acolo!
De ce nu va casatoriti acolo,veniti amandoi aici,despre vize si alte chestii nu stiu cum mai e acum...si vei vedea pe parcurs ce vei mai face1
Ce servici te intereseaza sa obtii?
E tare greu aici in momentul actual pt oricine,nu numai pt un strain sa gaseasca ceva rezonabil,somajul e in floare!
Mai vorbim si sper sa gasesti raspunsuri la numeroasele tale intrebari!
Ti-am pus nr de tel pe PM,daca vrei suna!

Daca citeste un moderator acest mesaj,va rog sa imi da-ti iink-ul cu subiectul"Grecia,Cipru,parakalo!".
Eventual,cu acordul lui verzica,mutati acest subiec acolo si putem continua discutia ...
Multumesc sau EFHARISTO!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

CALIMERA!
Theodora, iti multumesc mult pt. raspuns. Am citit si mesajul de pe PM si ti-am raspuns tot pe PM.
Sincera sa fiu, sunt putin dezamagita de ce imi scrii, si anume ca nu prea se gaseste de munca. In aceste conditii, nu stiu ce sa facem pt. ca nu vreau sa merg acolo si sa ma intretina el; asa nu facem nimic. Sper sa fie bine pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen24 spune:

sper ca ti-am fost de ajutor.da-mi bip ca sa intram pe net in acelasi timp.intru din ce in ce mai rar....deh,nu mai pot sta pe scaun din cauza sarcinii.teodora are dreptate in privinta gasirii unui job aici.pupicioi

Mergi la inceput

Salut!
Karmen24, iti multumesc pt. raspuns, ti-am trimis si eu inca un mesaj.
Theodora, multumesc inca o data pt. tot.
Sunteti niste dragute!

PS: Karmen24 NASTERE USOARA!!! SI UN FRUMOS SI
SANATOS!!!!
Presupun ca mai ai un pic pana nasti, daca ai burtica asa mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raymond spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raymond spune:

Ptr.verzica
Draga mea pot sa iti dau un singur sfat,casatorti-va si plecati impreuna. De la grec nu ai sa vezi intelegere, sa-ti accepte sa vii in vizita de cite ori vrei. Am plecat legal in Grecia si ne-am trezit ilegali. Mai bine este sa faceti de la inceput un singur rind de acte, necontind cit dureaza.Eram casatoriti si nu am putut merge sa-l vad pe sotul meu trei ani, desi plecat in modul cel mai legal cu putinta. Cind e vorba de hirtii.....!!!Grecii sunt mai birocrati de 100 de ori mai mult decit romanii.Ca un reper, iti spun ca am depus actele ptr. dreptul de sedere in aprilie 2003(pe 2 ani) si nu au venit nici acum, deci nu avem un drept de sedere legal.Banuiesc ca sotul tau va fi in dosarul in care se afla si sotul meu, in care cred ca nu sunt mai mult de 30-40 de persoane inclusiv diplomatii, dar nu ai sa gasesti pe vreunul cu act de sedere valabil.Iar de munca ...nu-ti face probleme, depinde si de ce stii sa faci.Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela20 spune:

Sfatul meu este sa va casatoriti in Romania!!! Asa cum a scris si Raymond, grecii sunt foarte birocrati. Altfel, risti sa nu poti intra in Grecia. Si eu am depus actele de obtinere a rezidentei acum 1 an si jumatate si abia acum o saptamana am fost chemata la interviu.
In privinta locului de munca e la fel de greu. Recunoastrerea diplomei de studii necesita o asteptare de cel putin 6 luni. Apoi, gasirea locului de munca e problema cea mai dificila. si in cazul fericit in care il gasesti poti pierde din cauza birocratiei.De exemplu, eu am gasit un loc de munca foarte bun dar...am stat prost la capitolul hartii-adica viza de sedere si recunoasterea diplomei- si au preferat pe altcineva.
Cam pesimiste raspunsurile primite, stiu, dar e mai bine sa stii de la inceput ce te asteapta decat sa ai o mare dezamagire.
Gandeste-te insa ca Grecia e o tara superba, niste peisaje de vis iar oamenii sunt calzi si prietenosi.
PS Scuze pentru ca ti-am raspuns atat de tarziu, am avut modemul defect si de 10 zile nu m-am mai conectat.
Mult succes,
Adela

Mergi la inceput

Va multumesc mult pt. raspunsuri si daca mai aveti ceva sugestii, sfaturi, eu voi fi aici pt. a mi le insusi.

Mergi la inceput

Tot eu!
Problema este ca, daca am fi casatoriti, tot nu am putea pleca in acelasi timp pt. ca el are contract de munca dar eu as sta sa tai frunza la caini pana mi-as gasi ceva de munca. Asta in conditiile in care pt. inceput si el are un salariu destul de mic (600EUR) si nu stiu cum ne-am descurca.
In alta ordine de idei, eu am sunat la Ambasada Republicii Elena din Bucuresti si i-am intrebat daca as avea dreptul sa merg acolo in conditiile in care sotul meu lucreaza in Athena. Tipul mi-a raspuns ca "Ce daca sotul tau lucreaza acolo tu poti merge doar ca turist pt. maxim trei luni". Cu alte cuvinte, nu conteaza ca suntem casatoriti, iar faza cu reintregirea familiei se pare ca acolo nu tine. Sau tipul de la ambasada este putin aerian?
De aceea v-am cerut sfatul, voi stand deja acolo, poate stiti mai multe despre acest aspect.

Mergi la inceput