CIC + vechime in munca

CIC + vechime in munca | Autor: mmag

Link direct la acest mesaj

Conform ultimelor reglementari in vigoare, anii de studii se considera vechime in munca. Din cate stiu eu, timpul petrecut de o persoana in CIC nu se cumuleaza la vechimea in munca, nici pentru calculul pensiei, nici pentu sporurile de vechime.
In cazul in care, in timpul CIC, am urmat cursuri universitare, la zi, invatamant de stat, as vrea sa stiu daca perioada respectiva va fi luata in calcul pentru vechimea in munca, respectiv pentru calcularea sporului de vechime.
As vrea un raspuns avizat, daca este posibil.
Va multumesc,
mamamagda

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Notiunea de spor de vechime nu mai exista legal. El este admis ca si spor daca un angajator doreste sa acorde (spor de fidelitate) Deci nu putem sa discutam de procente prevazute de lege cu titlu de spor de vechime. Cat despre continuitate sau vechime in munca da este adevarat atat cursurile universitare de stat forma de invatamant zi cu frecventa cat si CIC in egala masura sunt recunoscute ca interval admis in calculul timpului necesar pt stabilurea dreptului la pensie pt limita de varsta. Deci si daca nu ati fost studenta sau daca erati fara sa fiti in CIC era OK. Se calculeaza vechimea in munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Multumesc pentru raspuns.
Angajatorul meu, respectiv Primaria Mun.Iasi inca mai acorda sporuri de vechime angajatilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Au prins acest spor in buget, este admis de lege insa nu este prevazut de lege. Nu e obligata prin lege, dar daca prin proiectul de buget au admis acest spor e Ok. Daca la anul nu va mai fi, atunci nu va mai fi si atat.

Mergi la inceput