Profesia mea, vocatia mea?...
Raspunsuri - Pagina 4
DARAEL spune:
Eu am fost interesat de cand ma stiu de secretele vietii. Asa ca am ajuns sa fac medicina, sa invat despre viata... dar Viata mi-a aratat ca nu trebuie sa ma limitez, asa ca acum am ajuns sa fac medicina alternativa, sa ma ocup de cazuri „de nerozalvat” prin medicina alopata. Nu, nu am visat niciodata sa fac terapii alternative, dar stiu ca doream sa pot sa ajut oamenii in suferinta.
Daca sunt satisfacut ?
Hm... e greu sa cantaresti. Pe un taler al balantei sta „calea clasica”: un dispesar, 3x1 aspirine / zi, siguranta zilei de maine, cat poate sa insemne asta cand primesti bani de la CAS. Pe celalalt taler stau cunostiintele si capacitatea de a ajuta, dar si neincrederea oamenilor, greutatea de a te intretine – vorba cuiva: ce folos ca stii sa tratezi si vrei sa-i ajuti pe cei cu SIDA sau HVC sau o banala raceala... daca pana atunci mori de foame ?
Si totusi, spun ca ceea ce fac
mi se potriveste cel mai bine
!
EmY_17 – bine ai venit pe forum ! Intrebarea ta este provocatoare – iar raspunsul s-ar putea sa nu fie cel pe care-l asteptai:
Este un sentiment nobil sa doresti sa ajuti pe altii dar sunt atatea posibilitati... nu trebuie neaparat sa faci „pisalogie” (sa ma ierte psihologii
).
Iar cu franceza, de ce crezi ca doar ca profesor poti sa o folosesti ?
Ce zici de posibilitatea de a deveni traducatoare (de carti sau la o firma, sau chiar la Ambasada !), ghid turistic (zici ca-ti plac calatoriile) sau pur si simplu sa deschizi o firma care sa desfaca produse franceze in Romania ?
Dar de faptul ca POATE jumatatea ta, scrisa de Destin acolo in stele, este vorbitor de franceza... da, de aceasta posibilitate, ce zici ???
Eu nu voi incerca sa iti spun ce sa faci !
Eu te sfatuiesc sa incerci sa te gandesti chiar TU CE VREI CU ADEVARAT sa faci, iar ce spun cei din jur sa iei doar ca titlu informativ – de prea multe ori parintii, rudele sau chiar cunostiintele incearca sa ii determine pe cei tineri sa le satisfaca visele lor neimplinite, uitand ca fiecare om are propriile lui vise, propriul lui ideal...
Analizeaza ce este frumos intr-o cariera, dar intreaba (daca se poate chiar direct pe cei ce fac acea chestie) si despre aspectele ascunse (si de multe ori neplacute) ale meseriei si doar apoi incearca sa te vezi pe tine in acea postura. Iar daca-ti place ce vezi...
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT