am ramas sokata
Raspunsuri - Pagina 3
Lauraa spune:
In Germania,la spitalul unde am nascut eu , ditamai cladirea pe enspe mii de nivele, nu se fum deloc,necaieri. Doar afara, in parculetz, pe bancutza. In Romania in schimb se fumeaza mult,mult, mult prea-mult! Oriunde mergi PUTE a tigari. Bleah!
Mama de www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lauraa" target="_blank">Lara, 10 Mai 2004
Danutza spune:
Si pe mine ma deranjeaza tare mult cand vad persoane care fumeaza.Mai vad si aici, ;a Sofia, mame, cu sugari in carucior...la plimabre, iar ele cu tzigara in mana...sau in gura.Dezgustator.Dar, vorba aia..."up to you"...up to fiecare sa-si traiasca viata asa cum crede.M-am obisnuit sa nu mai imi spun cu parerea, sau sa dau sfaturi cuiva...nu intotdeauna sunt binevenite.Oricum, cunostintele noastre, fumatoare, stiu ca detest fumatul, si atunci cand ne viziteaza se abtin.Bravo lor! Consider asta ca o forma de respect la adresa mea.
Danutza &
Raina
smillaraaq spune:
Si eu am fost surprinsa sa vad ca la Urgenta se fuma pe holuri, mi s-a parut aberant sa permiti fumatul in spital. Ce sa mai zic de cabinetul medicului unde putea a tutun si de scrumiera plina care trona pe masa asistentei?
Sunt fumatoare, dar cred ca asa cum in alte locuri publice se impune o disciplina si un spatiu de fumat - si in spitale (mai ales in spitale!) ar trebui sa fie la fel. In fond un spital nu e club, unde te duci sa savurezi o tigara si-un whisky!
motanik spune:
Sunt fumatoare dar nu as pune in pericol sanatatea unui copil doar pt moftul meu. Mama mea insa a fumat pana in ziua cand m-a nascut...sunt perfect sanatoasa! Nasha mea acelasi lucru: a fumat pana in ziua cu nasterea...are o fetita perfect sanatoasa...Deci nu cred ca riscul e asa mare..Pana la coada ce treaba are copilul cu plamanii nostri? Poate vorbesc prostii, dar cred ca cel mai bgine ar fi sa ne interesam inainte sa judecam.
Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
ocebine spune:
quote:
Originally posted by motanik
Sunt fumatoare dar nu as pune in pericol sanatatea unui copil doar pt moftul meu. Mama mea insa a fumat pana in ziua cand m-a nascut...sunt perfect sanatoasa! Nasha mea acelasi lucru: a fumat pana in ziua cu nasterea...are o fetita perfect sanatoasa...Deci nu cred ca riscul e asa mare..Pana la coada ce treaba are copilul cu plamanii nostri? Poate vorbesc prostii, dar cred ca cel mai bgine ar fi sa ne interesam inainte sa judecam.
Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
Sint riscuri reale cind o gravida fumeaza. Cind fumezi nivelul de monoxid de carbon din singe creste si reduce cantitatea de oxigen pentru fat. Nicotina si toate chimicalele cu care tutunul este tratat traverseaza placenta si ajunge si la fat. Nicotina mai are si efectul de a micsora vasele de singe din placenta si deci si mai putin oxigen ajunge la fat.
Toate acestea rezulta intr-o dezvoltare redusa a fatului. O greutate mica la nastere este cu adevarat un risc. Cu buna stiinta ciuntesti din potentialul copilului tau.
Si ati sarit pe Danna2002 degeaba. Indiferent de ce era ea in sala de operatii, pina una alta acesti doctori ar trebui sa fie responsabili cu viata pacientilor. Nu este posibil in anul 2004 sa se fumeze intr-o sala de operatii. Unde este igiena?
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
vivian spune:
buna fetelor , am citit f interesata discutia voastra pe tema fumatului.
io m am lasat de fumat acum 1 an jumate , in urma unor tensiuni la locul de munca...a reluat fumatul pe 28 ianuarie si..surpriza ..pe 11 februarie am ramas gravida.
am renuntzat la tzigari nu pt ca ..asa impune societatea ca ..o viitoare mamica sa nu fumeze ci pt ca asa am simtit ca tb fac -am zis ca din partea mea bebe va avea toata sustinerea ca sa se nasca sanatos.
mi se pare urat din partea voastra sa o judecati pe amica noastra cu chiuretajul, io consider ca nici una din noi nu e perfecta si daca o luam asa..o crima la fel de mare ca un chiuretaj este si sa ti afumi bebele cu..tigari.
nu sunt adepta avortului si...am zis ca niciodata nu as face asa ceva dar cred ca ..nici ea nu ..l a facut de placere.
un pupic pt toate...
viviana si burticel de 36 sapt si 6 zile.
danna2002 spune:
quote:
Originally posted by vivian
buna fetelor , am citit f interesata discutia voastra pe tema fumatului.
io m am lasat de fumat acum 1 an jumate , in urma unor tensiuni la locul de munca...a reluat fumatul pe 28 ianuarie si..surpriza ..pe 11 februarie am ramas gravida.
am renuntzat la tzigari nu pt ca ..asa impune societatea ca ..o viitoare mamica sa nu fumeze ci pt ca asa am simtit ca tb fac -am zis ca din partea mea bebe va avea toata sustinerea ca sa se nasca sanatos.
mi se pare urat din partea voastra sa o judecati pe amica noastra cu chiuretajul, io consider ca nici una din noi nu e perfecta si daca o luam asa..o crima la fel de mare ca un chiuretaj este si sa ti afumi bebele cu..tigari.
nu sunt adepta avortului si...am zis ca niciodata nu as face asa ceva dar cred ca ..nici ea nu ..l a facut de placere.
un pupic pt toate...
viviana si burticel de 36 sapt si 6 zile.
....
SARU"mana pt ce ai spus..am inshirat mai sus motivele..dar e ushor sa judeci pe altu....e adevarat ca nici eu nu am gandit ca am sa fac qiuretaj pana nu am fost obligata efectiv de cele N MOTIVE MAI SUS AMINTITE SA recurg la asta..

danna2002
vivian spune:
in spania avortul e interzis ei fac ..multi copii.fiecare familie are cel putin 3-4-5 copii.daca o luam asa e ..mare pascat si sa aduci pe lume copii carora sa nu le poti oferi nimic.
fumatul pe sarcina...poate afecta grav in dezvoltarea fatului.cumatra mea a fumat pe sarcina, imi era mila de ea , o parasise sotul cand a ramas gravida.asa ca ea a fumat ca sa se calmeze zice ea.
a nascut un baietel pe vladutz dar e olnavior , are o boala-nu stiu cum se cheama ca nu poate manca mai nimic ca ..se deranjeaza la burtica.dar aceasta boala poater sa fi aparut pe fondul suparari, din cauza faptului ca avea ani mai multzisori si nu a consultaT UN MEDIC sau din cauza tzigarilor.cred ca daca nu ar fi fumat cel putin stia ca nu e din cauza ei.
acum regreta ca a fumat.
pupi.vivi si burticel.
mamicaluitheo spune:
e fetelor dragi ar fi chiar f. multe de spus la acest subiect, dar ma limitez strict la ce a pomenit danna.
eu am fumat de la a 4- a luna de sarcina cate 2-3 tigari pe zi, la fel si la a doua.cat am alaptat cel putin o luna nu am fumat deloc dar deloc dupa care la fel 2-3 tigari.
niciodata nu mi-am tinut copiii in fum si nici nu accept sa fumeze cineva in preajma lor.
iar referitor la ce zicea anda de mamicile cu carucioare si cu tigara........hai sa fim seriosi.........mai intai ar trebui sa dam peste maini doctorilor si asistentelor care fumeaza in cabinete sau in salile de operatii........
nu putem judeca o femeie , o viitoare mamica sau mamica doar pt. faptul ca fumeaza
este adevarat ar fi minunat sa renunte multe dintre noi la acest viciu.
sanatate
andreea mami lui theo si florin
ancuta06 spune:
Eu am fumat toata sarcina, desi am vrut sa ma las. Nu am reusit din cauza ca eram prea suparata si nu aveam nimic de facut. Am fumat si dupa nastere, fumez si acum. bebelusul a avut 3.050, si s-a nascut la 37 saptamani. Deci e o greutate normala. Surorile mele, au fumat, la fel, si au nascut bebei de 4.250, 4.000, 3.700. Da, am vrut toate sa ne lasam de fumat si nu am avut, totusi, suficienta vointa. Mi-am promis ca la urmatorul bebe ma las...In casa nu fumam deloc, nici eu si nici sotul meu. Indiferent de vreme, iesim afara sa fumam. Fumatul pasiv este, intr-adevar foarte daunator.
Dar nu inteleg care e problema cu mamele care aveau copii in carucior si fumau. Daca erau afara, banuiesc ca nu se aplecau sa sufle fumul in nasul copilului.
Ca se fumeaza in spitale...e o porcarie.
Iar cu avortul Danei, hai sa fim seriosi. Nu va mai grabiti sa judecati. Nu cred ca vreuna dintre noi face o intrerupere de sarcina din placere.
Si, Danna2002, ca sa-ti raspund la intrebare, nu e normal, gravida in 9 luni sa fumezi, dar nu e nici anormal. E alegerea lor, sa fumeze. Poate au incercat sa se lase de fumat si nu au reusit, sau poate nu au incercat deloc. Dar in afara de posibilitatea ca bebelusul sa aiba greutate mai mica la nastere, alt risc nu este, din cate stiu. In schimb, daca fumezi in aceeasi incapere cu copilul, riscurile sunt mai mari.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family