copil rusinos / salbatic

copil rusinos / salbatic | Autor: corinag

Link direct la acest mesaj

Buna.

Sunt nemultumita referitor la evolutia temepramentului fetitei mele. Ilinca are acum 1 an si sapte luni , si inca de cand era f. mica, 2-3 luni, plangea cand mergeam in locuri necunoscute, cand vedea figuri noi samd.
In vara, dat fiind ca a stat f. mult in parc cu copii, a fost la mare, toate aceste manifestari: plansete,maraieli, lasat capul in jos...., s-au mai atenuat putin.
In ultima luna fiind bolnavioara a stat mai mult in casa, si cum am iesit in parc din nou ,de cate ori cineva vine spre carut sau se uita mai insistent la ea: adult sau copil, incepe sa planga si nu se potoleste decat daca o iau in brate, dupa care suspina de mama focului. nu mai spun de vizitele la doctor in care tipa si mai scapa cate un :''tai-tai, hai, mami''
Ma exaspereaza cu un astfel de comportament. Inainte de a avea copii, cum vedeam un asemea copil, nu imi placea de loc. ironia sortii, Ilinca se manifesta asa.

cand e cu noi acasa e fericita, danseaza, asculta muzica, 'deseneaza' si ne pune si pe noi sa-i desenam 'un tutu'.a inceput sa vorbeasca in propozitii,a ma rog, ideea e ca reuseste sa exprime ce vrea.
cand sta mai mult afara, dintr-o data o aud:'pia ta', ;la-la' adica vrea acasa la pernutza ei si la combina muzicala (pe care o si butoneaza.

credeti ca e ceva trecator? m-am saturat sa-mi spuna toti ca asa e ea. totusi nu se poate face nimic? exista sanse sa fie mai sociabila odata cu apropierea de varsta de 3 ani cand am inteles ca se poate insista pe incurajarea interactiunii cu alti copii?
aud de la alti parinti despre intentia de a-i da la sport, cursuri de dans, teatru si nu stiu sincer daca in acest sens voi putea face ceva in privinta asta si cu Ilinca la o varsta mai mica : 3 sau 3,5ani?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

e foarte mica... eu cred ca o sa se schimbe
Poate ca de vina suntem si noi adultii care dam informatii contradictorii: odata ii sppun sa nu vorbesca cu adulltii necunoscuti, alta data o atentionez ca nu raspunde la salutul cuiva pe care nu l-a vazut niciodata, dar pe care eu il/o cunosc...

asta e ce am patit eu!

4 ani - februarie 2004
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Corina scumpo,nu dispera,toti copiii trec prin aceasta faza,chiar si Axel(1an si 7 luni) cand o vede pe sora mea(matusa lui)plange si fuge in capatul celalalt de casa.
Eu zic sa te calmezi,sa nu te stresezi,ca transmiti si Ilincutei starea ta nervoasa.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

O solutie, dupa cum ai si vazut asta vara, este sa intre cat masi mutl in contact cu alte persoane (copii si adulti). Iar tu nu fi exasperata sau nervoasa, e fetita ta si daca vede ca tu esti suparata pe reactia ei va fi tentata sa se inchida si mai tare.

Oricum pana la doi ani este o varsta crtica, sunt si copii sociabili dar si copii care reactioneaza ostil la mediul strain.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Continuati va rog la subiectul Copilul timid.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput