Buna Arian sau Teo,
Sper sa nu ma ocoliti cu raspunsul va rog frumos deoarece am nevoie de sfatul vostru!
Am un bebe de 11 luni aproape si dupa ce face un an as vrea sa ne apucam de al doilea insa vreau sa stiu cam ce riscuri exista la a doua cezariana; baiatul meu a fost ft mare, a avut 4,900 kg la nastere, am avut ceva probleme cu operatia dupa, adica vreo 4 luni a supurat deoarece medicul a pus gresit o copca care neresorbabila intr-unul din straturile inferioare si pana nu s-a eliminat acea copca nu s-a inchis operatia.
Colac peste pupaza acum mi s-a gasit si o hernie, muschii lati ai abdomenului sunt ft departati asa ca s-a creat un sant intre ei. Am fost la un chirurg care mi-a zis ca nu e caz de operatie, stratul care ii leaga este ft intins dar nu e rupt, asa ca voi mai putea duce o sarcina dar cam atat dupa parerea lui si apoi sa merg iarasi la reevaluare.
Marea mea dilema este: in aceste conditii voi putea sa duc o sarcina fara riscuri ft mari incepand din mom in care implineste puiul meu un an?
Precizez ca medicul meu ginecolog m-a sfatuit ca pot astepta un an pna asa ma apuc de al doilea dar nu avea atunci toate aceste date, cu hernia, etc.
In speranta ca ma veti ajuta va multumesc pt raspuns i pentru munca pe care o faceti
Ivona
Eu am o cezariana la activ, iar medicul ,mi-a spus ca indicat a doua cezariana se face cel putin dupa 2 ani. Operatia mea a decurs fara probleme si de-atunci chiar a fost totul ok.
In cazul tau, eu cred ca te cam grabesti. Ar trebui sa astepti cel putin 2-3ani sa se refaca organismul complet.
succes