Mamici de mai-iunie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

ruxel, si eu tot la dr. mistoi sunt, la pol.10. tot in 27 ct. ajung si eu la policlinica, dar nu la ea, ci la ecograf de data ast. mi-am ales si obstreticianul. e dr. strajean dan florin de la elias, care mai are consultatii si la clinica ama de pe langa statuia aviatorilor. tu te-ai gandit cu cine vei naste?

"Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pana la lacrimi." (A.Camus)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

babygirl eu ma duc pe 27 oct la dr. Mistoi ca sa ma ia in evidenta si sa-mi dea sa fac analizele.
De nascut, voi naste la Giulesti cu dr. Puia....cel putin asa sper ! Azi am fost la echo...ai citit? Tu ai facut vreo echografie pana acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaeus spune:

Cornelia, imi pare rau sa aud ca si tu ai probleme.
Si eu am sangerat duminica dimineata.
Am observat cand m-am dus la baie.
Nu a fost f. abundenta si a durat doar la primele 3 drumuri la WC.
Totusi azi am fost la medic la control. Se pare ca nu mai aveam urme de sangerare in vagin, dar mi-a dat No-Spa , Utrogestan si Materna cu Seleniu.
De zapacita ce am fost nu l-am intrebat care au fost cauzele sangerarii.
Tie ce ti-a zis medicul? Ce tratament ti-a dat? Ti-a recomandat sa nu faci miscare, ca mie nu mi-a zis nimic, iar eu nu am intrebat.
Pe moment mi-a fost de ajuns ca a spus ca sunt bine, dar acum am atatea inrebari...

Te rog sa imi raspunzi cat poti tu de detaliat.
Numai bine

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Ma bag si eu printre voi, desi sunt o viitoare mamica de ianuarie. Va urez sa aveti o sarcina usoara si frumoasa si cu cat mai putine "neplaceri" si sa faceti copii sanatosi si frumosi.
Fetele care au medicul de familie la policlinica 10 (Micorint, Ruxel si Babygirl) daca aveti nevoie de retete gratuite sa nu va lasati ca aveti dreptul ca gravide sa luati orice medicament inclusiv vitaminele gratuite. Sa nu va lasati ca eu am patit-o cu aceasta dr Imbri. Eu v-o recomand pe dr Mistoi, este mai buna, dar atunci cand am fost luata in evidenta dansa era in concediu si am ajuns pe mana dr Imbri. Mie mi s-a parut foarte superficiala si, dupa ce ca veneam cu recomandare "de sus" si i-am dus un pachet destul de consistent, m-a flituit spunandu-mi ca medicamente nu se dau gratuite si nici macar compensat si ca oricum la salariul meu in nici un caz nu se dau. Ceea ce nu este adevarat, orice gravida indiferent de salariul pe care il are poate primi gratuit medicamente+vitamine. Oricum este mai convenabil pt ea sa nu iti dea gratuite si sa-ti spuna ca nu se dau desi cei de la CASMB spun ca se dau. Asa ca aparati-va dreptul si, indiferent de ce spune sa nu va lasati. Eu asa am facut si imi pare rau, noroc ca nu am probleme si nu am de ce sa trec pe la ea.
Bafta multa si sarcini usoare la toate.

"ingerasele" 29+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda spune:

Buna mamicutelor
V-am scris vineri si va spuneam ca voi merge la doctor pentru interpretarea analizelor. Mi-a spus ca analizele au iesit bine si mi-a dat sa iau acid folic. Saptamana aceasta sunt programata pentru prima ecografie, teroretic sunt in 8 saptamani. O voi face la Spitalul Municipal. Eu sunt o viitoare mamica cu DPN 29 mai.
Vreau sa va intreb daca stiti ceva legat de faptul ca acidul folic produs de Arenagroup are fiecare pilula doar de 1 mg iar cel produs de Sicomed are fiecare pilula de 5 mg. Medicul nu mi-a zis de care sa iau asta am aflat de la farmacie. Am sa intreb cand merg la urmatorul consult doar poate stiti voi daca trebuie luata pastiluta de 5 mg sau cea de 1 mg.
Va pup mult si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

quote:
Originally posted by monu

fetelor, in week-endul asta mi-a fost ingrozitor de rau!!! in afara de greturi cu care m-am obisnuit si nu ma deranjeaza prea tare, am avut senzatia ca ma sufoc, ca nu mai am aer sa respir. am avut tahicardie / palpitatii si mi-a scazut tensiunea si am avut si senzatia ca ma inteapa in piept. a fost groaznic!!! E normal sa ai astfel de probleme?
monu DPN 13 iunie 2005

Monu, trebuie sa ai grija de tine dar sa nu intri in panica. Si eu am avut aceste senzatii de sufocare, inca de la inceputul sarcinii, dar pe zi ce trece (7 saptamani deja) devin tot mai putin suparatoare.

Sper sa-ti treaca si tie si sa te simti mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Simona, eu am avut probleme inca de la inceput. Bb parea un pic mai mic (acum e bine, Doamne ajuta!) si am sangerat de la 4 sapt si ceva. Nu zilnic. Cel mai mult trei zile la rand, dar saptamanal. Cantitatea este redusa si culoarea a fost roz, marnie, roiatica (dar nu rosu aprins). Medicul meu nu este genul comunicativ. Scot f. greu informatiile d ela el. Dar cum acum deja sunt clienta veche, parca mai spune si el cate ceva. Mi-a aratat o zona unde s-a desprins un pic placenta (de fapt pe atunci nu era placenta, pur si simplu dupa implant se desprinsese oul putin). Nu stiu daca are legatura (dar probabil ca da) in fisa mi-a scris hematom decidual (si inca ceva, dar nu am inteles). Hematomul este deasupra si am inteles ca nu ar fi prea bine. De acolo tot se elimina sange. Acum am aproape 11 saptamani (maine) si fac tratament cu utrogestan si no-spa de la inceput. O perioada am facut i injectii (gravibinon), dar din fericire acum am scapat de ele. La sf. anului trecut am avut o sarcina oprita in evolutie si din cauza asta am fost foarte devreme la medic. Lunea viitoare ma duc din nou la medic si sper sa fie totul bine. Iti doresc si tie o sarcina fara probleme si emitii!

Matilda, despre acidul folic s-a mai discutat acum cateva zile. Parerile erau impartite. Eu iau pastiluta de 1 mg si cred ca este suficient. La sarcina trecuta am luat de 5 mg (doar asta se gasea) si stiu ca era mult, dar excesul de acid folic se elimina, deci alegerea e a ta.

Va pup
Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

quote:
Originally posted by ingerasu

Ma bag si eu printre voi, desi sunt o viitoare mamica de ianuarie. Va urez sa aveti o sarcina usoara si frumoasa si cu cat mai putine "neplaceri" si sa faceti copii sanatosi si frumosi.
Fetele care au medicul de familie la policlinica 10 (Micorint, Ruxel si Babygirl) daca aveti nevoie de retete gratuite sa nu va lasati ca aveti dreptul ca gravide sa luati orice medicament inclusiv vitaminele gratuite. Sa nu va lasati ca eu am patit-o cu aceasta dr Imbri. Eu v-o recomand pe dr Mistoi, este mai buna, dar atunci cand am fost luata in evidenta dansa era in concediu si am ajuns pe mana dr Imbri. Mie mi s-a parut foarte superficiala si, dupa ce ca veneam cu recomandare "de sus" si i-am dus un pachet destul de consistent, m-a flituit spunandu-mi ca medicamente nu se dau gratuite si nici macar compensat si ca oricum la salariul meu in nici un caz nu se dau. Ceea ce nu este adevarat, orice gravida indiferent de salariul pe care il are poate primi gratuit medicamente+vitamine. Oricum este mai convenabil pt ea sa nu iti dea gratuite si sa-ti spuna ca nu se dau desi cei de la CASMB spun ca se dau. Asa ca aparati-va dreptul si, indiferent de ce spune sa nu va lasati. Eu asa am facut si imi pare rau, noroc ca nu am probleme si nu am de ce sa trec pe la ea.
Bafta multa si sarcini usoare la toate.

"ingerasele" 29+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Si mie d-tza Dobrescu mi-a zis ca nu se dau gratuit decat daca ai minim pe economie sau nu ai nici un fel de venit.
Analizele le-am facut ieri,au fost gratuit, in afara de HIV unde am platit 100.000.
sanatate voua si la bebei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

si pana la urma care este adevarul? tu ai salariul minim pe economie de le-ai facut gratuit sau se fac gratuit in orice conditii de salarizare? te-ai lamurit? mie mi se pare absolut normal sa se faca gratuit !!!!

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstroie spune:

Neata burtici!
Am fost si eu ieri la doctor, mi-a facut si ecografie, mi-a dat si poza, mi-a aratat capul, mainile, corpul, inima, m-am emotionat de tot. Mi-a zis sa-mi fac programare pentru ecografie morfologica in jur de saptamana 21, sa vad cand gasesc loc, ca e in perioada sarbatorilor.
Analizele eu le-am facut gratuit la medicul de familie si HIV-ul a fost gratuit, am vazut ca unele fete au platit pentru HIV.

Mari10+ saptamani

Mergi la inceput