proiecte comenius

proiecte comenius | Autor: acinorev

Link direct la acest mesaj

ma adresez fetelor din UE dar si celor din tarile aspirante la UE. exista proiectele comenius (lingvistice, scolare sau de dezvoltare). prin aceste proiecte, pe banii comunitatii europene, se realizeaza schimburi de experienta intre profesori si intre elevi. sunt tare faine intalnirile si mai ales folositoare tuturor.
eu sunt profesoara si intreb fetele din alte tari, care lucreaza in invatamant sau au copii la scoala daca nu sunt dispuse sa punem pe picioare un asemenea proiect.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Eu sunt profa de engleza si am pus pe picioare un astfel de proiect. Daca vrei, iti spun pe scurt ce si cum.
In primul rand, trebuie sa existe un coordonator de proiect. la noi a fost Italia, de fapt o profa de engleza care a pus bazele unui proiect. Ca si coordonator, trebuie sa iei in calcul absolut tot, incepand cu titlul, obiectivele, continuturile pana la calendarul proiectului, cu date sigure pt intalniri. Ce a facut aceasta profa din Italia, dupa ce a pus pe hartie toate ideile ei in legatura cu acest proiect (proiect scolar) a fost sa posteze anuntul pe net pt a gasi scoli ce dorecs sa se inscrie in proiect. Trebuie, mi se pare, ca cel putin trei tari sa fie membre EU, dar nu o sa fie o problema din moment ce sunt atatea membre EU. Dupa gasirea posibililor parteneri, in cazul nostru am fost 7, fiecare scoala are obligativitatea sa completeze proiectul, care include pe langa partea comuna, planul comenius al scolii, bugetul si parca atata. Data limita este 1 februarie a fiecarui an.
Eu m-am mutat recent in UK. Anul trecut pe 1 feb lucram la o scoala in Dambovita. Trebuie foarte bine pus la punct. Noi am aflat in iunie ca suntem pe lista de rezerve pt ca in august sa fim acceptati. Din pacate, eu am plecat in Uk sa ma alatur sotului si am lasat pe altcineva in locul meu, care cineva e foarte incantata de prima intalnire care a avut loc in Italia la scoala coordonatoare.
Te sfatuiesc daca vrei sa intri in asa ceva ori sa te apuci deja de lucru pt un nou proiect si apoi sa cauti parteneri ori sa cauti pe net proiecte deja lansate de cineva si sa te alaturi. Dureaza ceva pana se pun toate datele la punct, asa ca daca vrei sa nu fie graba mare, poti incepe de pe acum.
Succes.
Daca mai ai nevoie de info, nu ezita sa ma intrebi.
Andra

Mergi la inceput

Ce predai, acinorev?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acinorev spune:

ma bucur ca a raspuns cineva strigatului meu de ajutor. iti multumesc, andra!
eu nu sunt complet straina de ceea ce inseamna comenius pentru ca al meu sot a vazut deja spania si franta deja de doua ori pana acum prin acest fel de proiecte. la el in scoala sunt trei proiecte in derulare.
eu am tot scris mesaje celor care cautau parteneri dar nu am primit raspuns. probabil trebuie sa ma apuc sa fac eu proiectul si sa il propun... ma gandesc la ceva legat de includerea copiilor cu cerinte educative speciale in invatamantul de masa. asta pentru ca eu sunt profesor de sprijin si exact cu asta ma ocup.
ideea mea era sa facem un proiect comenius noi, fetele de pe desprecopii.com. sa punem in miscare scolile de care suntem legate fie ca lucram in scoala fie ca avem copii in scoala respectiva.

Mergi la inceput

Ca mimika e greu sa te bagi in asa ceva, in primul rand pt ca te poti lovi de refuzul si nepasarea celor din scoala da, din pacate, inca mai sunt si cei care trec neobservati pe langa munca celorlalti).
Ce pot face eu e sa te sfatuiesc sa pui bazele unui pr5oiect care nu a mai fost incercat si sa stii ca unul care ar avea copiii rromi in centru ar fi bine vazut sau mai stiu eu alte minoritati. Al meu proiect se numeste ceva gen predarea continuturilor prin intermediul limbii engleze, o abordare cross-curriculara si a avut succes se pare. Trebuie sa fie cat mai original proiectul.
In scoala sotului sunt 3 proiecte? Cum asa? Stiu ca din cauza fondurilor insuficiente si a nr mare de scoli care doresc sa intre in proiecte, nu ai voie sa ai decat un proiect per scoala...
Eu cand am intrat in 'hora' am primit propunerea prin mail de la italieni, prin intermediul Consiliului Britanic, ca eram inscrisa cu scoala cu tot, la buletinul lor informativ si, doamna Monica ralea a forwardat mesajul catre toti cei din lista...
Oricum, mai e timp, inca mai poti cauta, am sa ma interesez si eu pe unde poti gasi parteneri si te anunt.

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Mergi la inceput

daca te ajuta:
http://www.socrates.ro/ftp/call2005en.pdf
http://europa.eu.int/comm/education/programmes/socrates/comenius/links_en.html

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Mergi la inceput