am ramas sokata

am ramas sokata | Autor: danna2002

Link direct la acest mesaj

am fost ieri pana la Filantropia...a trebuit sa ma duc..si la un momement au aparut 3 maMICI CARE SE INternasera LOGIC pt ca sa nasca...se duceau sa fumeze...Ma intreb in permanenta de aseara..oare unde o fi responsabilitatea de mama....oare ele nu sTiu ca fac rau copilului...? Eu cand am sa hotarasc sa am un BB am sa am toata grija ..chiar mai multa decat e cazul...ca al MEU BBu sa fie cat mai sanatos...am sa ma hranesc din nainte am sa imi fac analize...am sa il pun pe EL sa fie calm si linistit ..pt ca se pare ca si starea celor doi din momentul in care concep copilul conteaza......UFAA am deviat...intrebarea era...E NORMAL GRAVIDA IN 9 LUNI SA FUMEZI?

danna2002

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Suntem liberi. Liberi sa facem ce vrem.
Stim asta, dar cei care ne spun si ne invata asta uita sa spunem ca suntem si responsabili. Pentru faptele, pentru gandurile, pentru sentimentele noastre.

Cat despre intrebare, cred ca nimeni nu mai pune acum la indoiala ca fumatul este daunator in sarcina si in preajma copiilor.

Singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Probabil sunt norocoase viitoare mamici care nu s-au confruntat cu probleme ce apar din clipa in care vrei sa ramai insarcinata si pana sa nasti un copil sanatos. Poate vor fi norocoase sa aiba copii sanatosi ! Sa speram ...
Si eu am vazut asa ceva si eram invidioasa (ca ele aveau burtica, iar eu umblam la tratament ca nu reuseam), dar in acelasi timp eram furioasa pentru ca erau inconstiente.

P.S. Cat am fost internata in spital, aprox. 10 zile cu ocazia nasterii, pe hol fumau mamicile, fumau vizitatorii, dar pe deasupra mai fumau si medici prin cabinetele lor ...

Daria & Giulia (16.08.2004.)
http://community.webshots.com/user/giulia16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Eu am ramas sokata cand stateam in sala de nasteri si venea un fum de tigara de pe hol de-mi venea sa urlu!Eu sunt si alergica la fumul de tigara,si cu durerile nasterii taman ala i-mi lipsea!
Cred ca este vorba de inconstienta sau lipsa de responsabilitati!Nu este normal ca o femeie insarcinata sa fumeze,nu este normal sa se fumeze in preajma copiilor,nu este normal sa se fumeze in locurile publice(exista si lege),nu este normal sa fumezi fara sa intrebi daca i-ti e permis,nu e normal sa fumezi in parcuri si sa arunci chistoacele in nisip(sa se joace copii cu ele).....dar traind in Romania multa lume crede ca totul e "NORMAL".
Destul de rau,ne plangem ca nu avem o tara civilizata cand noi nu facem nimik sa ne fie noua bine!
Poate e putin of-topic dar vreau sa va spun ceva: ce astepti de la o viitoare mama tanara cand oamenii batrani nu mai au pic de rusine!
Ieri veneam de la scoala si m-am oprit in statia de autobuz , trec pe langa un batranel si-l vad ca mananca , numaidecat arunca hartia pe jos!Era un cos de gunoi exact langa el dar a aruncat jos!M-am aplecat am ridicat hartia si am pus-o in cosul de gunoi!Se uita toata lumea la mine de parca eu as fi aruncat hartia jos.....dar mosu nu a schitat nici un gest!nOroc ca nu eram in toane bune ca-l mai si faceam de rusine acolo intre atatia oameni!
Cred ca daca s-ar implica si autoritatile,sa dea amenzile ce sunt scrise pe hartie s-ar mai alege ceva si de tara asta!
Am sperante acum cu intrarea in UE ca ceva se va schimba, mai ales in privinta tutunului!
Sa auzim de bine!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

Suntem liberi. Liberi sa facem ce vrem.
Stim asta, dar cei care ne spun si ne invata asta uita sa spunem ca suntem si responsabili. Pentru faptele, pentru gandurile, pentru sentimentele noastre.

Cat despre intrebare, cred ca nimeni nu mai pune acum la indoiala ca fumatul este daunator in sarcina si in preajma copiilor.

Singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

da suntem liberi sa facemc eea ce vrem..dar daca stai putzin shi te gandeshti spitalizarea unui copil care are probleme de sanatate este platita si de tine si de mine...din salariu...adica noua ni se impoziteaza bani pt ca acesti copi nascutzi din parintzi iresponsabili..sau nascutzi din greseala..sa fie sanatoshi..oare nu ar fi mai normalc a statul sa initzieze programe in scoli si licee in care sa li se explice tinerelor fete care sunt rirscurile unei sarcini care apare la momentul nepotrivit si ca atunci cand in pantece este inca o fiinta trebuie sa respectzi un anumit cod de igiena si de sanatate..? eu cred ca ar fi mult mai ieftin...si mult mai rodnic un asemenea program plus ca ar conta la marele catastif care ar motiva de ce Romania meriats a intre in forurile Europene....

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

AA AM UITAT SE FUMEAZA SI IN SALILE DE QIURETAJ..IN SPITAL...AM vazut eu cu okii mei..langa mine sa intampla noroc ca NU SUNT alergica..

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Pana la urma sunt femei in toata firea probabil ca stiu ce inseamna sa fumezi in timpul sarcinii; eu una m-am lecuit, cand eram internata pt. nastere aveam o mama in salon care fuma, am intrebat-o de ce face asta si mi-a raspuns ca este problema ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Desi nici eu nici sotul meu nu fumam, am o prietena care nu a putut sa se lasa de tigara, nici cand a ramas insarcinata, nici cand a alaptat...copilul e absolut sanatos...si iubit.
Ea spune ca s-a interesat de riscuri, si inafara faptului ca s-ar putea sa aiba o greutate mai mica la nastere nu ar fi nici un risc. Eu o cred...si nu mi se pare atat de anormal.
MAi tare ma deranjeaza cei care fumeaza in locuri publice fara sa se sinchiseasca ca pe tine (nefumator) te-ar putea deranja tutunul, sau pe copilul tau...(asa erau niste asistente la maternitatea unde am nascut eu...)

Sinzi si David
Poze NOI-NOUTE cu David la 20luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Persoanele care fumeaza in incinta spitatelor (cu atat mai rau, personalul medical) sunt inconstiente. Ar trebui amendati rau de tot. Stiam ca e ilegal sa fumezi in spitale, chiar si pe hol sau la baie. In fine...Eu nu sunt alergica, insa de la fumul de tigara mi se face rau instant, oribil...cand eram copil mic, tatal meu fuma in masina, chiar si la drum lung, cu geamurile inchise (iarna) si rezistam, dar ma gandesc ca de atunci mi se trage de nu mai suport cu nici un chip mirosul de tigara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Dar nu e interzis fumatul in institutiile publice?

Inteleg sa-ti bati joc de viata ta, e dreptul fiecaruia. Dar viata altuia, a unui copil lipsit de aparare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

quote:
Originally posted by danna2002

AA AM UITAT SE FUMEAZA SI IN SALILE DE QIURETAJ..IN SPITAL...AM vazut eu cu okii mei..langa mine sa intampla noroc ca NU SUNT alergica..

danna2002

Eu citesc dar nu stiu daca sa rad sau sa plang. Adica tu ai fost si ai facut chiuretaj si consideri mai mare vina celei care fumeaza ?Cel putin ea a hotarat sa-i salvaze viata acestui copil chiar daca face greseli in legatura cu cresterea luiSau eu nu am inteles bine si atunci te rog foarte mult sa ma ierti.

Sipe mine m-a deranjat intotdeauna fumul de tigara, nu mai vorbesc de sarcinile mele care au fost toate toxice,mai ales ca la noi in casa nu fumeaza nimeni.
Oricum,cred ca trebuie sa ne gandim fiecare la consecintele faptelor noastre si te asigurca daca va naste un copil cu sensibilitate pulmonara acea mamica nu va fi foarte fericita.
Pe mine nu m-ar deranja daca acei bani pe care ii dam la asigurarea medicala ar merge la acesti copii,problema este insa ca in Romania nimeni nu stie cu adevarat unde merg banii.

mp

Mergi la inceput