Retete delicioase pt. cele ce vor sa slabeasca?
Nu stiu daca a mai existat vre-un subiect pe aceasta tema, eu nu am gasit. Pentru fetele care vor sa tina cura de slabire, dar sunt si , hai sa ne facem tortura mai usoara si sa gatim gustos, dar sanatos si dietetic.
Sa incep eu. Am facut pana acum doua retete dupa ureche, cu ce am avut prin casa...In primele zile am mancat o salata din morcov ras, telina rasa si cartofi fierti. Am legat-o cu o lingura de mustar si am pus verdeata. Bineinteles se pot face multiple combinatii.
Azi mi-am luat peste si cum sa mi-l fac, avand in vedere ca nu am gratar si rasol mi se parea prea fad? Pai am pus un morcov taiat rondele, o bucata de telina taiata bucati, un gogosar taiat feliutze si o ceapa taiata pestisori. Peste am pus pestele, sare, piper, busuioc si o cana de apa. Daca vreti puteti pune un pic de vegeta. L-am bagat la cuptor si apoi am mancat. A fost atat de buuuun. Si nici nu ingrasa pt. ca nu am folosit deloc grasime, doar peste si legume.
Va astept cu retete delicioase, sanatoase si dietetice!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
Raspunsuri
Vulpea Bucatar spune:
Si aici imi bag boticul..
Eu sunt la cura de slabire de vreo 2 luni, a se citi nu ma tin de ea, desi am dat 2 kg din cele 5 propuse.
Mie-mi plac foarte mult ciupercile. Acum am in cuptor de exemplu ciuperci + 1 rosie + 1 ardei + ceapa + vin + marar + patrunjel (am uitat sa-i pun un catel de usturoi), alta data le frig pur si simplu pe grill. Au in jur de 25 de calorii/100g, cu alte cuvinte sa tot mananci!!
-Dovlecei la grill cu mujdei (fara ulei)
-salata de mere si telina (fara maioneza)
-tzatziki cu iaurt degresat
Nu sunt recomandati cartofii, pastele, painea, dulciurile.
Bucataria chinezeasca foloseste putin ulei, si legumele nu-si pierd propietatile.. mai greu e cu orezul care nu ar trebui mancat...
madutza spune:
Vulpitzo, din cate stiu merge sa mananci si cartof sau orez, dar sa nu se combine cu proteinele. Multam pt. retete, o sa le incerc!
astrid spune:
Mie mi-a facut pofta madutza de peste si cum eu sunt intr-o vesnica cura de cand am terminat cu alaptatul (1 an) mi-am adus aminte de o reteta super. Eu sunt cu supele, asa ca:
- 1 buc trunchi de cod
- 1 l lapte (eu luam de-ala de 0.1%)
- 1 cartof
- 1 pastarnac,
- 1 telina
- 1 leg patrunjel
Se fierb toate bine, se curata codul de sira spinarii, se paseaza cu robotul, se adauga 1/2 l apa se mai fierbe un pic. La sf adaugati patrunjel. Se mananca rece cu crutoane de paine neagra facute in cuptor.
Nu va speriati ca e mai ciudatica reteta, e buna.
Nu am inventat-o eu, ci am gasit-o intr-o revista si se chema "supa marii de gheata" (mi-a placut titlul si am incercat-o)
sigrid26 spune:
Hop si eusa va dau reteta de salata verde cu ton.
Ingriedente:
-salata verde
-ridichi
-castraveti
-ceapa
-marar
-o conserva ton in suc propriu
-putin ulei si otet
Mod de preparare:se amesteca intr un castron .
Pofta buna
danat spune:
Hop si eu cu una de-mi venii acum:
Pui cu telina (mincarica)
Se taie telina pai (la fel ca, cartofii) daca va este lene o taiati cubuletze. Se caleste la inceput putina ceapa in putin ulei (apropos uleiul nu este contraindicat in curele de slabire, caci grasimea nu se metabolizeaza in grasime!). DUpa ce s-a inmuiat ceapa se adauga telina taiata (sa zicem 3 teline cat pumnul). Se adauga un pahar mic de apa,si se acopera ca sa fiarba inabusit.
Cand devine semitransparenta telina, se adauga carnea de pui (un piept taiat fasii) si se acopera la loc pina se patrunde totul. La final se adauga sare, patrunjel si sos de rosii.
Pofta buna!
Dana - mama lu' Radu Stefan
Poze la: http://community.webshots.com/user/danateu
isabel 35 spune:
Super de gustoase toate retetele,fetelor cand am timp am sa va scriu si eu niste retete traznet .Pupice
schuster laura spune:
Hallo fetelor!
Cum ma c-am uit si eu la tot ce bag in gura am strins si eu citeva retete cu calorii reduse.
Aici una din ele:
SALATA DE CARTOFI
-pentru o pers.-
INGREDIENTE:
-250g cartofi fierti
-1/2 ardei de preferinta rosu
-1/2 castravete de sera s-au 1-2 de gradina
-2 fire de ceapa verde s-au 1 ceapa rosie
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele se taie felii si se amesteca cu
DRESING DIN:
-1ls mustar
-4ls smintina degresata
-2ls otet
-1lc zahar
-sare si piper
-cine doreste poate amesteca dupa gust citeva condimente si verdeturi(usturoi,patrunjel,nucsoara etc.)
Toate acestea se amesteca si dupa ca.2 ore se poate sevii.
Este destul de mult.pt.o pers.
eu nu am reusit niciodata sa maninc toata portia.
schuster laura
schuster laura spune:
OMLETA CU LEGUME
-pentru 1 pers.-
INGREDIENTE:
-1ou
-1ls faina
-50ml apa minerala
-1/2lc boia ardei dulce
-sare,piper
-1dovlecel mic
-2ls mazare
-50g cuperci
-3ls smintina degresta
-1lc snitlauh s-au frunze de ceapa verde
MOD PREPARARE:
Din ou,faina,apa minerala,boia,sare si piper se face un aluat moale.
Dovlecelul spalat si taiat felii in prealabil se prajeste pe amindoua partile intr-o tigaie din teflon.
Se adaoga mazarea,ciupercile si se toarna aluatul.
Se coace pe amindoua partile la foc potrivit.
Smintina se sareaza,pipereaza cu snitlauh s-au frunze de ceapa verde se amesteca si se serveste cu omleta de legume.
schuster laura
madutza spune:
Imi place de voi, sunteti cooperante .
Azi am mai facut o salata.
1 fir praz
3 morcovi
1 telina
2-3 ardei kapia
masline
2 lg smantana
se amesteca si se papa. se poate folosi iaurt degresat.
oricum, cred ca la capitolul salate imaginatia o poate lua pe munti si campii si tot iese ceva bun.