Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (71)
Raspunsuri - Pagina 5
FELIS spune:
MOSS ti-a mai trecut raceala?... Da ce documendata esti in privinta cezarienei!!!...
Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
Moss spune:
danette, crede-ma pe cuvant ca muschii nu se sectioneaza la cezariana !!
Referitor anestezie, acum 4 ani am avut un chist ovarian operat celioscopic ( o incizie cat un muc de tigara in dreptul ovarului stang ). Intrucat operatia a durat cam 1 ora si juma' am aut aestezie generala. Vreau sa va spun ca recuperarea a fost ingrozitoare numai si numai dat. anesteziei. Operatia era prea mica sa ma doara ( am avut doar 1 fir la cusatura ) Pe vremea aceea aveam 44 kg si in sapte zile ajunsesem la 32 kg. Mi-a fost ingrozitor de rau imediat ce m-am trezit din anestezie si dupa asta organismul meu nu a tolerat nimic timp de 7 zile. Nu puteam decat sa beau apa, nu puteam sa mananc decat iaurt si portocale dar imediat mergeam la baie si vomitam. Dupa 7 zile m-am dus la spital si m-au bagat pe perfuzie 2 zile pana cand organismul meu a inceput sa functioneze !
Acum, nu mai vreau anestezie generala pentru nimic in lume ( doar daca se impune neaparat ) Deci, optez pentru epidurala...dupa ce efectul anestezi dispare pot sa soliciti calmante cu ajutorul carora te pui mult mai repede pe picioare pentru ca poti sa te misti fara sa mi simti durerile. Calmantele iti sunt administrate tot prin cateter intrucat dupa anestezie acul este retras dar prin cateterul ramas se introduc anastezicele fie continuu, fie in doze repetate periodic - in functie de necesitati.
Si asa cum spunea fulgulet il vezi imediat pe bebe.
Mai fetelor, stiti sa-mi spuneti mai multe despre tratamentul vergeturilor cu laser ?
cristina
FELIS spune:
GANDACELU ce joc mai joci?... Pe cel de aseara l-a jucat sotul meu... Cand aude cuvantul Joc
(la calculator)... Nu stiu daca l-a terminat sau nu...
Ce-ti mai face ILE?...
FELIS spune:
quote:
Originally posted by Moss
aveam 44 kg si in sapte zile ajunsesem la 32 kg.
cristina
CRISTINAAAAAAAAAAAA !!!!!!!......
Uauuuu!!!!!!...
Cum aratai?.......Doamne, te inteleg atunci de ce nu vrei generala... Sa treci prin asa ceva din cauza unei anestezii... Nici eu n-as mai vrea in locul tau...
Moss spune:
Felis, da slava Domnului mi-a trecut raceala..
Stii, sunt datoare cu un suc, asa ca hai sa facem bine sa ne intalnim saptamana viitoare ca dupa aceea nasc si cine stie...
Luni nu pot pentru ca prietena mea o sa se opereze de chist ovarian si vreau sa fiu pe langa ea, dar hai sa stabilim ceva pentru Marti ( daca ai timp )..Mergem undeva prin zona...apropo, am restrictii de la sotul meu sa mai merg cu masina ! Voi mai conduceti, fetelor ???
Ce zici Felis , ramane asa ?
In seara asta, vreau a-l pun pe Radu sa-mi mai faca niste poze la burtica si le pun pe site.
Apropo, am o prietena care va nate la sf. lui Octombrie la Municipal cu Dr. Corina Grigoroiu...Asa ca o sa va povestesc cum a fost. Ea a ales epidurala..
cristina, 37 saptamani, DPN 5 NOV, Dr. Marian liescu - Filantroia
FELIS spune:
Noapte buna la toate Burticile!!...

FELIS spune:
MOSS s-a facut!!!...
Pe mine nu ma lasa de cand am aflat ca sunt insarcinata sa conduc...
try spune:
Am venit de la eco si bebe e asezat oblic : capul in partea dreapta jos, iar fundicu’sus in stanga, pe directia stomacului. Coloana vine din dreapta jos catre stanga jos si apoi urca pana la fundic in stanga sus. Iar piciorusele si le intinde catre dreapta, mult in dreapta pe linia buricului. E sanatos si tot baietel [ :D] [ :D], are in jur de 7 lb. si 5 oz. Adica 3,3kg. Cum sunt aproape de finalul sapt. 38, atunci clar ca bebe nu va mai lua mult in greutate (in ultimele 2 sapt. – 39 si 40 – bebe ia numai cate 50g/sapt.), asa ca probabil Alexutzu’ o sa se nasca pe la 3,5 kg. Sunt asa de incantata ca e bine si totu le ok.
Maine am vizita la medic sa vedem ce-o sa zica. Nu cred ca ma programeaza pentru cezariana inca. S-ar putea sa-mi mai dea termen pana vinerea viitoare (nu maine) si daca nici pana atunci bebe nu da semne de pozitionare corecta cred ca ma programeaza pt. cezariana. Vedem si va spun maine cu msta treaba.
Pe mine nu ma mai doare pitpalacul. Si asta de vreo cateva sapt. M-a durut un pic prin jurul sapt. 32-33 (parca, nici nu mai tin minte), dar a disparut senzatia. In schimb ma dor muschii asa cum zicea bits, de parca am facut spagatul si am fortat un pic muschii.
Bits, pai e posibil, daca regula se respecta, sa nu ai parte de cine stie ce dureri mari la nastere. Asta iti va prinde bine caci ai zis ca nu o sa ai parte de epidurala. Asa ca pastreaza-ti zambetul si capul sus… acusi-acusi vine Kenzo…
Cu toate durerile usoare care le poate avea o mama la nastere, nu cred totusi ca poti ajunge la dilatatie 4-5 fara sa simti, fara sa-ti dai seama ca e vorba de contractii reale (nu de-alea false) care vor conduce la nastere cat de curand. Asa ca stai linistita, o sa stii clar cand iti va veni sorocul, nu ai cum sa confunzi (parerea mea).
Gropita aia mi se face si mie, zici ca bebe sta ca un covrig in burta mea si in mijloc, unde e gaura covrigului se lasa zona buricului.
Roserb, ai descris foarte bine cum e cu contractiile false, asa le am si eu, uneori sunt mai intense si exact ca tine simt si nu pot spune ca-i durere, dar simt ca ma strange tare si ca uneori nu-mi permite sa ma misc. Simt nevoia sa astept sa treaca si apoi sa fac ce msicare vreau.
Mai fetelor, am eu acum calduri datorate sarcinii, dar eu nu stiu cum e aia sa tin in casa 18 grade. Mi se pare prea frig. Eu nu pot sa stau la temp asta. Imi place cam la 25 de grade. O fi mai sanatos sa stai mai la rece (cica te conservi mai bine, chiar somnul de noapte cica e bine sa-l faci intr-o camera cu temp. mai joasa), dar eu nu am sa-l tin pe bebe la 18 grade, mi se pare prea frig. Plus ca prefer sa-l tin in body-uri cu manecute scurte si fara craci, decat sa-l tin la 18 grade si imbracat mai bine. La noi e aproape imposibil sa tin 18 grade, ar trebui sa tin ori geamul deschis mai tot timpul, ori sa folosesc aerul conditionat pe frig, caci astia dau o caldura iarna de te sufoci.
Dana, nu te speria de epidurala la cezariana, daca medicul e dispus sa opteze pentru ea. Aici numai asa se face, mamele sunt treze cand il scot pe bebe si il pot vedea imediat, plus ca tati poate fi de fatza. Numai in anumite cazuri se opteaza pt. anestezie generala, caz in care nici tatal nu mai sta acolo, ca nu mai e cazul. Si din cate nasteri am vazut eu aici pe tv, eu n-am vazut nici una in care sa se auda chestii de-alea clasice ca-n filme : da-mi bisturiul, da-mi departatoarele…Eu cred ca fiecare isi stie foarte bine rolul acolo si nu mai e nevoie de comentarii de genul asta intre personalul medical. Doar se fac zilnic cezariene….
in a 38-a sapt., DNP 31 oct.
ad_rianna spune:
Noapte buna FELIS. Tu de obicei erai activa la ora asta.
Eu abia acum am intrat si astept sa mi se incarce jocul ala cu care ne-a "innebunit" GANDACELU.
Adriana 35 sapt si cei 2 BBmici -DPN 18nov
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by FELIS
GANDACELU ce joc mai joci?... Pe cel de aseara l-a jucat sotul meu... Cand aude cuvantul Joc(la calculator)... Nu stiu daca l-a terminat sau nu...
Ce-ti mai face ILE?...
hehehehe felis asa-s si io ca sotu matali
acuma joc altele, ma dor degetele hehehe
ile doarme, eu pic, ca aseara m-am culcat la 2! (din cauza dobitoacelor de jocuri)
noroc ca nu ma tine mult!