Ce gatim azi?? (5)
Raspunsuri - Pagina 3
palmyrah2002 spune:
Salata orientala , salata de cruditati cu maioneza si friptura de pui cu legume la cuptor.
mephala30 spune:
Ema, cum se face "puiul pe sticla cu legume?"
Azi fac un piure cu copanele la grill si o salata de verdeturi, iar seara niste peste prajit cu mujdei
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
Cat spune:
Astazi avem file de salau prajit cu garnitura de legume asortate si salata verde.
Catrinel si Daria Maria
http://community.webshots.com/user/daria_maria
Vulpea Bucatar spune:
Pui pe sticla, Pui violat, Pui a la Vlad Tepes
1 pui de aproximativ 1,5 kg (din comert, nu de tara)
usturoi, sare, piper,(cimbru) condimente. Se freaca bine bine pe toate partile cu condimentele preferate, se impaneaza cu usturoi (daca poate fi lasat peste noapte sa se patrunda, cu atat mai bine :)). In tava de la aragaz se taie 2-3 cartofi, 300g ciuperci, sare, piper, o rosie,1/2 ardei, 1/2 ceapa, usturoi, 50 ml vin alb sec, apa cat sa acopere cartofii. Se lasa la foc mic cam 60-90 minute. La sfarsit dupa ce sunteti sigure ca e facut dati focul mai tare sa se rumeneasca.
Aveti grija ca toata grasimea de la pui se scurge in tava si astfel legumule o sa fie cam grase..
Merge foarte bine cu salata verde.
Pofta buna!
P.S. Ca si uitasem.. puiul se pune pe o sticla de bere (model vechi, cele noi nu-mi intrau in coptor), sticla care se umple pe 1/2 cu apa. Am vazut ca se foloseste si borcan, la fel, umplut pe 1/2 cu apa. Gratarul va veni pe ultima sina de jos. Aveti grija sa verificati nivelul apei din cand in cand.
Milia spune:
quote:
Originally posted by Vulpea Bucatar
Va pot ajuta cu retetele pe care eu le-am facut pana acum. Sper sa va placa. www.vulpeabucatar.com/" target="_blank">http://www.vulpeabucatar.com/
Va doresc pofta buna
Vulpito, am vizitat "Pagina Vulpii" si mi-a placut enorm de mult. Fetelor, retetele sunt explicate amanuntit, pe etape, la fiecare reteta sunt specificate punctele unde se poate gresi, mici trucuri, si nu doar atat. La fiecare reteta sunt fotografii prezentand etapele pregatirii retetei. O pagina minunata pe care v-o recomand calduros! Sa-i dea Dumnezeu sanatate celei care te-a indrumat pe acest site! A propos! Care Mirela?
sheherezada spune:
supa de rata cu taietei,cartofi frantuzesti cu snitel de pui,clatite cu dulceata de piersici.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
slakje spune:
Vulpea bucatar ce porecla faina si distractiva.
Azi: Cartofi prajiti si gratare din ceafa de porc si pentru ca e vineri seara, cu mujdei de usturoi.
Seara: Clatite cu gem de visine.
Vulpea Bucatar spune:
quote:
Originally posted by Milia
Vulpito, am vizitat "Pagina Vulpii" si mi-a placut enorm de mult. Fetelor, retetele sunt explicate amanuntit, pe etape, la fiecare reteta sunt specificate punctele unde se poate gresi, mici trucuri, si nu doar atat. La fiecare reteta sunt fotografii prezentand etapele pregatirii retetei. O pagina minunata pe care v-o recomand calduros! Sa-i dea Dumnezeu sanatate celei care te-a indrumat pe acest site! A propos! Care Mirela?
In primul rand va multumesc pentru aprecieri, dar astept si critici, corecturi, etc cu aceeasi placere.
Care Mirela? Nu stiu.. am primit un mail si am zis de ce nu?!.. si iata-ma-s. Mailul vine de la xyz@desprecopii.com, deci cu siguranta cineva de aici.
P.S. Slakje incearca si clatite cu inghetata si nutella
Cu drag, Ema