meserii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

quote:
Originally posted by oz

in ultima vreme munca fizica grea este preluata de masini sau usurata de acestea. Lamureste-ma si pe mine de ce nu poate o femeie sa conduca camionul, sau sa fie macaragiu? ce efort fizic face macaragiul ala? sta in fund si trage de manete.

- moasa, meseria asta nu mai exista in ro pentru ca rolul moasei este preluat de obstetrician si MINUNE mare, o gramada de barbati apreciati in meseria asta!
- asistenta medicala, sunt o gramada de barbati in meseria asta si numarul lor este in crestere, am cunoscut un barbat nurse, cat ursul, care lucra la NICU (neonatal intensiv care unit), adica ingrijea prematuri, ii hranea, le schimba scutecele, le facea baie, le administra medicamente, etc. Asta si apropo de bone, ce barbatii nu pot schimba scutece si pregati biberoane si supici de legume?
- educatoare/invatatoare, fiica-mea a avut un barbat in clasa a 3-a si era cel mai popular din scoala, copiii il iubeau si mergeau cu drag la scoala, faceau lectiile pentru ca nu vroiau sa-l supere.

Eu nu spun ca femeile nu pot face si meseriile dure, am zis numai ca acestea le abrutizeaza. Acesta este un fapt demonstrat de psihologi. Si, la urma urmei, datorita constitutiei fizice mai firave, femeile nu pot face ORICE la fel de bine ca un barbat. Dar nu inteleg de ce doresc unele femei sa poata orice. Nici nu este nevoie sa ai muschi tari ca sa fii cineva.

Pe de alta parte, este adevarat ca si barbatii pot fi moase, asistente medicale sau educatoare, insa NICIODATA nu le vor putea egala pe femei in aceste profesii. Femeile au instinctul matern sadit in structura lor. Altfel se simte mana unei asistente medicale - pe front, de exemplu - pe rana unui ranit. Unele dintre acestea ii ingrijesc pe cei bolnavi gandindu-se ca, poate vreodata, cineva ii va ingriji cu dragoste si pe copii lor.

Cea mai mare dragoste din cate poate exista intre oameni este aceea a unei mame - in special daca este vaduva - catre unicul fiu (realitate psihologica). Barbatii, oricat s-ar da peste cap, nu vor putea obladui ranile cuiva cu aceeasi dragoste mamoasa pe care o au femeile.

Cand spun ca femeile nu pot face orice, nu o spun ca o jignire sau ca o micsorare a valorii lor. Nici barbatii nu pot face orice. In definitiv, cel mai maret lucru de pe pamant il fac femeile:

FEMEILE FAC OAMENI (Petre Tutea).

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:
Originally posted by un_tata

Pe de alta parte, este adevarat ca si barbatii pot fi moase, asistente medicale sau educatoare, insa NICIODATA nu le vor putea egala pe femei in aceste profesii.

Sebastian

-------------
Nihil sine Deo!

??? De unde atata certitudine? Intreb si eu...imi amintesc ca atunci cand aveam 4 ani venea un domn asistent medical care lucra la Grigore Alexandrescu sa-mi faca penicilina. Si avea o mana extrem de usoara! In schimb anul trecut cand am fost internata la Babes, a venit o asistenta sa-mi faca analizele si cand a infipt o data acul in vena am crezut ca a itrat si ea cu totul in vena aia. Halal sentiment matern pe tanti aia!
Oarecum off topic: pritenul meu face scoala de asistenti medicali si sunt foarte mandra de asta. Sunt sigura ca va fi un asistent foarte bun pentru ca E PASIONAT de ceea ce face si ii place sa ajute oamenii.

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Bineinteles ca exista meserii pentru femei si meserii pentru barbati.
Si asta pentru simplul motiv ca suntem diferiti.
Sigur ca pot exista, si chiar exista, femei sudor dar e vorba doar de exceptii care confirma regula.

vlad
ps.Cateva redute pentru feministe : taietor de lemne, miner, gunoier, vidanjor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

-----------------------
Spun numai ca aceste meserii le rapeste din sensibilitate, din delicatete si le face mai dure, mai barbatoase .... adica exact opusul firii lor native.
-----------------------

Nu toate femeile sunt la fel. Nu toate sunt, nativ, sensibile si delicate. Societatea se straduieste, din rasputeri, sa ne potriveasca pe niste tipare, care se potrivesc sau nu firii native. Femeile cu adevarat sensibile si delicate nu vor alege in veci meserii dure. Cele care nu sunt atat de sensibile si delicate, cum vor unii, pentru ca nu sunt si pace, nu vor fi in veci fericite facand, ca asa trebuie, pe sensibilele si delicatele.

Iar faptul ca toate femeile sunt mamoase, pline de feminitate si dragalasenie, este un mit. Am intalnit foarte, foarte putine astfel de femei, indiferent de meserie, daca sunt casnice sau nu. Majoritatea celor intalnite au o mare duritate interna, chiar daca toata ziua cos la goblen sau au grija de prichindei. Sa te fereasca sfantul sa intri in gura unei femei furioase, ca numai de dragalasenii nu o sa ai parte.

Bunicul meu a fost invatator vreme de 40 de ani, dar a fost si pe front. Ca invatator, a aratat multa dragoste si rabdare pentru cei mici, stiu ca a fost iubit de elevii sai din atitudinea acestora fata de el, din modul in care i se vorbea in sat, din ce imi povestea despre fostii sai elevi, despre cei mai multi stia ce s-a intamplat si dupa ce au terminat scoala, a incercat sa pastreze legatura cu ei. Iar eu, nepoata lui, pe nimeni n-am iubit asa cum l-am iubit pe el. Si asta pentru ca nimeni n-a avut atata rabdare, intelegere si dragoste pentru mine, cum a avut el. Si a fost barbat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

quote:
Originally posted by un_tata

quote:
Originally posted by danna2002
la fel meseria isi lasa amprenta asupra noastra atat fizic...pe chip..sau mai rau..pe trup...semne de la interactziunea cu mijloacele brute de lucru...cat si in suflet.....

danna2002

Mai mult chiar: psihologii au demonstrat ca simpla purtare a pantalonilor de catre femei le face pe acestea mai barbatoase, mai dure si isi pierd din sensibilitate si finete.

-------------
Nihil sine Deo!

Upss... in calitatea mea de persoana care poarta adesea pantaloni voi respira adanc ca sa nu ma enervez si apoi voi reactiona uman, nici feminin, nici masculin, printr-un ras cu pofta
si cat se poate de interminabil.
Pacat de citatele latine Sebastian unde gasisi tu in numele lui D-zeu asa psiholog. Tu stii de exemplu ca in multe tari portul traditional al femeilor e cu pantaloni.... Indienele din Casmir si Punjab au inceput si apoi in tarile musulmane s-o raspindit http://www.alhannah.com/salwar.html si-s feminine cat incape.
Cum te stiu din alte parti tin sa-ti precizez ca eu si musulmanii nici in clin nici in maneca.

Cat despre postul tau Danna... eu spun ca personalitatea noastra isi lasa urma pe trup si chip. O soferita de camion zambareata si arsa de soare arata tare feminin fata de o functionara de la serviciul personal acrita de necazurile/toanele oamenilor care vin la ea.
Se poate si invers. Evident....

Nu stiu de ce vi se pare voua ca femeia este o fiinta firava. Eu nu stiu meserie mai grea decat aceea de femeie casnica la tara. Ai copii, ai gospodarie, ai munca pamantului. Si cate generatii incaltate om avea, tot de acolo ne tragem.. asa ca genetic nu-s probleme. Singura strabunica pe care am cunoscut-o era la optzeci de ani o mana de om, care urca cu sapa si grebla in spinare dealul de gafaim in urma ei, cand invartea fanul, nu-l taraia, dar cand broda sau canta sau spunea povesti... parea si ea din povesti.

Vlad..lasa redutele feminismului pentru mizeria romaneasca. In ordinea sclipitoare a Olandei am vazut multe femei gunoier. Si sa fim sinceri.. ca sa-si hraneasca copii o femeie face orice.
In plus odata cu mecanizarea si protectia muncitorilor in mai toata Europa de vest..nu-ti rupi spatele cu o munca sau alta, ca altel e penalizat angajatorul... E drept prin State am vazut o groaza de oameni utilizand forta bruta.... dar si femei vanjoase

Andreea si galusca Anne-Sarah

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AC
Upss... in calitatea mea de persoana care poarta adesea pantaloni voi respira adanc ca sa nu ma enervez si apoi voi reactiona uman, nici feminin, nici masculin, printr-un ras cu pofta
si cat se poate de interminabil.
Pacat de citatele latine Sebastian unde gasisi tu in numele lui D-zeu asa psiholog. Tu stii de exemplu ca in multe tari portul traditional al femeilor e cu pantaloni.... Indienele din Casmir si Punjab au inceput si apoi in tarile musulmane s-o raspindit http://www.alhannah.com/salwar.html si-s feminine cat incape.
Cum te stiu din alte parti tin sa-ti precizez ca eu si musulmanii nici in clin nici in maneca.

Afirmatia despre purtatul pantalonilor nu-mi apartine, ci este concluzia la care a ajuns un colectiv de psihologi (imi cer scuze, dar nu pot indica sursa bibliografica deoarece am auzit aceasta la o conferinta unde nu s-au dat detalii). Chiar si cei mai "feminini" pantaloni induc femeilor schimbari subtile de comportament. La un pol se afla blugii unisex, iar la celalalt pantalonii mulati. Primii erodeaza sensibilitatea (oricat de putina ar fi ea de la inceput), iar cei din urma sunt oribili, vulgari si le transforma - incet-incet - in vampe pe cele care ii poarta.

Sebastian

P.S. Sper ca nu ti-am provocat prea mari neplaceri cu rasul interminabil.

Mergi la inceput

Inca rad , dar eu is fiinta vesela de felul meu si cand ma opresc din ras... chiar sunt trista. Asa ca prefer sa nu se termine rasul si sa fie cu adevarat interminabil.. nu doar figura de stil

Sebastian rece si ca omul de stinta... cum adeca nu s-or dat detalii ... pai fu conferintza au ce? S-apoi tu citezi pe auzitele-a

Mergi la inceput

AC,

Conferinta despre care am pomenit a fost tinuta de parintele Nicolae Tanase (Asociatia Pro Vita pentru nascuti si nenascuti http://www.asociatiaprovita.org) si avea ca tema subiecte cotidiene (printre altele si avortul) tratate din perspectiva crestin-ortodoxa. In acl context, nimeni nu s-a gandit sa ceara sursa bibliografica a afirmatiei despre purtatul pantalonilor.

Eu l-am crezut pe cuvant.

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Exista o diferenta biologica intre barbati si femei si asta nu cred ca o poate contesta nimeni. Barbatii, genetic, au masa musculara mai mare, densitatea osoasa mai mare, si cantitatea de tesut adipos mai mica decit femeile. De asemenea centrul gravitatii mai bine pozitionat decit femeile (femeile au picioarele mai lungi in comparatie cu trunchiul si bazinul mai lat). Barbatii, in general, sint mai puternici fizic decit femeile, restul cazurilor sint exceptii. Doar de aceea in sport, femeile si barbatii fac competitie separat si recordurile barbatilor (viteza, ridicare de greutati etc) sint mai bune decit ale femeilor.
Logic, deci, anumite meserii care cer forta fizica sint mai usor facute de barbati pentru ca, in general sint mai puternici. Mi se pare cit se poate de clar si logic.

Ca femeile sint mai sensibile, in general, decit barbatii, este atestat stiintific. Femeile sint mai bune la limbi si relatii interumane, iar barbatii la tehnica, orientare in spatiu etc.

Bineinteles, nu toti reprezentantii rasei umane se incadreza in aceste norme, exceptii sint destule.

Concluzia: Da, sintem diferiti. Prin urmare, exista meserii "barbatesti" si altele "femeiesti", iar unii reprezentanti ai sexelor pot fi buni in meseriile care nu le sint consacrate, se intimpla tot timpul, dar astea sint exceptii.
Sintem diferiti, dar egali. Parerea mea e ca femeia si barbatul au devenit asa de-a lungul timpului ca sa se completeze unii pe altii.
In epoca de piatra, barbatii vinau (deci asa si-au dezvoltat fizicul mai puternic), iar femeile aveau grija de copii si stringeau ierburi, piei sau faceau mincare (de aici dezvoltarea a "nurturing instinct", talentului comunicarii si al relatiilor interumane).

Deci, care era problema in subiectul asta?

iar la Polul Nord

Mergi la inceput

Priceput Sebastian... da eu nu crez pe nimeni pe cuvant mai ales cu statisticile . Sunt matematician si zau ca stiu ce zic

Cipcip... chiar ca-n epoca de piatra. Da, am evoluat mey fata de epoca aceea.. avem pusti si carabine, totu-i sa stii sale folosesti si concediu parental la o adica.

Mergi la inceput