Bona la intretinere?

Bona la intretinere? | Autor: dede

Link direct la acest mesaj

Neata.
Exista vreun act normativ prin care doamna care ingrijeste un copil trebuie sa fie trecuta la intretinere? Sau a mai fost cineva din voi pus in aceasta situatie?
Multumesc,
D.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Daca locuieste efectiv cu voi, mai mult de 15 zile pe luna, va trebui trecuta la intretinere.
Daca nu, este un simplu vizitator, iar HG 400/2003 nu prevede ca se vor plati cheltuieli suplimentare in aceasta situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Multumesc, Liviu... mama, ce meci o sa am azi cu pensionarii de la bloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by dede

Daca vrei, iti trimit HG 400 pe mail.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liviu`s

quote:

Daca vrei, iti trimit HG 400 pe mail.

Multumesc, am gasit-o si eu pe net... tineti-mi pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Dede sa ne tii la curent cu rezultatul meciului!!!
Succes!!!

Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze

www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

dede eu am castigat meciul cu pensionarii. Bona nu locuieste la voi, isi plateste propria intretinere la blocul ei asa ca trimite-i la plimbare.

Mergi la inceput

Intreabia, mi se spuse ca e o greseala, corecta tanti contabila-casiera si gata .

Eu am citit HG400/2003, si se pare ca exista temei legal pentru a trece bona la intretinere - cel putin asa am inteles eu, cu infimele mele cunostinte juridice.

Hai caldura,
D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Am si eu o intrebare legat de participarea la cheltuieli intretinere: daca mama mea vine sa stea la mine citeva luni, sunt obligata sa o trec la intretinere ? E clar ca va sta cu mine cel putin 15 zile pe luna. In caz ca da, atunci ar trebui sa faca simultan si o cerere sa fie scoasa de la intretinere de la domiciulul dinsei, nu ?
Desi nu am nascut inca, casiera m-a zis sa am in vedere ca viitorul copil va trebui trecut la intretinere. Se va trece in baza unei instiintari catre asociatia de locatari dar din ce luna ? Din luna in care se naste, indiferent de ziua nasterii (ma rog, poate mai corect din ziua intoarcerii de la maternitate) ? Ca sa nu mai zic ca madam casiera mi-a pus in vedere ca totalul de persoane din apartament crescind de la 2 la 3, se va mari si fondul de rulment. Deocamdata pentru 2 persoane la 2 camere, avem fond de rulment de 2,5 milioane lei (ceea ce in opinia mea este suficient chiar si pentru 3 persoane!!).
In baza caror acte se stabileste de catre asociatia de locatari cota de fond de rulment per persoana si per apartament ?
Banuiesc ca am dreptul sa le cer sa-mi arate ce cote de fond de rulment au stabilit ei si care sunt documentele scrise si aprobate de conducerea asociatiei de locatari pentru aceste cote. Spun bine ? Toate astea pentru ca am senzatia ca singura lor grija este sa verifice ca nu cumva sa ne eschivam de la plata acestor sume care numai mici nu sunt...
Multumesc pentru raspunsurile voastre,
july

quote:

Intreabia, mi se spuse ca e o greseala, corecta tanti contabila-casiera si gata .

Eu am citit HG400/2003, si se pare ca exista temei legal pentru a trece bona la intretinere - cel putin asa am inteles eu, cu infimele mele cunostinte juridice.

Hai caldura,
D.

julyjuly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

1. copilul se trece la intretinere (functie de mila asociatziei) in luna in care sta 15 zile in apartament.
Ex: ai venit acasa cu bebe pana pe 16 ian - luna ian ai bebe la intretinere
ai venit acasa cu bebe dupa 17 ian - nu ai bebe la intretinere pe ian.

2. da, mama ta, va trebui sa faca o cerere la ea la bloc sa fie scoasa de la intretinere, daca nu locuieste la domiciliu 15 zile calendaristice in luna respectiva.
Si DA, va fi introdusa la tine la intretinere... daca sta la tine 15 zile / luna respectiva.

3. Fondul de rulment se calculeaza a.i. sa acopere (1) luna cu cea mai mare intretinere (se alege ca referinta luna ian-feb, anul trecut de obicei).
Daca anul asta ai mai multe persoane la intretinere, fondul de rulment va fi apreciat functie de un apartament asemanator ca nr. de camere, suprafatza cu al tau si acelasi nr. de persoane

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Chestia cu bona pusa la intretinere mi se pare aberanta!!!! pai femeia aceea sta tocmai cand sunt parintii plecati. In plus, plateste si ea intretinere unde locuieste....stiu ca legal nu e posibil sa platesti intretinere in 2 locuri. Bey ce nenorociti de vecini....si numai saracia ii aduce in starea asta...offfff cand s-or redresa lucrurile si-n tarisoara asta mey oameni buni?

Dana - mama lu' Radu Stefan

Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput