nelamuriri privind CIC nr.2

nelamuriri privind CIC nr.2 | Autor: ginna

Link direct la acest mesaj

Indraznesc sa va prezint situatia mea in speranta ca poate reusesc sa ma lamuresc intr-o problema care ma depaseste.
Momentan sunt in CIC pt.primul copil(17 luni) si beneficiez si de o indemnizatie suplim.din asigurare.
Pt.ca in viitorul f.apropiat ma gandesc la un bebe2,as vrea sa cantaresc putin situatia inainte astfel incat sa fiu avantajata(pe cat se poate) d.p.d.v.material.

Astfel,intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.Cum e cu cele 10 luni,se considera cumva CIC1 stagiu de cotizare pt.maternitate2 si CIC2? Sau tb.sa le am efectiv lucrate?
2.E posibil sa inchei un nou contract de asigurare suplim.,avand in vedere ca eu beneficiez acum de indemniz.dintr-un astfel de contract? Tb.sa il reziliez inainte de a incheia altul nou? Sau cum e mai bine sa procedez?

Multumiri,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspuns:
1. Da se considera CIC1 atat perioada cat si sume pt calculul concediului de maternitate 2 ca sa il numim asa.
2. De asemenea este admis si in intervaul de timp minim necesar 10 luni pt eventualul CIC2.
3. Daca aveti si un contract de asigurare individual (suplimentar) imediat ce veti inceta CIC1 va trebui sa reluati cotizatiile lunare pt acesta sau sa il reziliati. Aici mi-e greu sa va dau un sfat nu va stiu posibilitatile materiale de a sustine acest contract individual in afara de contractul de munca pe care presupun ca il aveti. In cazul in care va permiteti sa platiti cotizatiile eu zic ca merita pt ca dincolo de maternitate 2 si CIC 2 este vorba de insasi viitorul dvs. la batranete nu uitati ca nu ramanem tineri si candva asigurarile sociale de azi vor deveni pasaportul batranetii mai linistite atat cat se poate.
Eu recomand celor care au urechi sa auda si ochi sa citeasca ATENTIE LA ASIGURARI, nu le tratati su superficialitate, nu mai acceptati sa munciti fara sa vi se plateasca asigurarile luptati pentru drepturile voastre pentru ca acum luptati pentru ziua in care nu veti mai putea sa o faceti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginna spune:

Multumesc mult pt.raspuns.

Totusi,nu am inteles daca pot sa inchei un nou contract de asigurare inainte de a ramane din nou insarcinata(ca sa fie 10 luni de cotizatie) pt.ca sa beneficiez si in CIC 2 de indemniz.din asig.supl.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

gina,
Din CIC1 mai ai 7 luni.
Trebuie sa ne spui cand se va naste cel de-al doilea copil. Trebuie sa ti cont ca ANTERIOR datei nasterii copilului trebuie sa ai in ultimele 12 luni, 10 luni de stagiu astfel:
- fie stagiu realizat in baza unui contract de munca;
- fie CIC1+stagiu realizat in baza unui contract de munca
- fie CIC1+asigurare;
- fie numai asigurare

Mergi la inceput

Cool,bebe2 e deocamdata in faza de proiect,tocmai de aceea vreau sa ma interesez putin cum stau lucrurile, ca sa stiu in ce ma bag.
Sa inteleg din raspunsul tau ca pot sa inchei asigurarea2 chiar daca inca beneficiez de indemniz.din asigurarea1? Din ceea ce am citit pe aici am inteles ca daca vreau sa beneficiez de indemniz.suplim.tb.sa am un stagiu de cotizare de 10 luni inainte de nastere.Am si contract de munca(care deocamdata e suspendat din motive de CIC1).
Inca sunt in ceata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Din cate stiu eu, daca esti angajat cu contract de munca, nu mai poti incheia asigurare pentru completarea veniturilor.

"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"

Mergi la inceput

Stie totusi cineva cum e cu asigurarea asta? Pot sa inchei o alta asigurare,independent de prima?
Scuzati-mi insistenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Legal discutand poti, legea permite. Practic discutand s-au inregistrat cazuri de refuz din partea Caselor de asigurari insa dupa cum spuneam nu exista o baza legala (din cate stiu eu cel putin) pt un astfel de refuz. In consecinta eu as recomanda sa mergi la Casa de asigurari de care apartii si sa vezi in mod concret daca si cum se incheie un astfel de contract. Mi-e imposibil sa dau un raspuns cert ce vei afla acolo.

Mergi la inceput

Multumesc,Marius.
Ramane sa-mi incerc norocul la Casa de Pensii,oricum intentionam sa fac asta dar vroiam sa ma informez putin inainte.

Mergi la inceput