Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (71)
Raspunsuri - Pagina 3
olga_stan spune:
ziua buna fetelor! ce mai faceti?! sa aveti grija de voi, sa va feriti de raceli!!
....si mie mi-ar place sa ma numar printre norocoase si sa nu simt contractiile. cand imi inchipui momentul nasterii nu am in minte decat faza cu bebe in brate si eu sunt tare mandra de mine si de copilul meu.
fetelor, zilele acestea am alergat dupa contractul pentru garsoniera, la gaze, electrica si m-am lovit de birocratie. eu ma agit sa termin mai repede cu mutatul. si de atata agitatie si alergatura (trebuie sa alerg eu pentru ca sunt proprietara) am slabit un kg., dar in schimb burtica s-a marit mult in fata, deci burtica creste!
olga 30 ani si bebe 33 saptamani
ad_rianna spune:
quote:
Originally posted by FELISquote:
Originally posted by Jasmine
Neata'!
Dama,am vazut in poze pompa asta tip seringa dar nu mi-e clar cum naiba se foloseste.Imaginatia mea ma cam sperie.Sa nu-mi spuneti ca se baga ceva prin sfarc (la asta ma duce pe mine gandul cand vad cuvantul "seringa").Brrrr.....
Nu stie nimeni sa explice clar ce si cum cu pompa asta?
Jasmine35 saptamani
JASMINE sa stii ca si eu am gandit la fel cand am auzit de pompa tip seringa "se baga ceva prin sfarc". Mi-a fost insa jena sa intreb asa ceva sa nu ziceti ca sunt
Si YO vreau explicatii
Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
Stiti cum e pompa tip seringa: pur si simplu se aspira cu ea ca o pompa de seringa...sus-jos cu pistonul...si tot asa pana amortesti
Adriana 35 sapt si cei 2 BBmici -DPN 18novhttp://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos
ad_rianna spune:
ANDREAP pt. bebelas trebuie sa fie peste 18 grade in camera, insa nici foarte cald nu ar trebui sa fie din cate am auzit si eu. Si cica peste 18grade nici nu mai trebuie sa-i pui caciulita in capsor.
FULGULETZ la voi stiu ca se gasesc o groaza de articole second hand de foarte buna calitate, am o prietena care a lucrat mult in Germania, si acum e tot acolo, si stiu ca si-a adus o groaza de lucruri. La noi nu prea gasesti asa ceva si cam trebuie sa iei totul nou. Nici cuptorul nostru nu are afisaj digital si adevarul e ca trebuie sa potrivesti si puterea si timpul. O sa incerc sa caut aici si sa vad cum se foloseste. Stii ca mi-ai dat o idee buna! O sa o rog pe prietena asta a mea sa-mi mai caute acolo la "second" o parte din ce mai imi trebuie.
Adriana 35 sapt si cei 2 BBmici -DPN 18nov
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos
Moss spune:
danette, draga mea, la cezariana nu iti taie nimeni muschi abdominali. Incizia se face in peretele abdominal, muschii sunt usor dati la o parte si sustinti cu o pensa. ?Urmeaza incizia uterului in segmentul inferior, care faciliteaza extragerea fatului. Durata intre incizia uterina si extragerea bb-ului este mai mica de 3 minute.
Oricum, pentru toate fetele care vor naste prin cezariana : se recomanda anestezia partiala tip rahie, peridurala..
cristina, 37 saptamani, DPN 5 NOV, Dr. Marian Iliescu - Filantropia
27 ani + 16 kg
danette spune:
Moss, sincer nu stiam detaliat si in termeni medicali cum se desfasoara incizia in sine, toti se exprima in termenii astia" taie muschii abdominali"...
Deasemnea, trebuie sa recunosc ca nu stiu care e diferenta intre peretele abdominal si muschi abdominali... nu-mi prea amintesc anatomia...
M-i imaginez ca niste fascii dispuse vertical...
Dar daca nu sunt sectionati, cu atat mai bine!!
Stiu ca dureaza foarte putin pana la extragerea lui bb, ca sa nu intre anestezicul in sangele fetal...
De ce se recomanda anestezia partiala???... eu am discutat recent cu anestezistul si mi-a spus ca opteaza pt. generala, ca e mai bine in conditiile in care nu am probleme cardiace.
Nu mai stiu ce sa inteleg.
Ma gandeam la cezariana cu epidurala, ca sa-mi pot vedea fetitza imediat, desi, sincer... mi-e groaza de intepatura in coloana, din mai multe puncte de vedere.
Tatal meu a avut operatii cu ambele tipuri de anestezii, si mi-a spus clar ca ar prefera oricand anestezia generala.
Zicea ca senzatia la rahi e oribila...
Acuma depinde de fiecare...
Dana - sapt.34
DPN 27 Nov.
http://community.webshots.com/user/zonzo101
Eliza5 spune:
Mai si eu am o mare nedumerire in legatura cu tipul anesteziei. La cea generala mi-a groaza de senzatia de imediat dupa, cand am inteles ca esti constienta dar nu iti poti misca muschii si ai si o senzatie de rau; pe cand la cea partiala exista riscul sa ramai cu dureri de spate sau de cap, plus ca mi se pare tare ciudat sa fii constienta in timp ce te taie si sa si auzi comentariile lor: "pensa, bisturiu, etc.". Deci nu stiu pentru care o sa optez..
Eliza - 34 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
FELIS spune:
Burtici, eu as fi pt anestezia generala... Dar din nou nu-mi aduc argumente ca e mai bine.
Desi am inteles ca ambele sunt cu ricuri.
Cred ca vom avea aceasta dilema pana in ultima clipa...
Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
danette spune:
Tot referitor la anestezie...
Tocmai am citit pe un site american despre Cesarean Birth urmatoarea fraza:
"When doing a c/section an ob/gyn doctor first makes sure that the patient has adequate anesthesia. We commonly use epidural anesthesia. On unusual occasions the patient may need to have general anesthesia, which involves going completely to sleep with a tube in the throat and the use of a ventilator device."
Deci sa inteleg ca singurul dezavantaj la o anestezie generala ar fi faptul ca te intubeaza..???
Altceva nu mai scria referitor la anestezii. Descriau in continuare operatia in sine.
Dana - sapt.34
DPN 27 Nov.
http://community.webshots.com/user/zonzo101
fulguletz spune:
fetelor indecise
, parerea mea este ca , in momentul operatiei, cu anestezie partiala, o sa fiti atat de emotionate ca il veti vedea curand pe
ca nici nu mai auziti "bisturiu, foarfeca..etc"...Atunci o sa va ganditi si intrebati cum arata bebe, cum va fi cand va plange prima data...etc
nu as vrea sa nasc prin cezariana, dar , daca , s-ar impune totusi si as avea de ales , as alege anestezia partiala; pai motive: 1. l-as vedea pe bebelin imediat 2. dupa anestezia generala te simti cu mult mai nasol ...(asta o spun din experienta ca am testat pe propia-mi piele ambele variante)...
Si , tot din experienta, cand am facut anestezie partiala, nici nu am auzit "bisturiu..foarfeca, etc" ..pur si simplu in momentul ala ma gandeam si concentram (fara voia mea) la cu totul altceva..Dar poate si doctorii au aici un rol important...eventual te mai tine o asistenta de vorba si timpul a trecut...
cu
David, 32 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
andreap spune:
Buna fetelor!Eu sunt acasa, am fost la control si nu m-am mai intors la birou.BBlina e bine, are 2.500 g.(in continuare se mentine decalajul de 2 saptamani fata de varsta dupa UM),a luat cam 900-1000 g.de la ultima eco, are caputul tot in jos.Ptr.arsuri mi-a recomandat Renie, mana amortita spune ca are legatuira cu lipsa de calciu/magneziu.S-a ingrijorat de picioarele mele super umflate si mi-a mai dat niste analize de facut.Peste 2 saptamani merg iar; iar de nascut, inca sunt indecisa.
:normal/cezariana.Si ca si voi, am avut dureri destul de mari la control, ca niciodata.Nu starea de disconfort(pe care o am la fiecare control ginecologic)ci durere....mi-a luat si probe ptr.analiza secretiei.
In rest, acum fac mancare, desi dupa expresia lui cand i-am spus ca ma luat 24kg.(asta acum 2 saptamani)ar trebui sa mananc numai iaurt si mere
.
Pupici
Andreea
36 saptamani+BBlina

. Mi-a fost insa jena sa intreb asa ceva sa nu ziceti ca sunt