La France (21)
Raspunsuri - Pagina 14

Otilia spune:
quote:Merci de reteta, Oana!!!
Originally posted by oana cretu
Otilia, reteta aia teribila de mici ar fi cam asta: la un kg de carne (300g de vita, 300g de agneau si 400g de porc) pui o lingura de bicarbonat alimentar, condimente speciale de mici (din Romania) vreo 3-4 linguri, dupa gust, si apa minerala vreo 200 ml.

Dar am citeva intrebari:
1. Condimentele alea speciale pentru mici ce contin? Ca eu n-am din RO si nu vreau sa mai astept, ca mi-ai facut pofta... Vrei tu sa te uiti pe eticheta si sa-mi dai ingredientele?...
2. Trebuie musai sa pun si carne de miel, sau merge numai cu vita si porc?
3. Apa aia minerala nu-i inmoaie prea tare? Ca la mine asa s-a intimplat data trecuta...
4. Merge sa-i "frec" bine in mixer?
Doruletz, eu ii fac la gratarul din cuptor (gril), ala de-l aprind pe sus... Asta daca ies destul de tari si nu mi se scurg ca ultima oara.

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei


liliprejbeanu spune:
'Neata!
Otilia iata ce scrie pe pachetelul 'Condiment pentru mititei' (FUCHS):
1. Ingrediente: usturoi, sare de bucatraie (28%), ceapa, cimbru, potentiator, de gust glutanat monosodic (??), condiment, piper, coriandru, acetat de sodiu, cumen.
2. eu la mititei nu pun carne de miel. Doar porc si vitel.
3. la framantat mititei zu am folosit zeama de carne (cub Maggi de vita in 500ml de apa calduta).
4. n-am incercat framantatul cu mixerul.Poate merge.
Spor la framantat mititeii !
Multumesc delphin pentru situl web!²
La mine iarasi ploua ! Asa ca voi fabrica o "tarte Tatin" ca sa-mi ridic moralul.
Liliana


Mik spune:
Buna dimineata, fetelor.
Buna idee, niste mici. Mersi pentru retzete si compozitzii. Tre' sa caut numai bicarbonat.
Lili, si la mine e urit, si iar ploua. Simbata a fost frumos si am plantat copaci si brazi in gradina.
Sfirsit de vacanta placut la toata lumea !
Mik.


oana cretu spune:
Mie nu mi s-au inmuiat de la apa, apa minerala si cu bicarbonatul ii face sa fie pufosi, ii umfla. Asta e secretul. Iar legat de carnea de miel, am facut si eu fara, ca nu aveam la indemana si gustul nu e acelasi, mai adevarati sunt cei cu carne de miel, caci asa este compozitia. Condimentele am vazut ca ti le-a scris Liliana. Iar la framantat nu am facut-o niciodata cu mixerul, ci cu mana. Asta e reteta mea, care, din fericire a avut succes peste tot unde am folosit-o aici.
oana si bebitza din burtica (31s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu


Aurelia spune:
Neata si io la fete ,vin sa-i raspund fetei care intreba de DARUL LA NUNTA ,pentru prietena ei ;
Ca sa nu par deplasata si nici sa o contrazic pe "sefa" noastra Otilia eu doar am sa-i povestesc cit ne-au dat la cununie fratii si surorile sotului meu ,in conditiile in care am facut cununia la restaurant ,si cit am dat si noi la rindul nostru la nunta la nepoata sotului meu ,tot la restaurant (ceva mai select chiar decit al nostru)
Deci la noi la cununie au dat in afara de socrii absolut toti invitatii exact cit a costat pretul tacimului !!!!!!!!!!!!ba unii chiar mai putin care au venit cu copii si nu au calculat si tacimul copiilor!!!!!!
De asa natura ca ne-am platit din buzunar jumatate din pretul cadoului pe care ni-l alesesem pe "lista de mariage"
Eu am fost chiar prost surprinsa si i-am zis sotului ,la care el mi-a replicat ca asa este aici si ca o sa vad si eu la nuntile unde o sa mergem ca tot asa o sa platim si noi!!!!!!bunn........
Ca estimare sa poata fata intelege ,pe noi ne-a costat 8000 de euros iar din dar am strins doar 6000!!!!
Apoi un an mai tirziu a venit nunta nepoatei ,prima nepoata din familie care se marita si "cea mai cu mot" asa ca ne-am imbracat si noi frumos toti trei si am mers la nunta ,mas aau pus-o la un restaurant finut pe malul unui lac dotat si cu gradina si tot tacimul pentru niste poze de nunta de neuitat ......
Meniul select si bun ,nu gastronomic dar la limita .....ei bine ,am facut un cec de 50 de euros pentru doua persoane ,exact cit a costat tacimul pentru noi doi !!!!!!!!
Interogind asa subtil pe unele din surorile sotului am aflat ca ele frantuzoaicele au facut cecul de 40 de euros pentru doua persoane!!!!!!sa cad pe spate si mai multe nu ! aceasta mi-a confirmat ca francezii (cel putin aici in zona la noi)nu dau la nunta mai mult decit costa ceia ce maninca!!!
Deci tu liliana te orientezi si tu ,daca este prietena ta si-ti tine la suflet ,daca ai posibilitatea fa un gest si da-i macar 70 de euros pentru voi doi ca niste romini adevarati !!!!!!!
Aura&Luca,2 ani si 8luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e


Otilia spune:
Fetelor, am gasit aici o reteta de mititei:
http://www.romanianyellowpages.com/bucate.htm#Mititei
Mititei
1 kg carne de vaca de la ceafa, 200 g seu de vaca, piper, ienibahar, coriandru, cimbru, 3-4 catei de usturoi, sare, o lingurita cu virf bicarbonat.
Carnea si seul se trec prin masina de tocat de 3 ori.
Usturoiul se zdrobeste impreuna cu o lingurita rasa de sare, cu dosul unei linguri, adaugand 200 ml apa calduta si amestecand bine.
Apoi, se strecoara peste carne, adaugand si bicarbonatul, ca mititeii sa creasca la prajit si sa devina pufosi.
Pentru aroma se pune cate un varf de lingurita cu enibahar si coriandru; in lipsa lor se poate pune o lingurita rasa de cimbru pisat.
Tocatura se amesteca si se bate bine cu mina pana cand se omogenizeaza, apoi se pune intr-o punga de nailon si se introduce in frigider, unde se lasa pana a doua zi.
Prin masina de tocat la care s-a montat tubul pentru facut carnati, se trece din nou carnea. Prin tub vor iesi carnaciorii (mititeii) care se rup cu mana, pe masura ce ies.
Se aseaza pe un platou uns cu untdelemn, fara sa se lipeasca unul de altul si apoi pe deasupra, se ung.
Mititeii se pot modela si intre palmele udate cu apa sau unse cu untdelemn. Se ia cite o lingura plina de tocatura si se rasuceste intre palme, pana ce capata forma de carnacior de cca 2 cm grosime si 8-10 cm lungime.
Cel mai bun gratar pentru pentru mititei este cel cu carbuni, deoarece caldura iradiaza de jos in sus, formindu-se o crusta pe partea de jos a mititeilor, care nu va permite sucului din carne sa se scurga; astfel, mititeii isi vor pastra suculenta si fragezimea. Mititeii se pun pe gratarul incins de care se dispune, fara sa mai fie nevoie sa se unga si acesta, mititeii fiind deja unsi cu untdelemn. Se prajesc 4-5 minute pe o parte, apoi se intorc pe toate partile, pana cand se rumenesc frumos.
Se servesc imediat fierbinti, cu mustar.
Se pune si ienibahar... Oare s-o gasi pe aici? Unde si sub ce denumire?... Ca daca-l sun acum pe barbatu-meu sa-i zic sa-mi ia si "piment de Jamaique" sau "poivre de Jamaique" cred ca...
Doruletz, uite si raspunsul la intrebarea cu gratarul ideal :)))
Hehehe, carbuni... mai la vara ;)
Aurelia, eu nu prea le am cu nuntile, dar par zgirciti rau francezii astia din povestirile tale. Pacat!
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei


oana cretu spune:
Daca mai cauti, Otilia, chiar si aici, pe forum, o sa gasesti o gramada de retete de mititei. Dar eu m-am luat dupa cea care era scrisa pe plicul de condimente.
oana si bebitza din burtica (31s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu


oana cretu spune:
Si coriandrul si cimbrul cum se numesc aici? Poate afli si de ienibahar si ne zici.
oana si bebitza din burtica (31s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu


oana cretu spune:
Coriandrul stiu, e coriandre, dar cimbrul si ienibaharul?????
oana si bebitza din burtica (31s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu


nadine2004 spune:
Mi-ati facut si mie pofta de mici!Eu nu am facut niciodata!
O intrebare pt cele care ati trecut prin asa ceva! Si-a echivalat cineva diplomele de bac sau fac aici? Ce trebuie sa faci pt asta? Unde trebuie sa te adresezi? Am tot cautat pe internet si m-am ametit de tot! va multumesc!
O zi frumoasa!:)
