Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (74)

Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (74) | Autor: Oana_B

Link direct la acest mesaj

Continuare de la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34177" target="_blank">Mamici de nov-dec 2004 (73)

Oana_B

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

gandacel, ala nu era globul pamantesc, era un balon care avea pe el o barza si care barza avea in cioc un bebe intr-un scutecel atarnat, foarte simpatic. Si mi-a mai zis cineva cand mi-a vazut pozele ca balonul de sub tricoul meu ce culoarea are? Cred ca e si pozitia in care stau de mi-l comparati pe Alex cu un balon, insa cand stau in picioare nu se vede asa. O sa mai fac ceva poze si in picioare cu burta goala ca acusi nasc si o sa-mi para rau ca nu mi-am facut poze destule…[ :D]

« vreau sa fiu barbat sa o bag si sa-mi pun sapca-n cap! »
Ai fost mortala bits, da’ nu se poate, mami. Las ca bebeul tau o sa fie el barbat cu basca.

V-ati prins de ce isi va schimba gandacelu numele din caine rau in catzelushu’ schiop? Ca daca mai continua in stilul asta si le mai sperie pe fete pe grup o sa sara toate cu pietre si ciomege. [ :D]

Camys, sa inteleg ca scurgerea aia ai avut-o in timpul noptii. Poate ca e parte din dop. El o fi fost gelatinos cum il descrie bits atunci cand l-ai eliminat, dar poate ca pana dimineata cand l-ai observa ttu pe pijama s-a uscat, oricum daca materialul de pijama este absorbant, normal ca a tras toata umezeala din el si dimineata arata altfel decat l-a observat bits in cazul ei. Deci concluzia e urmatoarea : cand dopul incepe sa se elimine inseamna ca usor-usor colul incepe sa se dilate. La cele care nu se elimina dopul decat cu putin timp inainte inseamna ca dilatarea nu a avut loc pana atunci. Asta imi spune mie ca din moment ce nu am eliminat inca nimic, colul meu e inca strans… judec bine?

IrinaA, doar crezi ca ti s-a rupt apa? Ce s-a intamplat de crezi ca ti s-a rupt apa? A curs ceva lichid ca un pipi? Sau doar ai inceput sa ai dureri?
Nu e obligatoriu sa curga ca la robinet cand se rupe apa. La unele fete doar se fisureaza membranele si atunci lichidul curge putin cate putin. Alteori, apa se rupe serios, curge un pic la inceput, dar apoi bebe blocheaza colul cu capul si poate sa nu se mai scurga lichid. Pe masura ce bebe se mai misca pe acolo usurel se mai elimina si lichid.

Irina, Camys mult curaj si nastere usoara, si eu cred ca va trebui sa avem primul bebelus pe grup pana duminica. Prea am lungit-o noi mult. Trebuie sa apara si lai noi pe lista un bebelus. Alexutzu’meu nu da semne de nici un fel, asa ca noi asteptam rabdatori.
Laura, cred insa ca tu nu o sa nasti totusi prea curand, adica nu in urmatoarele zile (asta daca o sa stai si tu linistita locului si mai lasi treaba de-o parte). Cred ca la tine a fost chestie de efort si probabil ca la un moment dat, dupa un efort mai mare ai avut o dilatatie de col si a picat dopul. Vad ca ti s-a inchis acum colul, iar dupa cum spunea si doctorul mai trebuei sa mai astepti un pic. Stai linistita si renunta la efort (oricat de multe ar fi de facut prin casa) ca sa prelungesti sarcina. Dca vei continua in stilul asta cu treaba, poate nasti chiar prima, ia vezi! Vrei bataita?!?!

Ad-rianna, eu zic ca-s buna de piele si n-o sa am parte de vergeturi, asa ca-i dau inainte si nu m-am dat nici cu crema sau altceva decat foarte foarte rar, o data pe luna cred… Vezi ca cu nascutul nu e cu inscriere sau rezervare anticipata de locuri. E pe cine se baga mai in fatza prima [ :D] Nu vezi? Toata lumea dadea pronosticuri la primele fete de pe lista si ia-to pe Irina cum ne face surpriza…
Nu baga in seama visele din timpul sarcinii, e o caracteristica a femeilor gravide : visele se indesesc, devin mai incarcate si mai ciudate etc. Nu ma intreba de cate ori am visat c-au murit ai mei sau cineva din familie si alte lucruri de genul asta. E adevarat ca ma scol dimineata cu o stare ciudata, dar stiu ca e subconstientul nsotru dragutul care-si face de cap cu noi.

« Si Alexutzu ce face? Ca uite i-o iau fetitele inainte.”Dama, cred ca seamana cu ta-su, adica nu se agita prea tare cand e vorba de fete…fetele s-au agitat de regula pt. el… hi, hi, hi.

« dar parca as vrea totusi sa mi-l pastrez ca amintire... in rama...pe peretele din sufragerie... »Fulguletz, mai degraba trebuie sa-l pastrezi in acvariu ca sa nu se usuce in timp. Daca vrei sa ramana amintirea vie, trebuie sa-l conservi in conditii specifice [ :D] [ :D]

Vivian, bine ai venit printre noi, o graviduta noua pe ultiam suta de metri.

Laura, durerile pe care le simti sunt continue? Sau sunt scurte (sa zicem de 1 minut) si apoi dispar si te iau iarasi la un timp de x minute (chiar daca n-ai cronometrat). Daca durerea e continua (eu asa aveam durerea de ciclu, continua, aceeasi intensitate timp de cateva ore sau chiar o zi intreaga) atunci nu cred sa fie vorba de contractii. Contractiile, cel putin cele de inceput, nu dureaza mai mult de 1 minut. Iar intre contractii ar treebui sa nu mai ai nici o durere. Ai grija la igiena ca tu ai pierdut dopul si poti s-o mai duci asa cateva saptamani si e important sa nu patrunda infecti la bebe acolo, chiar daca tu ai colul inchis acum. Dopul avea rolul asta de protectie.

in a 39-a sapt., DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by try
Camys, sa inteleg ca scurgerea aia ai avut-o in timpul noptii. Poate ca e parte din dop. El o fi fost gelatinos cum il descrie bits atunci cand l-ai eliminat, dar poate ca pana dimineata cand l-ai observa ttu pe pijama s-a uscat, oricum daca materialul de pijama este absorbant, normal ca a tras toata umezeala din el si dimineata arata altfel decat l-a observat bits in cazul ei. Deci concluzia e urmatoarea : cand dopul incepe sa se elimine inseamna ca usor-usor colul incepe sa se dilate. La cele care nu se elimina dopul decat cu putin timp inainte inseamna ca dilatarea nu a avut loc pana atunci. Asta imi spune mie ca din moment ce nu am eliminat inca nimic, colul meu e inca strans… judec bine?

nu judeci bine! pana faci tu teoria chibritului, iaca naste fata! vezi cand o fi asa la tine, nu mai despica firu-n patru, fugi la nenea dr ca nasti pe tine!

si nu judeci bine ca mie mi-a picat dopu si colu era lung si tare, bine merci!

nah!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivian spune:

am luat cam 15-16 kg
dar pana pe 17 nov mai este
sunt asa rotundaaa.
vivi si burticel 36 sapt

Mergi la inceput

Gandacelu' pai cum cade dopul ala daca al meu col e lung si inchis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by vivian

am luat cam 15-16 kg
dar pana pe 17 nov mai este....
sunt asa rotundaaa.
vivi si burticel 36 sapt
....

Da, dar tu ai luat 15-16 kg in 36 saptamani, da eu am luat 15 in 33 sapt... si pana pe 12 dec.... e si mai mult...

Felis, 33 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

N-ar trebui macar sa fie intredeschis pentru asta? Sau eventual sa fi fost usor deschis, dopul sa se elimine si apoi colul sa se inchida din nou. Asta mai inteleg. Dar cum sa elimini dopul daca "gatul sticlei" e inchis!?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by try

N-ar trebui macar sa fie intredeschis pentru asta? Sau eventual sa fi fost usor deschis, dopul sa se elimine si apoi colul sa se inchida din nou. Asta mai inteleg. Dar cum sa elimini dopul daca "gatul sticlei" e inchis!?!?!

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

TRY .Mi-ai placut... Dar cum sa elimini dopul daca "gatul sticlei" e inchis!?!?!

Felis, 33 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

mey try mey!

pai dopul e ... dopul sticlei! pe unde vrei sa deschizi sticla daca nu pe la dop?

asta cu sticla nu e buna!

dopul cade, iar gatul sticlei e lung, ce mai vrei? ce nu-ntelegi? ca nici io nu mai inteleg, dar asa a fost la mine, deh! ca tot ziceu dr-ii: domne ce col, nu s-a scurtat deloc, e beton!

hai noroc sanatosi sa fim ca nastem si daca stim de gat si dop, si daca nu stim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Fetelor care mai sinteti peforum la ora asta: se pare ca mi-a cazut si mie dopul!!!!
Acum vreo ora s-a intimplat. La inceput a fost o secretie relativ gelatinoasa, in unele locuri transparenta iar in altele rozalie si cu firisoare de singe. Dar Bits am vazut ca tu ai scris ca la tine a fost ca o gelatina, destul de consistent.
Acum secretia e destul de apoasa si amestecata cu singe.
Ce ziceti e dopul?

Ela2001 - 39 saptamini de la UM
Maternitatea Bucur- Dr. Nicolae Crisan

http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivian spune:

jeje, auzi dopul si sticla...
imi place..
vivi si burticel.

Mergi la inceput