Luni primul examen la doctorat!
Raspunsuri - Pagina 3
monet spune:
sabina, mult succes si bafta! lasa ca o sa vezi ce bine o sa-ti vina ideile acolo, pe loc:). e oral examenul?
(eu mi-am luat doctoratul in stiinta materialelor acum 3 saptamini, aici, in america - adica am terminat tot, tot. examenul meu de calificare l-am dat in scris, apoi, la 1 an diferenta, examenul de 'proposal' l-am dat oral cu prezentare de research propriu (idei proprii, daca vrei:), iar acuma am avut 'defense'-ul - la inca 3 ani de la proposal, oral).
ce frumoasa e muzica, trebuie sa fie minunat sa scrii o teza in tema asta! pupici sofiei ca are o mamicuta atita de desteapta!
mona si
lia (24.04.2004)
poze lia mica www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze septembrie www.imagestation.com/album/?id=3225170093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze octombrie si costum dovlecel www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei
Sabina spune:
Mona, felicitari pentru teza!!!
In Romania e altfel, se dau 3 examene si 3 referate, apoi teza.Nu ai voie sa incluzi decat un sg. referat in teza.
Bineinteles, examenele sunt orale.
Nici nu stiti ce bine imi fac incurajarile...mai ales ca Sofia si taticul au plecat la munte, ca sa ma lase sa invat.... Va multumesc din suflet si va mai tin la curent.Poate maine fac o recapitulare online!
Adriana, tu nu mai zici nimic???
Sabina si
Sofia Galagia
Sabina spune:
Daca nu e prea pe langa subiect..., Mona,ce-i aia stiinta materialelor????
( asta mamica despteapta....)
mai ales ca ai sustinut teza cand Lia avea 3 luni!!!
Sabina si
Sofia Galagia
andrada biris spune:
Bafta muuuulta!
Sau cum spune mama mea: bafta, mila si pomana!
Acum nu se mai potriveste (e pentru studentie) dar nici nu strica.
Sotul meu spune : Doamne ajuta!
Eu le spun pe toate.
Da-ne vesti dupa.
Salmida spune:
Sabina, cä ai idei proprii este f. f. bine !
Mult spor maine la recapitularea subiectelor!
Sä ne aduci un FB luni!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Câtä luciditate, atâta dramä. (C. Petrescu)
Sabina spune:
Buun...recapitulare!!
tema propusa:
Memorie si uitare in muzica europeana de la cantul gregorian( EV. Mediu timpuriu) pana in contemporaneitate.
F pe scurt:
Actul creatiei in sine presupune lucrul cu memoria, prin simplul fapt ca intreaga piesa muzicala reprezinta incercarea compozitorului de a reitera in timp momentul initial , starea de gratie sau insipiratia.Acest moment va fi iarasi si iarasi rememorat, dezvoltarea propriu zisa a compozitiei nefiind altceva decat transpunerea in sunete a sentimentului initial.
In acest sens muzica vestica parcurge un drum de la non-memorie, muzica gregoriana, ce are inteles doar in contextul slujbei religioase,la memoria "activata" de procedeele imitative in Renastere si o unica tema in Baroc, pana la memoria dezvoltatoare de tip beethovenian,unde procesele de memorie sunt f. evidente: forma de sonata cu 2 teme ce vor prelucrate in dezvoltare si recompuse in repriza,aceasta recompunere este in fond o evidentiere a timpului mitic, originar, in toate culturile exista un inceput al lumii si un sfarsit, in religia crestina sfarsitul inseamna reiterarea armoniei originare; astfel se creeaza o suprapunere a trecutului cu prezentul( tema initiala este pastrata in memorie de auditor, insa peste ea se suprapune prezentul, si anume dezvoltarea temei prin confruntare a ideilor, prin sinteza sau prin eliminare a unor elemente).
Odata cu aparitia impresionismului la sf. sec.19 lucrurile se schimba.Debussy nu mai opereaza cu teme propriu zise, ci doar cu esantioane tematice, limbajul muzical cunoaste o emanicipare a disonantei, iar datorita nerezolvarii disonantelor , ci a paralelismelor de disonante ele nici nu se mai percep, iar memoria incepe sa se ataseze din ce in ce mai greu de elementele constitutive ale lucrarii.Totodata dispar arhetipurile temorale, incipit si finalis.
In cele din urma se ajunge la o transformare a memoriei in amnezie, datorita tehnicii seriale.Pe scurt, compozitia utilizeaza o serie de 12 sunete ce nu au voie sa se repete sub nici o forma.Astfel dispare ideea de melodios, de tema ce poate fi fredonata.
Cam asta ar fi pe scurt ce urmeaza sa prezint eu maine.La toate astea se adauga un milion de exemple muzicale......plus alte idei prea complicate pt. a le putea expune aici.
Va pup!!
Sabina si
Sofia Galagia
Ioana75 spune:
Sabina, succes! Cu asa un discurs n-ai nevoie de bafta, mergi la sigur
!
Adriana, tinem pumnii! Atepam sa ne povestiti ce ati facut!![]()

PS pt Sabina: Taica-miu a facut si el conservatorul la Iasi acu fro 27 de ani, tot compozitie parca, e Consultant artistic la Filarmonica din Botosani. Are munti de carti si de kestii. Daca ai vreodata nevoie de ceva, PM me!!!
Ioana
mitub spune:
Sabina draga,
Bafta multa!
Stai linishtita, sunt convinsa ca va fi bine. Examenele de doctorat sunt complet diferite de cele obisnuite, caci tu esti cea care alegi intr-un fel tematica, faci exact ceea ce iti place si te intereseaza mai mult legat de specializarea ta.
Iti tinem pumnii,
Boga

de Paula
(1 an) si Miruna
(13 ani)