Sfat usa termopan
Imi poate spune cineva cam cit costa o usa cu geam termopan pentru balcon? Ma intereseaza preturi si firme din Iasi (eventual adrese site-uri sau numere de telefon).
Multumesc,
Anca
Raspunsuri
danilamonica spune:
eu mi-am pus msi usi si ferestre de termopan in bucuresti si cu aproximatie m-a costat cam 200 Eur o usa de 800/2.20 m .... cred ca aprox 110 eur/mp (cu geam pe toata suprafata si low-E +tamplarie cu 4 camere)
Succes
Monica
http://community.webshots.com/user/mdanila
otau spune:
Pretul depinde da marimea usii, de geamul pe care vrei sa-l pui (cu Low E sau fara; tip oglinda sau normal), de deschiderea pe care vrei sa o aiba usa (simpla sau oscilo-batanta). Mai depinde si de tipul tamplariei (cea din PVC este mai ieftina, urmeaza apoi aluminiul, iar cel mai scump este lemnul).
Cele mai bune sunt firmele nemtesti. Nu te incurca cu turcisme! Te costa ceva mai mult dar merita!
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
bebetica spune:
profile PVC Trocal : Iasi
Iasi
Str. Nicolae Iorga nr. 51, bl.G2, sc. B, ap.1
tel: 0232-240.647
e-mail:amur@cryo.ro
Ioana si al ei
STEFAN DIMITRI
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b371605805da
Dianka spune:
Pentru Anemona - ce este Sticla LOW-E
Despre LOW-E
Sticla cu emisivitate scăzută LOW-E redirijează înspre interiorul clădirii radiația termică. In felul acesta, se limitează practic pierderile de căldură din interiorul unei încăperi. Pe de altă parte datorită factorului solar ridicat, sticla LOW-E lasă să intre o mare parte din razele solare ce se transformă într-un aport energetic gratuit.
Astfel se realizeaza:
<li>Economie de energie
Prezența unei sticle Low-E într-un geam termopan îmbunătățește considerabil coeficientul de izolare termică, obținându-se astfel pentru o grosime de termopan de 24 mm (4_16_4) un coeficient
k=1,3 W/mpK
iar prin înlocuirea aerului din interiorul termopanului cu gaze rare (argon, kripton) se obține un coeficient de izolare termică
k=1,1 W/mpK
Se obține astfel:
- o economie de energie de aproximativ 70% raportat la un geam simplu ( k=5,7 W/mpK)
o economie de energie de aproximativ 50% raportat la un termopan obișnuit ( k=2,8 W/mpK)