Mamici de ianuarie-februarie 2005(45)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

ANA, si eu am uneori dureri ascutite in partea din fata jos, cum ar fi zona apendicelui, dar de ambele parti, mai ales cand merg, dar nu ma tin mult... banuiesc ca sunt ligamentele de sub uter care se forteaza si se intind.

Daca poti, intreab-o, te rog, pe prietena ta ce alifie a folosit pt. durerile de sciatic!!

Fetele, voi ce stiti de intrarea in prenatal? Ca medicul meu de familie mi-a zis ca numai de la 32 de sapt poate da prenatal... dar eu stiam ca nu e asa? Stiti vreun link unde pot citi legea?

Coraly, 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Coraly, pai cam asa este ptr ca practic intri in prenatal in ultimele doua luni, adica ultimele 8 saptamani de sarcina,ceea ce inseamna ca 32+8 = 40..Intelegi?

Coca 26 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Cocolino, eu stiam ca exista 126 zile de pre+post natal, din care este obligatoriu sa iei 42 de post natal, de unde rezulta ca raman 84 de zile de prenatal, pe care esti libera sa le iei. Tocmai asta era, ca eu vreau sa iau prenatalul de la 31 de sapt, adica cu aprox. 70 zile inainte de nastere, ceea ce e oricum mai putin de cele 84. Asa ca nu inteleg de ce ma obliga sa-l iau numai din sapt 32, daca era clar vorba ca numai cele minim 42 de post natal sunt obligatorii. Stiti cumva un site unde gasesc legea?

Coraly, 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Coraly,

Cf.art.2lit.g OUG96/2003 , se stipuleaza un concediu minim postnatal de 42 zile => max.84 zile pre-natal=>12 sapt=> 40-12 = 28 s !

Bine, trebuie sa-ti anumite masuri de precautie, daca nasti ceva mai tarziu si nu-ti raman cele 42 zile, deci...avand in vedere ca medicii tolereaza mentinerea sarcinii pana'n 42s=> incepand cu s30 poti solicita concediu pre-natal fara nici o problema !...

Apropo de sciatic...eu am prbl asta de vreo...7 ani...( ar trebui nitica fizioterapie dar...cand ???? acum nici vorba !)

Coco,

Am mentionat Marie-Claude-Delahaye :"Cartea viitoarei mame"

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Ana Maria cursurile se tin azi de la ora 16 la ambulatoriu. Cateva suntem care ne-am strans si o sa venim. Tu nu vii?

Kita, nu vreau sa te sperii dar 2.18 cm este foarte mic. Daca se mai si deschide si de obicei nu simti cand se deschide esti "pasibila" sa stai in curand cu bebe in brate. Eu zic sa-ti iei urgent medical si sa stai in pat sa se mai lungeasca colul peste 3 cm. Orice col sub 3 cm este considerat scurt si trebuie supravegheat.

Coca si Corneliaa va rog eu mult sa nu mai discutati despre mancaruri ca si asa sunt o pofticioasa si deja mi s-a facut foame. Noroc ca am pachet la mine. Daca ati vedea ce "pachet" imi iau eu cu mine la birou o sa radeti. Nu dati dar eu sunt mancacioasa: 1/2 kg de lapte, 2 kg de struguri albi si rosii, 3 sandwitchuri cu cascaval si muschi, 2 snitele, juma' de cozonac. Si voi tot ma faceti sa salivez. Ma supar pe voi.
Coneliaa tu spuneai ca te doare pitzi? Pai sa stii ca asa o sa te doara de acum incolo pana spre nastere. Remediu ai?

"ingerasele" 29+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Ingerasele pozate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Aoleu, Ingerasule, mi-ai facut o pofta de struguri!!!

Leta & bb Andreea 26+
dr. tutunaru - elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Simonate invidiez...inseamana ca stai bine la capitolul stres si ipohondrie...ca eu din cauza asta am problemele cu mancatul.Poate imi spui si mie reteta... Despre kg...ce sa mai spun...am 8 pana acum.

(27 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Cornelia de ce te doare..beep ?

Coca 26 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Si cum se manifesta problema la tine, Monique? Ca eu de ex. nu mai pot umbla decat schiopatand, si ma dor soldurile cand calc, trebuie sa umblu foarte incet si leganat. Tu ce fel de fizioterapie ai facut?

Nu stii cumva pe ce site gasesc legea?

Coraly, 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Ingerasu vin si eu. Voi v-ati programat sau asa ceva? Va intalniti undeva inainte?

Pofta mare Ingerasu Fa-ti Ingerasa mare!!!

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput