Stafilococ auriu
Buna!
Razvan,baietelul meu are 4 luni.La o luna dupa ce am iesit din maternitate a racit (avea nasucul foarte infundat).I-am facut exudatele (faringian si nazal) in urma carora i-a iesit stafilococ auriu in nasuc.Atuci doctora i-a prescris Ospamaox dupa care am repetat analiza.Din pacate iar i-a iesit stafilococul.Doctora i-a prescris Ospen dar nu am facut nici-o brinza pentru ca urmatoarea analiza a iesit la fel.Pentru ca a luat bine in greutate si nici mucisori prea multi nu mai avea , doctora a zis ca nu mai este cazul sa-l mai trateze deocamdata.Dar in decembrie l-am scos de citeva ori pe afara si a racit din nou.De data asta doctora i-a dat Sumetrolim si Nurofen.Cit a urmat tratamentul raceala i s-a mai ameliorat.Dupa ce am terminat tratamentul i s-a infundat nasucul rau de tot si am tras o superspaima intr-o dimineata cind aveam impresia ca nu mai are aer sa respire.Nu face febra si de mincat maninca destul de bine cind are nasucul desfundat.
Si, in sfirsit , (sper ca nu v-am plictisit prea mult)intrebarea este daca ati avut aceeasi problema cu acest stafilococ si cum i-ati dat de cap?
Multumesc anticipat!!!!!
Raspunsuri
mumulina spune:
si Alexa a avut (si cred ca mai are) stafilococ auriu in nas. i-am facut in toamna analizele si asa am depistat. i-am dat nu mai stiu ce antibiotic, nu i-a trecut (desi era un antibiotic de pe antibiograma) si doctorul a zis sa o lasam in pace ca putem sa o innebunim cu antibioticele. de racit n-a racit si n-avem alte probleme
,don'soara Alex si bb Teo
Raluca spune:
Si copilei mele i-a fost depistat stafilococ aureu in gat dar dr. nu ne-a dat nici un tratament zicand ca nu e nu stiu ce forma...si ca ce stafilococ aureu are ea e normal???!!! asa ca n-am facut nici un tratament....am sa refac analiza si om mai vedea!
Raluca si Ilinca
mirelam spune:
Nu stiu cum e la copii, dar pot sa va spun, fetelor, ca sotul meu a avut acest stafilococ auriu in gat mult timp si pana nu si-a scos amigdalele (la 30 de ani, o operatie destul de nasoala la varsta asta)nu a scapat de el. Si vreau sa va spun ca a tinut n tratamente cu antibiotic si tot degeaba. Era groaznic, cum bea ceva un pic mai rece sau cum venea gerul si tragea aer rece, il durea in gat de abea mai putea inghiti. De cand s-a operat, de acum 3 ani nu mai are nici un fel de probleme. Acum mi-e groaza sa nu fi luat si Andrei de la el.
Mirela
bia spune:
Si Biancai i-a fost depistat in octmbrie,anul trecut,stailococ auriu in nas.Noua nu ne-a fost indicat nici un tratament,deoarece doctorita ne-a spus ca atata timp cat nu apar alte manifestari,precum furunculoza,nu este nevoie de tratament;de asemeni a mai spus ca un procent destul de mare din oameni au asa ceva si ca nu sunt probleme daca nu creeaza comlicatii.Tu crezi ca de la stafilococ are nasucul infundat si raceste atat de des?Intreba medicul si vezi daca are legatura.Fetita mea nu avut deloc probleme cu raceala,desi nu am tratat-o in acest sens.(insa noi suntem mai mari,Bia are aprope 5 ani)
mumulina spune:
quote:
Originally posted by bia
Si Biancai i-a fost depistat in octmbrie,anul trecut,stailococ auriu in nas.Noua nu ne-a fost indicat nici un tratament,deoarece doctorita ne-a spus ca atata timp cat nu apar alte manifestari,precum furunculoza,nu este nevoie de tratament;de asemeni a mai spus ca un procent destul de mare din oameni au asa ceva si ca nu sunt probleme daca nu creeaza comlicatii.Tu crezi ca de la stafilococ are nasucul infundat si raceste atat de des?Intreba medicul si vezi daca are legatura.Fetita mea nu avut deloc probleme cu raceala,desi nu am tratat-o in acest sens.(insa noi suntem mai mari,Bia are aprope 5 ani)
dori
cam asta ne-a spus si noua doctorul. dar si noi suntem mari, facem 5 ani luna viitoare.
mikix spune:
quote:
Initial creeata de mikix
Buna!
Razvan,baietelul meu are 4 luni.La o luna dupa ce am iesit din maternitate a racit (avea nasucul foarte infundat).I-am facut exudatele (faringian si nazal) in urma carora i-a iesit stafilococ auriu in nasuc.Atuci doctora i-a prescris Ospamaox dupa care am repetat analiza.Din pacate iar i-a iesit stafilococul.Doctora i-a prescris Ospen dar nu am facut nici-o brinza pentru ca urmatoarea analiza a iesit la fel.Pentru ca a luat bine in greutate si nici mucisori prea multi nu mai avea , doctora a zis ca nu mai este cazul sa-l mai trateze deocamdata.Dar in decembrie l-am scos de citeva ori pe afara si a racit din nou.De data asta doctora i-a dat Sumetrolim si Nurofen.Cit a urmat tratamentul raceala i s-a mai ameliorat.Dupa ce am terminat tratamentul i s-a infundat nasucul rau de tot si am tras o superspaima intr-o dimineata cind aveam impresia ca nu mai are aer sa respire.Nu face febra si de mincat maninca destul de bine cind are nasucul desfundat.
Si, in sfirsit , (sper ca nu v-am plictisit prea mult)intrebarea este daca ati avut aceeasi problema cu acest stafilococ si cum i-ati dat de cap?
Multumesc anticipat!!!!!
mikix spune:
Bia,ar fi bine ca motivul racelii sa nu fi fost "crocodilii" astia din nas dar se pare ca cei care sunt purtatori de stafilococ auriu sunt mai sensibili la frig.Culmea este ca si eu am si ma intreb cum m-am pricopsit cu el.Ma gindesc daca nu cumva dinmaternitate.
Parerile sunt impartite.Am vorbit cu o tipa care este medic la Sanepid(chiar ea mi-a facut analiza si mie si lui razvan) si mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca 50% din po****tie il are dar am mai vorbit si cu o tipa , medic ORL care mi-a spus ca atita timp cit stafilococul iese la analiza inseamna ca nu este in limitele normale si ca trebuie tratat.Mie mi-a dat un spray IRS19 care este un fel de vaccin si care , zicea ea ca poate fi dat si sugarilor.Medicul pediatru nu a fost de acord si ,normal lui Razvan nu i-am dat.Eu am urmat tratamentul 10 zile si vreau sa mai , iau inca 10 dupa care voi repeta analiza ca sa vad daca cedeaza "crocodilul".
Fetelor , multumesc ca mi-ati raspuns!!!!!!!!!
mumulina spune:
quote:
Originally posted by mikix
Bia,ar fi bine ca motivul racelii sa nu fi fost "crocodilii" astia din nas dar se pare ca cei care sunt purtatori de stafilococ auriu sunt mai sensibili la frig.Culmea este ca si eu am si ma intreb cum m-am pricopsit cu el.Ma gindesc daca nu cumva dinmaternitate.
Parerile sunt impartite.Am vorbit cu o tipa care este medic la Sanepid(chiar ea mi-a facut analiza si mie si lui razvan) si mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca 50% din po****tie il are dar am mai vorbit si cu o tipa , medic ORL care mi-a spus ca atita timp cit stafilococul iese la analiza inseamna ca nu este in limitele normale si ca trebuie tratat.Mie mi-a dat un spray IRS19 care este un fel de vaccin si care , zicea ea ca poate fi dat si sugarilor.Medicul pediatru nu a fost de acord si ,normal lui Razvan nu i-am dat.Eu am urmat tratamentul 10 zile si vreau sa mai , iau inca 10 dupa care voi repeta analiza ca sa vad daca cedeaza "crocodilul".
Fetelor , multumesc ca mi-ati raspuns!!!!!!!!!
Mike
am folosit si noi sprayul cu pricina iarna trecuta (ca aram mucioase tot timpul), nu prea ne-a ajutat.
Mihi spune:
Si lui Lorand i-a fost depistat acest stafilo de nu stiu ce tip in toamna trecuta. Imi facea rosu in gat frecvent asa ca i-am facut exudatul. Doctorita de la spitalul de copii deci nu pediatra lui in urma antibiogramei i-a dat un antibiotic la care mizerabilul n-ar fi rezistent(cexil sau ceclor nu mai tin minte!)
De atunci nu a mai racit dar poate o fi coincidenta! Trebuia sa-i repet exu.. dupa tratament dar n-am mai ajuns. L-a primavara am sa-l repet
MIHI mami lui Lori
Danza spune:
Si lui Danutz i-a gasit stafilococ auriu in kk la varsta de 5-6 luni. Am facut si eu analiza la lapte si mi-au gasit si mie. Pediatra ne-a zis ca e la limita maxima admisa si sa nu ne facem griji. Prin urmare, ne-a explicat ca atata timp cat se mentine in limita aceasta sa nu-i facem nimica, mai ales ca il mai alaptez si riscul de a-l reinfecta persista. Asa ca am hotarat sa-l intarc si apoi sa repetam analiza si sa facem si tratament (sper sa nu fie necesar).
P.S. Ospamox-ul e un antibiotic f. puternic si deregleaza burtica la bb. Aveti grija!
Multa sanatate,
Danza, mami lui Danutz